1 - 09 - 2024
تامین منابع انسانی؛ دغدغه مهم بخش صنعت و معدن
نایبرییس اتاق ایران با برشمردن چالشهای موجود در مسیر فعالیتهای حوزه صنعت و معدن گفت: در میان همه مسائل، تامین منابع انسانی دغدغه مهم صنعت و معدن است که بیتوجهی به آن در آینده چالشساز خواهد شد.
محمدرضا بهرامن با تاکید بر اینکه نقص مدیریت در منابع انسانی و ناترازیهای انرژی است،گفت: در ابتدای زنجیره اگر مشکلات مرتبط مانند حملونقل یا ناترازی انرژی حل نشود تا پایان زنجیره نیز این مشکلات باقی خواهند ماند. در بخش ماشینآلات با استانداردهای خاصی روبهرو هستیم اما سوخت استاندارد برای آنها در کشور موجود نیست و باید سیستم ماشینآلات را تغییر داد.
نایبرییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران افزود: صنعت را باید از صفر تا 100 دید و اگر بر آن مبنا تعاریف مشخصی نداشته باشیم سرمایهها به هدر میرود. از سویی دیگر بدون آمایش سرزمین تصمیمسازی در فولاد انجام میشود که خود عامل بازدارنده برای توسعه این بخش است.رییس خانه معدن ایران ادامه داد: نگرانی برای اکتشافات نداریم بلکه برای عملیات اکتشافات نگرانی وجود دارد و متاسفانه موضوع مدیریت در سرمایهگذاری را جدی نمیگیریم.
نایبرییس اتاق ایران با بیان اینکه تامین منابع انسانی دغدغه صنعت و معدن است، افزود: باید برای مدیریت این موضوع نسخه واحدی در اختیار داشته باشیم زیرا مدیریت در سرمایه انسانی نامطلوب است و قطعا در آینده با چالش روبهرو خواهیم بود.
او خاطرنشان کرد: امروز باید به کمک اقتصاد کشور برویم که بخش زیادی از آن با حمایت بخش معدن رخ میدهد و نتیجه آن حتی در سفره مردم و اقتصاد کشور قابلمشاهده است، از این رو برای اجرای برنامه هفتم توسعه در این زمینه به ۵۰میلیارد دلار در بخش معدن نیاز هست و تامین همه آنها نیاز به سرمایهگذاری خارجی دارد.
بهرامن افزود: تولیدات در بخش معدن مازاد است و باید برای آن برنامهریزی کرد و در شرایط موجود برای تحقق توسعه اقتصادی نیاز است که تمام موارد و مشکلات را عنوان کرد که تحریم مالی بزرگترین آسیب را در این حوزه وارد کرده است.
سرمایهگذاری در حوزه انرژی
ضروری است
رییس اتاق اصفهان نیز گفت: تامین برق صنایع فولادی امری ضروری است و باید در این زمینه زیرساختهای بیشتری ایجاد شود.امیر کشانی اظهار کرد: صنعت فولاد موضوعی مهم و استراتژیک برای کشور است و بسیاری از توسعه کشورها از توسعه فولاد آغاز شده است.وی تصریح کرد: اصفهان بهگونهای پایهگذار صنعت فولاد در کشور است هرچند مورد بیمهری قرار گرفته و حمایت ویژهای از صنعت فولاد استان اصفهان انجام نشده است.رییس اتاق اصفهان با بیان اینکه ما باید تا پیش از این در زمینه تامین انرژی برق سرمایهگذاری کرده باشیم، اضافه کرد: در حال حاضر صنایع سه روز برق ندارند، از طرفی برخی از روزها نیز که تعطیلی داریم ازاینرو باید به سرمایهگذاری در حوزه زیرساختهای حوزه انرژی کشور توجه شود.
کشانی گفت: امسال افزایش دمای شدید در کشور آسیبهای زیادی را در پی داشت اما باید در زمینه تامین برق شرکتهای فولادی همکاری بیشتری صورت گیرد.
عدم مشورت با بخش خصوصی
رییس کمیسیون معادن اتاق اصفهان گفت: تصمیمات خودسرانه و بدون مشورت با متخصصان درخصوص صنعت فولاد، چالشهای این صنعت را تشدید میکند.
احمد خوروش اظهار کرد: زنجیره فولادی کشور ما دارای بیماری مزمنی است که در خود زنجیره ریشه دوانده است. اگر مدیریت به درستی و با رویکردی عدالتمدارانه بر این زنجیره حاکم شود، میتوانیم به نتایج بهتری دست یابیم.
وی افزود: گاهی اوقات تصمیمات به صورت خودسرانه و بدون مشورت با متخصصان و افراد تاثیرگذار اتخاذ میشود که این امر چالشهای جدی را به همراه دارد، برای مثال بخشنامهای که در بهمنماه صادر شد از ابتدای سالجاری تا امروز، موجب اختلالاتی در کل زنجیره شده و باعث شد توقفی در روند فعالیتها ایجاد شود.
رییس کمیسیون معادن اتاق بازرگانی اصفهان در ادامه با بیان اینکه همچنین نرخ سود واحدها به گونهای تغییر کرد که انگیزه و شتاب لازم برای توسعه و صادرات محوری که باید در اولویت قرار گیرد از بین رفته، اضافه کرد: در حوزه ماشینآلات با فرسودگی شدید روبهرو هستیم و تولیدکنندگان به ناچار با تجهیزاتی کار میکنند که کارایی لازم را ندارند.وی با بیان اینکه این مشکلات به ویژه در عرصه اکتشاف و استخراج نیز نمود پیدا کرده است، گفت: خواهش من این است که ما به عنوان تولیدکنندگان با همدلی و همکاری، صدای واحدی را از حاکمیت بخواهیم، تولید میتواند نجاتدهنده ما باشد اما اولین جایی که محدودیتها به سمت آن روانه میشود، خود تولید است. مشکلات مالیاتی، حقوق دولتی و سایر موانع بر سر راه تولیدکنندگان قرار دارد.
خوروش ابراز امیدواری کرد که با حمایتهای لازم از سوی حاکمیت و توجه به مسائل فولاد و پتروشیمی، بتوان به سمت حل مشکلات پیشرو گام برداریم.
شرط رقابت در بازار جهانی فولاد
رییس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق ایران گفت: باید استراتژی مدون صنعت فولاد در کشور تدوین شود تا بتوان در بازارهای جهانی با توجه به آینده بازار فولاد رقابت کرد.
بهرام شکوری اظهار کرد: به نظر من آن چیزی که مشکل اساسی است، نبود استراتژی توسعه صنعتی در کشور است که ما این استراتژی مدون را نداریم.
وی با بیان اینکه در قالب این استراتژی باید جانمایی شرکتها، میزان تولید، روش تامین مواد اولیه، تامین زیرساختهای انرژی، بازارهای هدف، تولید فولاد سبز، جهتگیری دنیا در زمینه تولید فولاد و… مشخص شود، ادامه داد: ما در کشور هدفگذاری تولید ۵۵میلیون تن فولاد را داریم و با توجه به توسعههای کشورهای اطراف در این زمینه از بازار عقب میمانیم.
رییس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق ایران افزود: امروزه تولید فولاد سبز به شدت مورد توجه قرار گرفته است و اگر نتوانیم رقابت کنیم همه سرمایهگذاریها هدر خواهد رفت و با شرایط فعلی فقط میتوانیم بازار داخل را تامین کنیم.وی درخصوص ظرفیتهای اکتشافی معادن در کشور نیز ابراز کرد: تمام کشور پتانسیلهای معدنی دارد که سنگآهن نیز سهم خوبی دارد اما اولین نیاز اکتشاف دسترسی به زمین است که محدودیت در این موضوع زیاد است.شکوری تصریح کرد: براساس آمار معاون وزیر صمت از ۱۰۰ پروانه استعلام بین یک تا چهاردرصد جواب میگیرد و تنها دودرصد از معادن در دسترس فعالان صنعت فولاد است.وی گفت: قوانینی را وضع میکنند که امکان دسترسی به زمین برای صنعتگران را به صفر میرساند و اگر میخواهیم توسعهای در حوزه معدن اتفاق بیفتد باید تدوین استراتژی را مورد توجه قرار دهیم.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد