8 - 10 - 2023
انصراف ۴ هزار نفر از خرید خودروی وارداتی
سال ۹۷ بنا به محدودیتهای ارزی تحمیل شده به کشور و طبق تصمیم شورایعالی هماهنگی اقتصادی سران قوا، واردات خودرو تا ۳۱ اردیبهشتماه سال ۱۴۰۱ ممنوع اعلام شد.
در نهایت پس از لغو ممنوعیت و اهتمام دولت به آزادسازی واردات خودرو، زمستان پارسال وزارت صمت با استفاده از سیستم نوبتدهی اقدام به ثبتنام از متقاضیان دریافت خودروی وارداتی کرد که در نهایت از بین ۱۲۰ هزار ثبتنامکننده، بین ۳۳ هزار نفر قرعهکشی انجام شد. در این مرحله هر متقاضی ۵۰۰ میلیون تومان در حساب بانکی خود مسدود کرده بود.
طبق برنامه اولویتدهی و میزان واردات خودرو، مقرر شد که در دور نخست خودروهای چانگان تحویل متقاضیان شده و در ادامه خودروهایی از برندهای چینی، دانگ فنگ، چانگان، میتسوبیشی، اپل، داچیا، کیا، هیوندا، سانگیانگ، نیسان، تویوتا، جتا، سئات، فیات به متقاضیان تحویل شود.
در این بین اعلام شد که تا پایان سال ۱۴۰۱ بخشی از چانگانهای وارداتی از سوی شرکت سایپا تحویل متقاضیان خواهد شد، اما در نهایت هفته اول مهرماه اعلام شد که ۱۰۰ دستگاه چانگان تحویل مشتریان شده است.
با توجه به اینکه ۳۰ هزار نفر (۴ هزار نفر از متقاضیان انصراف دادند) از زمستان سال گذشته منتظر دریافت خودروی وارداتی هستند، پس از گذشت بیش از ۸ ماه از وعدهها، سامانه یکپارچه تخصیص خودرو به منظور عرضه خودروهای وارداتی به این افراد از این هفته بازگشایی میشود.
در این راستا مهدی ضیغمی مجری طرح واردات خودروی وزارت صنعت، معدن و تجارت در یک برنامه رادیویی درباره آخرین وضعیت عرضه و واردات خودرو گفت: سامانه یکپارچه این هفته مجددا برای عرضه خودروهای وارداتی باز میشود.
معاون وزیر صمت با بیان اینکه واردات خودرو به صورت خرد و انبوه در حال انجام است، افزود: از ۳۵ شرکتی که مجوز واردات خودرو دریافت کردهاند ۱۸ شرکت موفق شدند ثبت سفارش قطعی انجام دهند و بخشی از ارز واردات را دریافت کنند و از این ۱۸ شرکت نیز تاکنون حدود ۱۰ شرکت خودروهایشان وارد شده و بقیه شرکتها در حال انجام کار واردات هستند.
مجری طرح واردات خودروی وزارت صنعت، معدن و تجارت بیان داشت: در واقع این شرکتها تا آخر مرداد توانسته بودند مجوز استاندارد و محیطزیست و سایر مجوزها را دریافت کنند.
وی گفت: در هفته جاری و هفته آینده خودروهای وارداتی که قیمتهایشان تعیین شود عرضه میشوند و در هفتههای آینده نیز خودروهای شرکتهای معتبری که خودروهایشان از مبدا تولید به سمت ایران راه افتاده و دارای اسناد حمل باشند، عرضه خواهد شد.
ضیغمی با تاکید بر اینکه واردات منظم شده و شرکتها براساس توان اقدام به واردات میکنند، گفت: ممکن است برخی شرکتها در یک ماه ۳۰۰ تا یکهزار دستگاه و برخی دیگر چند هزار دستگاه وارد کنند.
وی بیان داشت: از حدود ۳۴ هزار نفری که در نوبت تحویل خودروهای وارداتی قرار داشتند ۴ هزار نفر انصراف دادهاند و اکنون ۳۰ هزار نفر در نوبت تحویل خودرو قرار دارند.
ضیغمی درباره ارز واردات خودرو گفت: ارز خودروهای واردشده تاکنون تامین شده و تا پایان سال جاری، براساس مصوبه میتوان حداقل از یک میلیارد یورو ارز صادرات غیراستفاده کرد و برای بیش از آن نیز چنانچه محل سرمایهگذرای خارجی یا منابع خارجی وجود داشته باشد، میتوان از آن برای واردات خودرو استفاده کرد.
وی با بیان اینکه سایت سامانه عرضه خودرو این هفته برای کسانی که در اسفند ماه سال گذشته ثبتنام کرده بودند و در نوبت تحویل خودرو قرار داشتند باز میشود تا این افراد بتوانند خودروهای خود را انتخاب کنند، گفت: برنامه فعلی ما تحویل خودروهای فروختهشده است و هنوز تصمیم نگرفتهایم برای عرضه در دور دوم عرضه از طریق سامانه یکپارچه و یا بورس باشد.
ضیغمی همچنین در بخش دیگری درباره تامین ارز خودروهای وارداتی اظهار کرد: واردکننده خودرو، ارز مورد نیاز برای واردات را از محل صادرات خود و همچنین محصولات غیر که الزامی به عرضه ارز در سامانه نیما نداشته باشند، تامین میکند؛ کالای غیر هر کالایی میتواند باشد، به شرط آنکه در گروه کالایی که قرار دارد الزامی برای ارز حاصل از صادرات آن کالا در سامانه نیما وجود نداشته باشد.
معاون وزیر صمت گفت: صادرکنندگان محصولات پتروشیمی، فولاد، فلزات رنگین و هیدروکربنها الزام به عرضه ارز حاصل از صادرات خود در سامانه نیما دارند؛ در واقع در کمیسیون اقدام ارزی طبق قانون مشخص شده است که برخی گروههای کالایی الزام به عرضه در نیما دارند و این صادرکنندگان نمیتوانند کوتاژهای صادراتی خود را برای واردات سایر کالاها اختصاص دهند.
وی با بیان اینکه بعضی از گروههای کالایی وارداتی مانند خودرو هم نمیتوانند از ارز نیمایی استفاده کنند، اظهار کرد: البته سال گذشته طی مدت کوتاهی ارز نیمایی به واردات خودرو تعلق گرفت، اما از اواخر سال گذشته تاکنون واردات خودرو از محل ارز حاصل از صادرات کالاهای غیر و ارز حاصل از صادرات گروههای کالایی است که مجازند کوتاژ صادراتیشان برای واردات سایر کالاها واگذار شود.
ضیغمی گفت: بنابراین افراد میتوانند ارز حاصل از صادراتشان را به صورت توافقی و براساس پروتکل مشخص به واردکننده خودرو بفروشند و الزامی نیست که واردکننده خودرو ارز خود را از یک صادرکننده خاص خریداری کند اما حتما باید این معامله در صرافی تحت نظر بانک مرکزی انجام شود.
مجری طرح واردات خودروی وزارت صنعت، معدن و تجارت بیان کرد: هیچ مشکلی برای تامین ارز واردات خودرو وجود ندارد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد