16 - 10 - 2024
به جای تک بنا، بافت تاریخی را احیا کنیم
میراث آریا- مدیرعامل صندوق توسعه و احیا گفت: میراثفرهنگی باید از احیای صرف بناهای دولتی، عبور کند و سراغ بافتهای تاریخی دارای مالکیت شخصی برود.
شهاب طلاییشکری، مدیرعامل صندوق توسعه و احیا در نخستین گردهمایی معماری و شهرسازی خاکی و نقش آن در توسعه پایدار معماری معاصر ایران گفت: قانون حفظ آثار ملی که در سال ۱۳۰۹ تصویب شده، از اولین قوانین مصوب برای حفظ میراثفرهنگی در کشور ما بوده است.
او افزود: در زمانی که بسیاری از کشورها فهمی از میراثفرهنگی نداشتند، در مجلس شورای ملی ما این قانون تصویب شد و هنوز بعد از ۱۰۰سال این قانون در حال اجراست. در گذشته، قبل از ثبت آثار تاریخی به این موضوع فکر میکردند که پس از ثبت چه کارهایی برای حفظ بنا انجام شود. در گذشته حفظ بنا را محدود به نگاه تکبعدیِ ثبت نمیدانستند و به مراحل پس از این ثبت نیز فکر میکردند.
طلایی ادامه داد: در گذشته شاهد بودیم که طی پنجاهسال، 100بنا ثبت شد، اما از سال 57 تا به امروز بیش از چندهزار بنا ثبت شده است.
مدیرعامل صندوق توسعه و احیا تصریح کرد: مساله امروز ما این است که ۱۶۸شهر دارای بافت تاریخی هستند و نگاهِ غالبِ کسانی که با آن درگیر هستند این است که بافت تاریخی، نه فرصت بلکه تهدید است. یکی از دلایل این نگاه آن است که ما حکمرانی میراث را فقط محدود به ثبت دانستهایم.
او با اشاره به نقش قوانین در حکمرانی میراث فرهنگی افزود: ما در خیلی از موضوعات کشور دچار تورم قانون هستیم، در حوزه میراث فرهنگی نیز با ضعف قوانین مواجه هستیم و بخش کمی از ذینفعان این حوزه از حوزه کاری خود باخبر هستند و مسوولیت خود را انجام میدهند.
طلایی تاکید کرد: یکی از موضوعات ما در صندوق این است که تاکنون درگیر تعدادی از تکبناهای تاریخی دولتی بودهایم.
مدیرعامل صندوق توسعه و احیا افزود: ما بیش از 10هزار بنا داریم که مالک خصوصی دارند و امروز باید برای احیا و مرمت بناهای دارای مالکیت خصوصی قانونگذاری کنیم. با قانونگذاری در این زمینه میتوانیم کمک کنیم که مردم که حافظِ شهر هستند، خودشان بنا را احیا کنند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد