23 - 10 - 2019
تاخیر ۱۵ دقیقهای پروازهای اربعین
«جهانصنعت»- با وجود اینکه گزارشهای مردمی از تاخیرهای چند ساعته در پروازهای اربعین حکایت میکرد روابط عمومی هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران از متوسط تاخیر پروازهای اربعین این شرکت در بازه زمانی ۲۰ تا ۲۹ مهر ۹۸ خبر داد. این شرکت هواپیمایی مدعی شده است که تا پایان روز ۲۹ مهر، تعداد ۲۳۰ پرواز از فرودگاه حضرت امام (ره)، ۸۸ پرواز از فرودگاه کرمانشاه و تعداد ۲۶ پرواز از فرودگاه ایلام به مقصد نجف انجام شده که با این تعداد پرواز، بیش از ۲۵ هزار زائر حسینی، در پروازهای رفت و برگشت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران «هما» جابهجا شدهاند.
متوسط کل تاخیر پروازهای عتبات عالیات اربعین امسال تا پایان روز یاد شده، ۱۵ دقیقه بوده که این آمار در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته (۲۸ دقیقه)، کاهش ۵۳ درصدی داشته است. گفتنی است در سال گذشته، در فاصله زمانی ۱۵ روزه ایام اربعین (۲۳مهرماه تا ۸ آبان سال ۹۷)، تعداد ۷۸ پرواز برای جابهجایی زائران حسینی توسط هواپیمایی جمهوری اسلامی «هما» از فرودگاه حضرت امام(ره) به دو فرودگاه نجف اشرف و بغداد انجام شد که با توجه به انجام ۳۴۴ پرواز در فاصله ۱۵ روز ایام اربعین حسینی سال جاری (۱۲ مهر تا ۲۹ مهرماه سال ۹۸)، افزایش ۴۴۰ درصدی در تعداد پروازها داشته است.
زیان چندین میلیارد دلاری بوئینگ از حادثه سقوط جتهای مکس
رویترز- شرکت بوئینگ احتمالا میلیاردها دلار خسارت بیشتری در مورد جتهای مکس ۷۳۷ خواهد دید چون در مورد زمان برداشته شدن ممنوعیتهای امنیتی از این هواپیماها پس از آن دو سقوط مرگبار، تردیدهای تازهای به وجود آمده است. شرکت بوئینگ احتمالا میلیاردها دلار خسارت بیشتری در مورد جتهای مکس ۷۳۷ خواهد دید. این جتها هنوز هم زمینگیر هستند. در مورد زمان برداشته شدن ممنوعیتهای امنیتی از این هواپیماها پس از آن دو سقوط مرگبار، تردیدهای تازهای به وجود آمده است.
یک خلبان سابق بوئینگ طی پیامهایی توضیح داده که نرمافزار مورد بحث ماهها قبل از به خدمت گرفته شدن این جت، بد عمل میکرده است.
این اظهارات، بزرگترین هواپیماساز دنیا را وارد بحران جدیدی کرد که شامل ناوگان هواپیماهای تک راهروی آن میشود. این در حالی است که ممنوعیت امنیتی جتهای مکس ۷۳۷ در سراسر جهان وارد هشتمین ماه میشود.
بوئینگ در سه ماهه دوم سال جاری میلادی ۶/۵ میلیارد دلار خسارت پرداخت کرد و در ماه ژوئیه تخمین زد که هزینه کلی زمینگیر شدن جتهای مکس بیش از هشت میلیارد دلار خواهد بود.
سهام شرکت بوئینگ در آغازین ساعات تجارت در روز دوشنبه ۷/۵ درصد کاهش یافت و به ۴۰/۳۲۴ دلار رسید که بیشترین درصد کاهش در میانگین صنعتی داوجونز بود. سهام این شرکت ۱۸ درصد ارزش خود را از زمان دومین سقوط مرگبار هواپیمای مکس در ماه مارس از دست داده است.
این هواپیماساز تا الان تولید خود را از ۷۳۷ هواپیما در ماه به ۴۲ هواپیما کاهش داده است و قصد دارد تولیدش را در سال آینده تا حد زیادی افزایش دهد ولی بسیاری از منابع صنعتی میگویند در صورت تاخیر در گرفتن مجوز، احتمالا باز هم مجبور میشود تولید خود را پایین آورد.
شرکت بوئینگ نسبت به پیامهایی که این خلبان سابق فرستاده ابراز تاسف کرد و اعلام کرد هنوز در حال بررسی آنهاست.
با تاخیر احتمالی بازگشت جتهای مکس به آسمان تا فوریه ۲۰۲۰ و توقف تولید آنها، این هواپیماساز آمریکایی یک خسارت ۲/۳ میلیارد دلاری را طی چهار ماه ثبت میکند. این علاوه بر ۶/۵ میلیارد دلاری است که در سه ماهه دوم سال جاری ثبت شده بود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد