19 - 11 - 2024
تحریمهای جدید اروپا و انگلیس علیه ایران
مهر- اتحادیه اروپا با طرح ادعاهای واهی، تحریمهای جدیدی را علیه بخش کشتیرانی کشورمان وضع کرد. وزرای خارجه اتحادیه اروپا دیروز در اقدامی خصمانه تحریمهای جدیدی را علیه بخش کشتیرانی جمهوری اسلامی وضع کردند. تحریمهای جدید اتحادیه اروپا یک فرد و چهار نهاد ایرانی را هدف قرار میدهد. براساس بیانیه اتحادیه اروپا، خطوط کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران (IRISL) و محمدرضا خیابانی، مدیر این مجموعه به بهانه نقش در انتقال پهپادهای ایرانی به روسیه در فهرست تحریم اروپا قرار گرفتند.
وزرای خارجه اتحادیه اروپا همچنین سه شرکت کشتیرانی روسی MG Flot، VTS Broker و Arapax را تحت تحریم قرار دادند. در بیانیه وزرای خارجه اتحادیه اروپا ادعا شده است که با توجه به حمایت نظامی ایران از جنگ روسیه علیه اوکراین و گروهها و نهادهای مسلح در خاورمیانه و منطقه دریای سرخ، چارچوب اتحادیه اروپا برای اقدامات محدودکننده را گسترش مییابد.
اتحادیه اروپا اعلام کرد که تحریمهای جدید شناورها و بنادر برای انتقال پهپادهای ساخت ایران، موشکها و فناوریها و قطعات مرتبط را هدف قرار میدهد. اقدام خصمانه اتحادیه اروپا علیه ایران ممنوعیت صادرات، انتقال، عرضه یا فروش قطعات مورد استفاده در توسعه و تولید موشک و پهپاد از اتحادیه اروپا به ایران را شامل میشود.
گفتنی است دولت انگلیس نیز هواپیمایی و کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران را در تداوم ادعای بیاساس دخالت ایران در مناقشه اوکراین از طریق ارسال موشکهای بالستیک به روسیه تحریم کرد. در بیانیه وزارت امور خارجه انگلیس که یک نسخه آن در تارنمای دولت این کشور منتشر شد، آمده است که داراییهای شرکت هواپیمایی ایرانایر مسدود خواهد شد تا «خدمات هوایی مستقیم و برنامهریزی شده آن به مقصد بریتانیا و بالعکس محدودتر شود.» این بیانیه ادعا کرده است: «ایران ایر بهعنوان یک شرکت هواپیمایی دولتی، در واکنش به انتقال موشکهای بالستیک دولت ایران به روسیه، تحریم شده است.»
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی ضمن رد این اتهامات بیان کرد: کشتیرانی جمهوری اسلامی کار بازرگانی و تجاری انجام میدهد و از معروفیت بسیار زیادی نیز در سراسر جهان برخوردار است اما متاسفانه روندی که آمریکاییها در زمینه تحریم به آن عادت کردهاند ظاهرا توسط اروپاییها هم تکرار میشود.
وی با اشاره به تاثیر نامطلوب تحریمها بر مردم افزود: قطعا با تلاشهای مضاعفی که مجموعه دریایی کشور انجام خواهد داد شرایطی را بهوجود خواهیم آورد که شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران بتواند تداوم فعالیتهای خودش را مانند سابق ادامه بدهد. صفایی یادآور شد که جمهوری اسلامی ایران باوجود فشار تحریمهای ظالمانه غرب توانسته است، تجارت خارجی را باز نگه دارد تا تجار کشورمان بتوانند از طریق حمل دریایی با اقصی نقاط دنیا در ارتباط باشند.
اتحادیه اروپا ماه پیش هم سه شرکت هواپیمایی ایرانایر، ماهانایر و ساها را به بهانه ادعای بیاساس دخالت ایران در مناقشه اوکراین از طریق ارسال موشکهای بالستیک به روسیه تحریم کرد. این اتهامات در حالی مطرح میشود که مقامات تهران و مسکو بارها این ادعا را رد و بیاساس توصیف کردهاند. جمهوری اسلامی ایران ضمن مخالفت با جنگ، همواره اعلام کرده است که از راهکار سیاسی برای حلوفصل اختلافات روسیه و اوکراین و پایان بخشیدن به درگیریهای نظامی حمایت میکند.
ایران از ابتدای بحران اوکراین تاکنون هیچگاه بخشی از این نزاع و درگیری نظامی و ادامه آن نبوده و همواره از راهکار سیاسی و گفتوگوهای دوجانبه برای پایان دادن به این بحران و درگیری حمایت کرده است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد