9 - 09 - 2021
تعطیلی ۵۰درصد از کارخانههای تولید کنسرو
اگر تا همین چند سال گذشته، کنسرو ماهی قوت غالب دهکهای پایین و کمدرآمد جامعه بود، امروز با رشد پرشتاب قیمت این فرآورده، کنسرو ماهی به محصولی لاکچری در ایران تبدیل شده است. نایب رییس سندیکای صنایع کنسرو میگوید، کارخانههای کنسرو ماهی ناگزیر از افزایش قیمت مصرفکننده هستند چراکه در همین وضعیت موجود، نیمی از واحدهای این بخش کرکره تولید را پایین کشیدهاند.
دومینوی تعطیلی واحدهای تولیدی در ایران که روند آن طی چند سال گذشته پرشتاب شده، حالا به کارخانههای صنایع تبدیلی و غذایی نیز رسیده است. دلیل این اتفاق نیز به گفته صاحبان این صنعت، کاهش قدرت خرید مردم و حذف برخی از محصولات و مواد غذایی از سفره مصرفکنندگان است.
به گزارش اتاق بازرگانی تهران، آنطور که مسعود بختیاری نایبرییس سندیکای صنایع کنسرو خبر میدهد، بسیاری از کارخانههای تولیدی در صنایع تبدیلی یا تعطیل شدهاند یا آنکه با نیمی از ظرفیت کار میکنند. وی کاهش تقاضا از سوی مصرفکننده به دلیل افزایش قیمت تولیدات این بخش به ویژه کنسرو ماهی عنوان کرد به طوری که مصرفکنندگان این فرآورده غذایی که به گفته وی عمدتا از طبقه متوسط به پایین بودند، با افزایش قیمتها که به دلیل شرایط سخت تولید، ناگزیر و لاجرم بوده، کنسرو ماهی از سبد خانوارها به تدریج حذف شد.
بختیاری با بیان اینکه طبق برآوردهای صورت گرفته، میزان تولید کنسرو ماهی در ایران در چهار سال پیش، حدود ۶۰۰ میلیون قوطی در سال بود، افزود: میزان تولید کنسرو ماهی طی سال گذشته و در خوشبینانهترین وضع موجود، به حدود ۳۰۰ میلیون قوطی رسید و برآورد ما این است که این میزان طی امسال به ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلیون قوطی کاهش یابد.
نایب رییس سندیکای صنایع کنسرو ایران، از دیگر عوامل موثر در تعطیلی بخش عمدهای از واحدهای تولیدی کنسرو ماهی را گرانی تدریجی قیمت ماهی طی چند سال اخیر عنوان کرد و افزود: در حال حاضر قیمت هر کیلوگرم ماهی وارداتی برای مصرف در صنایع کنسرو کشور تا ۵۰ هزار تومان افزایش یافته و هرچند میزان واردات در این بخش محدود است، اما جهش قیمت ماهی وارداتی اثر مستقیم بر قیمت ماهی صید داخل دارد به طوری که در حال حاضر نرخ ماهی صید داخل نیز به ۳۹ تا ۴۰هزار تومان در هر کیلوگرم رسیده است.
بختیاری سپس با اشاره به افزایش قیمت مواد اولیه تولید کنسرو ماهی در کشور، از تقاضای واحدهای تولیدی از سازمان حمایت برای افزایش دوباره قیمت کنسرو ماهی خبر داد و یادآور شد که کارخانههای کنسرو ماهی درخواست افزایش قیمت مصرفکننده از ۳۲ تا ۳۳ هزار تومان در هر قوطی را مطرح کردهاند. به گفته وی، این درخواست برای افزایش قیمتها، ناگزیر است چراکه در غیر این صورت، کارخانههای تولید کنسرو ماهی دیگر توان تولید نخواهند داشت.
به گفته وی، بسیاری از واحدهای تولیدی کنسرو ماهی کرکره تولید را پایین کشیده و در انتظار آغاز فصل صید از اوایل آبانماه جاری نشستهاند، شاید با ورود صید جدید بتوانند به تولید بازگردند.
نایبرییس سندیکای صنایع کنسرو ایران، با بیان اینکه این صنعت رقیب جدی صنعت مرغ را در مقابل خود دارد که همواره نیز از حمایت دولتها برخوردار است، گفت: تولیدات داخلی کنسرو ماهی یکی از سالمترین و در عین حال مغذیترین محصولات غذایی در کشور است که صنایع این بخش با تولید این محصولات میتوانستند پروتئین مورد نیاز اقشار کمدرآمد جامعه را در اختیار آنان قرار دهند که متاسفانه امروز شاهد حذف کنسرو ماهی از سبد دهکهای پایین هستیم و رویه به گونهای است که کنسرو ماهی امروز به یک محصول لاکچری در کشور تبدیل شدهاست.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد