16 - 11 - 2023
تداوم قرمزپوشی بورس
«جهانصنعت»- شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات دیروز با ۷۱۹۱ واحد کاهش همراه شد. بورس اوراق بهادار تهران که با عرضه اولیه شرکت کرومیت در فرابورس همراه بود، در یک روند کاهشی قرار گرفت، بهگونهای که شاخص کل در پایان معاملات با از دست دادن ۷۱۹۱ واحد معادل ۳۵/۰ درصد به رقم ۲ میلیون و ۳۸ هزار و ۸۷۵ واحد رسید. همچنین شاخص هموزن با کاهش ۶ واحد به رقم ۷۰۲ هزار و ۱۴۰ واحد رسید. ارزش روز بازار در بورس تهران به بیش از ۷ میلیون و ۸۰ هزار میلیارد تومان رسید. معاملهگران چهارشنبه افزون ۶/۶ میلیارد سهام و اوراق مالی در قالب ۲۹۶ هزار فقره معامله و به ارزش ۴ هزار و ۵۷۳ میلیارد تومان دادوستد کردند. همه شاخصهای بورس دیروز قرمز شدند، البته میزان کاهش زیر یک درصد بوده به گونهای که شاخص کل و شاخص قیمت با معیار وزنی- ارزشی ۳۵/۰ درصد کاهش یافتند، اما با معیار هموزن بدون کاهش بودند. شاخص آزاد شناور ۳۹/۰ درصد کاهش یافت، شاخص بازار اول بورس ۵۲/۰ درصد کاهش یافت و شاخص بازار دوم بورس ۱۶/۰ درصد افت کرد. دیروز نماد کشتیرانی جمهوری اسلامی بیشترین اثر افزایشی در شاخص بورس را داشت و برعکس نمادهای پتروشیمی خلیجفارس، فولاد مبارکه، بانک ملت، ملی مس و گلگهر و سرمایهگذاری غدیر بیشترین اثر کاهشی در شاخص بورس را از خود به جای گذاشتند. در فرابورس ایران هم شاخص کل دیروز با ۶۳ واحد کاهش به رقم ۲۴ هزار و ۹۷۶ واحد رسید. ارزش بازار اول و دوم فرابورس به بیش از یک میلیون و ۴۰۳ هزار میلیارد تومان رسید. ارزش بازار پایه فرابورس ۴۱۰ هزار میلیارد تومان شد. معاملهگران دیروز بیش از ۵/۴ میلیارد سهام و اوراق مالی در قالب ۱۹۰هزار معامله و به ارزش ۳ هزار و ۵۲۴ میلیارد تومان دادوستد کردند. شاخص کل و شاخص قیمت در فرابورس نسبت به روز سهشنبه ۲۵/۰ درصد کاهش یافتند.
این دو شاخص با معیار هموزن به اندازه ۵/۰ درصد رشد کردند، شاخص بازار اول فرابورس ۲/۰ درصد افت کرد و شاخص بازار دوم فرابورس ۲۷/۰ درصد کاهش یافت.
دیروز نمادهای برق و انرژی پیوند و بندری سینا بیشترین اثر افزایشی در شاخص فرابورس را داشتند و نمادهای آریا ساسول، ایرانخودرو دیزل، پتروشیمی زاگرس، فولاد هرمزگان و صباتامین بیشترین اثر کاهشی در شاخص فرابورس را از خود به جای گذاشتند. بازار سرمایه به محل مناسبی برای تامین مالی شرکتها تبدیل شده و شرکتهای بزرگ با رتبه اعتباری خود به راحتی میتوانند تامین مالی غیرتورمی در این بازار انجام دهند. بازار سرمایه ایران نیاز به افزایش عمق دارد، در حال حاضر ۷۵ درصد جمعیت کشور دارای کدبورسی بوده و در بازار سرمایه حضور دارند. البته عمده این افراد از طریق سهام عدالت در بازار هستند که فعلا نمادهای استانی سهام عدالت بسته است، البته به گفته رییس اتاق تعاون و عضو شورای عالی بورس قرار است با برگزاری مجامع استانی نمادهای استانی تا شهریور سال آینده به تدریج در بازار باز شوند و مدیریت مالکیت سهام عدالت در اختیار سهامداران قرار گیرد.
تحلیل بازار چهارشنبه
همانطور که در روزهای گذشته گفته شد، شاخص کل از هفته گذشته تاکنون درگیر مقاومت دو میلیون و ۶۰ هزار واحدی بوده و همین موضوع مانع ادامه پیشروی شاخص شده بود. در نهایت نیز نماگر اصلی بازار سرمایه در دو روز گذشته کاهشی بود و به دو میلیون و ۳۸ هزار واحد رسید. بررسی وضعیت شاخص کل نشان میدهد، پس از صعود نسبتا قدرتمند این نماگر در هفتههای گذشته، رشد آن متوقف شده است، چراکه مقاومت دو میلیون و ۶۰ هزار واحدی شکسته نشد. حال در این شرایط باید گفت به احتمال قوی شاخص در روزهای معاملاتی هفته آینده روندی متعادل دارد تا بتواند خود را برای شروع یک روند صعودی جدید آماده کند. معاملات بورس دیروز به نحوی رقم خورد که شاخص کل در جهت روز سهشنبه رفتار کرد و اندکی کاهش ارتفاع داد، بهطوری که در پایان بورس چهارشنبه، شاخص کل با کاهش هفت هزار و ۱۹۱ واحدی که معادل ۳۵/۰ درصد این شاخص است روبهرو شد. بر این اساس شاخص کل در پایان معاملات دیروز در سطح دو میلیون و ۳۸ هزار واحدی ایستاد. البته معاملات سهمهای کوچک بازار سرمایه با بزرگان همسو نبود، به طوری که شاخص هموزن دیروز در تراز خود باقی ماند و تنها ۶ واحد کاهش ارتفاع داد و به همان تراز ۷۰۲ هزار و ۱۴۰ واحدی رسید. گفتنی است تابلوی بورس اوراق بهادار تهران، حجم معاملات دیروز را ۶ میلیارد و ۴۰۰ میلیون برگه سهم و ارزش معاملات خرد (سهام، حقتقدم و صندوقهای سهامی) را سه هزار و ۹۳۱ میلیارد تومان نشان میدهد.
ورود و خروج پول حقیقی
بررسی آمار مالکیت افراد حقیقی در روز گذشته حکایت خروج پول از بازار سرمایه دارد، چراکه شاخص ورود و خروج سرمایه در پایان بورس دیروز، خبر از خروج ۱۲۹ میلیارد تومان پول از سهام، حق تقدم و صندوقهای سهامی میدهد.
بیشترین ارزش معاملات
در جریان معاملات دیروز سه سهم ونوین، حفاری و وبملت بیشترین ارزش معاملات و سهمهای ونوین، شستا و وبصادر به ترتیب بیشترین حجم معاملات را ثبت کردهاند. سهم فارس نیز بیشترین ارزش بازار را در اختیار خود گرفت. شتوکا با افزایش ۹۸/۶ درصدی بیشترین بازدهی روز را از آن خود کرد. در مقابل، وتوکا با افت ۵۸/۶ درصدی در جریان بازار دیروز بدترین عملکرد را ثبت کرد.
ورود پول هوشمند
بیشترین خالص خرید حقیقی به سهمهای فزر، حآفرین و شوینده تعلق گرفت. سهمهای حفاری، ثتران و کایزد نیز در جریان معاملات دیروز ورود پول هوشمند داشتند. در سوی دیگر، فیلترهای بورسی نشان میدهند که نمادهای ونوین، وبملت و وبصادر خروج پول هوشمند داشتند. لازم به ذکر است بیشترین سرانه خرید حقیقی در سهمهای حفاری، غدشت و ثفارس رقم خورد. تبرک در جریان معاملات دیروز بیشترین فشار تقاضا را ثبت کرد و در مقابل، بیشترین فشار عرضه در نماد شکلر بود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد