19 - 01 - 2025
تخصیص 5/11 میلیارد دلار به واردات کالاهای اساسی
حجم معاملات روزانه بازار ارز تجاری به ۳۴ میلیون دلار رسید
«جهانصنعت»- از ابتدای سال جاری تا 29دیماه، بانک مرکزی مبلغ 55میلیارد و 564میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی و دارو، تجاری و بازرگانی و خدمات تامین کرده است که از این مبلغ، 11میلیارد دلار و 490میلیون دلار برای کالاهای اساسی و کشاورزی و دارو و تجهیزات پزشکی را با نرخ 28500تومان و با هدف حمایت از مصرفکنندگان و دسترسی اقشار جامعه به کالاهای ضروری با قیمت ارزانتر تامین شد.
در همین حال، حجم کل معاملات بازار ارز تجاری طی دو جلسه معاملاتی روز پنجشنبه ۲۷دیماه به ۳۴میلیون دلار (معادل ارزش دلاری) رسید و 2هزار و 472بازرگان طی دوره مذکور معاملات خود را از طریق کارگزاران یا بانکهای عامل در این سامانه انجام دادهاند. به گفته برخی از کارشناسان، راهاندازی بازار ارز تجاری میتواند در میانمدت و بلندمدت بازار ارز را از حالت هیجانی خارج کند.
5/55 میلیارد دلار برای واردات
براساس این گزارش، از ابتدای سال جاری تا 29دیماه بانک مرکزی مبلغ 55میلیارد و 564میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی و دارو، تجاری و بازرگانی و خدمات تامین کرده است. در این مدت برای کالاهای اساسی و دارو 11میلیارد و 490میلیون دلار، برای کالاهای تجاری و بازرگانی مبلغ 42میلیارد و 962میلیون دلار و برای خدمات یک میلیارد و 112میلیون دلار تامین ارز صورت گرفته است.
این گزارش حاکی از آن است که بانک مرکزی برای واردات کالاهای اساسی و کشاورزی 9میلیارد و 29میلیون دلار و برای دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی 2میلیارد و 461میلیون دلار ارز تامین کرده است و در مجموع طی مدت مذکور 11میلیارد و 490میلیون دلار برای کالاهای اساسی و کشاورزی و دارو و تجهیزات پزشکی را با نرخ 28500تومان و با هدف حمایت از مصرفکنندگان و دسترسی اقشار جامعه به کالاهای ضروری با قیمت ارزانتر تامین شد.
سهم صنایع از ارز
این گزارش حاکی از آن است که از ابتدای سال جاری تا شنبه هفته جاری (دیروز)، میزان کل تامین ارز صنایع مبلغ 42میلیارد و 962میلیون دلار بوده است که میزان ارز تامینی برای گروههای «صنایع حمل و نقل و خودرو» 7میلیارد و 592میلیون دلار، «ماشینآلات و تجهیزات تولید» 5میلیارد و 190میلیون دلار، «صنایع معدنی» 4میلیارد و 606میلیون دلار، «صنایع تجهیزات برق و الکترونیک» 4 میلیارد و 552میلیون دلار، «صنایع شیمیایی و پلیمری» 4میلیارد و 461میلیون دلار، «منسوجات و پوشاک» یک میلیارد و 626میلیون دلار و «سایر صنایع» 14میلیارد و 935میلیون دلار تا پایان روز 29دیماه سال جاری بوده است.
براساس این گزارش، نرخ بازار توافقی نیما در روز شنبه 29دیماه 1403 شاهد مبادله دلار با نرخ 66هزار و 392تومان، مبادله یورو با نرخ 68هزار و 291تومان و مبادله درهم با نرخ 18هزار و 78تومان بود. نرخهای متناظر با سامانه نیما در تالار اسکناس ارز، دلار با نرخ 68هزار و 251تومان، یورو با نرخ 70هزار و 204تومان و درهم با نرخ 18هزار و 584تومان مورد مبادله قرار گرفت.
عبور حجم معاملات از یک میلیارد دلار
براساس این گزارش، حجم کل معاملات بازار ارز تجاری طی دو جلسه معاملاتی روز پنجشنبه ۲۷دیماه به ۳۴میلیون دلار (معادل ارزش دلاری) رسید که به تفکیک نوع ارز شامل ۶۴میلیون درهم، ۱۰میلیون دلار، ۴۷میلیون یوآن و 6/0میلیون یورو بوده است.
به گزارش تسنیم، بانک مرکزی اعلام کرد: حجم کل معاملات در بازار ارز تجاری نیز از ابتدای فعالیت این بازار تا امروز، یک میلیارد و 73میلیون دلار بوده که به تفکیک نوع ارز شامل یک میلیارد و 979میلیون درهم، 368میلیون دلار، 978میلیون یوآن و 30میلیون یورو بوده است. طی این دوره 4هزار و 268معامله در نتیجه 6هزار و 492ثبت سفارش به روش معاملاتی جورسازی (مچینگ) انجام گرفت.
تعداد 2هزار و 472بازرگان طی دوره مذکور معاملات خود را از طریق کارگزاران یا بانکهای عامل در این سامانه انجام دادهاند.
هیجانات ارزی کنترل میشود
در همین حال، عضو هیات نمایندگان اتاق ایران معتقد است که راهاندازی بازار ارز تجاری میتواند کمک کند تا در میانمدت و بلندمدت بازار از حالت هیجانی خارج شود.
به گزارش شبکه خبری ایبنا، حمید علوی، عضو هیات نمایندگان اتاق ایران با اشاره به فعالیت بازار ارز تجاری گفت: نرخ ارز باید به عنوان نمایشی از عملکرد سایر بخشهای اقتصادی دیده شود.
علوی نرخ ارز را به آمپر خودرو تشبیه کرد که وضعیت کلی اقتصاد کشور را نشان میدهد و تغییرات آن نهتنها نتیجه عوامل داخلی بلکه به روابط اقتصادی و سیاسی جهانی نیز بستگی دارد.
علوی در ادامه به اقدامات جدید بانک مرکزی در حوزه ارز و طلا در مرکز مبادله ایران اشاره کرد و گفت: راهاندازی بازار ارز تجاری از سوی بانک مرکزی گامی مثبت در راستای ایجاد شفافیت بیشتر در بازار ارز و تکنرخی شدن آن است.
عضو اتاق بازرگانی استان سمنان افزود: این تغییرات میتواند کمک کند تا در میانمدت و بلندمدت بازار ارزی از حالت هیجانی خارج شده و وضعیت اقتصادی کشور بهبود یابد.
وی همچنین تاکید کرد: در شرایط کنونی با توجه به تحریمها و نیاز کشور به ارز حاصل از صادرات، بانک مرکزی باید فرآیندهایی را برای تسهیل ورود ارز به کشور ایجاد میکرد. این اقدامات، بهویژه برای صادرکنندگان کوچک، میتواند به حفظ تعادل در بازار ارز و ثبات اقتصادی کمک کند.
علوی اظهار کرد: سیاستهای ارزی کشور باید براساس واقعیتهای اقتصادی تنظیم شود تا از نوسانات شدید و بیثباتی در بازار ارز جلوگیری شود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد