28 - 03 - 2020
برخورد با مرغداران گرانفروش
به دنبال افزایش قیمت مرغ در بازار که تا کیلویی ۱۴ هزار و ۳۰۰ تومان هم رسید، رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران با اشاره به افزایش قیمت مرغ طی روزهای اخیر تاکید کرد که با مرغدارانی که در حال گرانفروشی هستند باید به طور جدی برخورد شود. یدالله صادقی گفت: مرغداران، مرغ را با قیمت بسیار بالاتری از نرخ مصوب در بازار توزیع میکنند که این امر باعث شده کشتارگاهها هم تصمیم به افزایش قیمت کشتار بگیرند. وی در عین حال اظهار داشت که به علت تامین نشدن به موقع نهادههای دامی جوجهریزی نیز کاهش یافته و سبب برهم خوردگی توازن بین عرضه و تقاضا شده است. صادقی افزود: طبق آخرین مصوبه تاکید شده در ستاد تنظیم بازار، وزارت جهاد کشاورزی باید فرآیند عرضه و تقاضا را بر مبنای قیمتها تقویت کند.
وی با بیان اینکه البته شرکت پشتیبانی امور دام هم به منظور تنظیم بازار در حال افزایش میزان عرضه مرغ منجمد به بازار است، اظهار داشت: وزارت جهاد کشاورزی مسوولیت تنظیم بازار مرغ و نیز ستاد تنظیم بازار کشور وظیفه قیمتگذاری آن در بازار را برعهده دارند.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران اظهار داشت: طبق آخرین قیمتگذاری، قیمت مرغ آماده مصرف در واحدهای خردهفروشی ۹ هزار و ۸۰۰ تومان است که با پنج درصد تغییر باید با قیمت ۱۰ هزار و ۲۰۰ تومان به بازار عرضه شود.
وی میزان مصرف روزانه مرغ استان تهران را یک هزار تن اعلام کرد که ۷۵۰ تن از استانهای دیگر و ۲۵۰ تن در خود همین استان تامین میشود.
وی در ادامه گفت: البته گاهی اوقات نمیتوان با گرانفروشیها به هر شکل ممکن برخورد کرد زیرا زمانی که برای رسیدگی از تخلفات از خردهفروشان طلب فاکتور میکنیم، مشاهده میشود که مرغداران مرغ را با قیمت بالاتر از ۱۲ هزار تومان از میدان بهمن خریداری میکنند و ضریب کمتر از سود را بر قیمت مرغ میکشند. به گفته صادقی، ضریب سود واحدهای خردهفروشی ۱۵ درصد است و با بالاتر از آن برخورد خواهد شد.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران در ادامه با بیان اینکه برخورد با شبکه توزیع مرغ باعث کاهش ورود مرغ به سطح استان تهران میشود تاکید کرد: بارها به منظور کنترل بازار مرغ در سطح خردهفروشی و میدان بهمن این اقدام صورت گرفته که باعث ایجاد معضل در عرضه مرغ به بازار شده است.
وی با اشاره به اینکه دولت باید به منظور جلوگیری از کاهش تولید ضمن تامین نهادههای مورد نیاز، اقدام به پایش تولید کند گفت: طی سالهای گذشته تولید مرغ به صورت خطی انجام میشد، بدین منظور که مرغ همیشه بدون توجه به میزان تقاضا با ظرفیت دو میلیون تن تولید میشد و در نهایت به منظور رفع مشکلات موجود و ایجاد تعادل در میزان عرضه و تقاضا سیستمی به نام ذخیرهسازی را مطرح کردند.
صادقی خاطرنشان کرد: با چنین سیستمی، زمانی که قیمتها به واسطه افزایش عرضه بر تقاضا شکسته میشود مسوولان اقدام به خریداری و عرضه در سردخانه میکنند و در زمان پیشی گرفتن تقاضا از عرضه و نیز افزایش قیمت، تصمیم به عرضه مرغهای موجود در سردخانه به منظور کنترل قیمتها میگیرند.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران تامین نشدن منابع مالی موردنیاز برای امور پشتیبانی دام و بیمیلی مصرفکنندگان برای استفاده از مرغهای منجمد را به عنوان مشکلات موجود در این طرح برشمرد و گفت: مرغداران گمان میکنند به دلیل خرید مرغها از سوی شرکت پشتیبانی، میتوانند کالا را با هر کیفیتی که میخواهند به فروش برسانند.
وی با تاکید بر اینکه بخشی از مرغهای تولیدی فاقد استانداردهای لازم برای صادرات هستند افزود: اکثر مرغهای عرضه شده در بازار، با وزن بالا هستند که اینگونه مرغها در خارج از کشور از خریدار چندانی برخوردار نیستند.
صادقی اضافه کرد: اما در داخل کشور تقاضای بیشتری برای اینگونه مرغهای چاق صورت میگیرد در حالی که مرغ با وزن یک هزار و ۲۰۰ تا یک هزار و ۴۰۰ گرم جنبه اقتصادی دارد.
وی به ایرنا گفت: در جلسه هفته گذشته مسوولان شرکت پشتیبانی امور دام معتقد بودند افزایش قیمت مرغ در بازار ناشی از کاهش تولید و عدم توازن بین عرضه و تقاضا بوده است در حالی که برخی، اعلام کردند اشکالهای موجود در بازار در حدی نبوده است که تا این حد باعث برهم خوردن میزان عرضه و تقاضا در بازار شود. صادقی تصریح کرد: بنابراین باید سعی شود بازار از طریق سیستم توزیع از محل ذخایر، مورد تقویت قرار گیرد و همچنین نظارت بیشتری بر شبکه توزیع انجام شود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد