31 - 08 - 2023
افزایش ۱۰ هزار تومانی قیمت شکر
مهر- رییس اتحادیه دارندگان قنادی با بیان اینکه شکر را به نرخ آزاد تهیه میکنیم، گفت: قیمت شکر طی ۱۵ روز با افزایش مواجه شده و به ۳۴ هزار تومان رسید.
علی بهرهمند رییس اتحادیه دارندگان قنادی، شیرینیفروشی و کافه قنادی تهران در مورد وضعیت بازار شکر اظهار کرد: شکر را به نرخ آزاد تهیه میکنیم و بر همین اساس قیمت شکر حدود ۱۰ هزار تومان افزایش یافته و از نرخ ۲۴ هزار تومان به ۳۴ تا ۳۵ هزار تومان رسیده است.
وی افزود: قیمت شکر طی ۱۵ روز با افزایش مواجه و به ۳۴ هزار تومان رسیده و نکته اینکه با سختی شکر میخریم و در تهیه این کالا مشکلات زیادی داریم. «بهرهمند» تصریح کرد: توجه کنید که اگر کمبود کالایی در بازار نباشد، قیمتها بالا نمیرود. وی در مورد روغن هم گفت: در تهیه روغن و سایر کالاها مشکلی نداریم و در حال حاضر مشکل اصلی در تهیه شکر است.
رییس اتحادیه دارندگان قنادی، شیرینیفروشی و کافه قنادی تهران درخصوص میزان فروش این صنف گفت: با توجه به ایام محرم و گرمای هوا، میزان فروش افت کرده است و علاوه بر آن امسال به دلیل افزایش قیمتها و کاهش قدرت خرید مردم میزان فروش ما نسبت به سال گذشته بیشتر کاهش یافته است.
گفتنی است در ۵ ماهه سال جاری ۸ میلیون و ۸۵۳ هزار تن کالای اساسی به ارزش ۶ میلیارد دلار وارد کشور شده که این میزان کالای اساسی واردشده به کشور در ۵ ماهه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل به لحاظ وزنی ۵/۷ درصد و از حیث ارزش ۵/۱۳ درصد کاهش نشان میدهد.
۵ قلم اول کالای اساسی وارده به کشور در ۵ ماهه سال جاری به ترتیب شامل یک میلیارد و ۴۹۵ میلیون دلار ذرت، یک میلیارد و ۱۴۶ میلیون دلار روغنهای خوراکی، ۸۹۵ میلیون دلار انواع دانههای روغنی، ۶۳۳ میلیون دلار برنج و ۵۳۵ میلیون دلار گندم وارد کشور شده است؛ بنابراین گزارش جو با ۲۸۵ میلیون دلار، شکر خام با ۱۵۵ میلیون دلار، لاستیک سنگین با ۱۴۹ میلیون دلار، کاغذ چاپ و تحریر با ۱۱۵ میلیون دلار و خمیر کاغذ با ۱۰۷ میلیون دلار ۵ قلم بعدی عمده کالای اساسی را به خود اختصاص دادند.
بیشترین میزان افزایش در بین ۱۰ قلم عمده کالاهای اساسی در ۵ ماهه سال جاری عبارتند از: جو با ۹۹ درصد، ذرت با ۳۶ درصد و روغنهای خوراکی با ۳۱ درصد، از بیشترین افزایش در بین کالاهای اساسی وارده به کشور برخوردار بودند.
بیشترین میزان کاهش در بین ۱۰ قلم عمده واردات کالاهای اساسی در ۵ ماهه سال جاری به ترتیب مربوط به برنج با ۵۵ درصد، گندم
۵۱ درصد و شکر خام با ۴۰ درصد بوده است.