7 - 09 - 2024
ترکیه، هاب غلات انتقالی منطقه شد
رویترز- ترکیه با بهرهمندی از زیرساختهای توسعهیافته و موقعیت جغرافیایی مناسب، به عنوان هاب اصلی انتقال غلات در منطقه شناخته شده است. دسترسی به آبهای آزاد این کشور را به پلی برای جابهجایی محصولات کشاورزی بدل کرده است.
ترکیه در دهه گذشته به قطب اصلی محصولات کشاورزی انتقالی مانند «دانههای روغنی»، «غلات» و «حبوبات» تبدیل شده و ثمره سرمایهگذاری در زیرساختهای بندر داخلی و مشارکت عمیقتر در سیستمهای تجاری منطقهای و جهانی را برداشت کرده است. به گزارش انجمن غلات ایران و براساس گزارش وزارت کشاورزی ایالاتمتحده، «بازارهای خاورمیانه»، «آسیای مرکزی» و «آفریقا» به عنوان مقاصد اصلی از نقش فزاینده حملونقل ترکیه سود بردهاند. در سال ۲۰۲۲، ارزش محصولات کشاورزی انتقالی نسبت به سال قبل دوبرابر شد و به رکورد تخمینی ۴میلیارد دلار رسید و انتظار میرود در سالهای آینده رشد قابلتوجهی داشته باشد، اگرچه در سال ۲۰۲۳ به 8/3 میلیارد دلار کاهش یافت. براساس تجزیهوتحلیل وزارت کشاورزی ایالات متحده، پنج محصول برتر انتقال یافته از نظر ارزش و حجم در سال گذشته «دانههای روغنی»، «غلات»، «حبوبات»، «آجیل» و «آبمیوه» بودند. این محصولات انتقالیافته از کشورهای مختلفی منشأ گرفتهاند، برخی از آنها از کشورهای مانند اوکراین و روسیه و برخی دیگر از کشورهای دورتر مانند ایالاتمتحده و آرژانتین هستند.
این نهاد رسمی اعلام کرده که «در دو سال گذشته، با جنگ در اوکراین و عدم اطمینان در دریای سیاه، ترکیه به یک مرکز انتقال مهمتر برای دانههای روغنی و غلات از روسیه و اوکراین تبدیل شده است.» مشکلات اخیر در دریای سرخ همچنین ترکیه را به عنوان مرکزی برای جابهجایی محمولههای انتقالیافته به خاورمیانه و آفریقا تقویت کرده است.
در طول ۱۰سال گذشته، حجم حملونقل با گسترش زیرساختهای لجستیکی ترکیه و افزایش ظرفیت دریای سیاه برای صادرات غلات و دانههای روغنی افزایش یافته است. براساس این گزارش، از سال ۲۰۱۳ تا ۲۳، حملونقل این کالاهای فله پنجبرابر شده و از حدود ۵۰۰هزار تن به 5/2میلیون تن رسیده است.
روسیه بزرگترین صادرکننده گندم در جهان است، در حالی که اوکراین یکی از صادرکنندگان پیشرو «گندم»، «ذرت»، «جو» و «روغن آفتابگردان» به بازارهای جهانی است، حتی در شرایطی که این دو کشور از فوریه ۲۰۲۲ در جنگ بودهاند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد