شناسه خبر : 264725
14 - 06 - 2022
14 - 06 - 2022
افزایش مبتلایان تب کریمهکنگو به ۱۸ تن
«جهانصنعت»- رییس گروه مدیریت بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت با اشاره به افزایش مبتلایان بیماری تب کریمهکنگو امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته، درعین حال توصیههایی بهداشتی برای کاهش مواجهه حجاج با این بیماری مطرح کرد.
دکتر بهزاد امیری با تاکید بر اینکه هیچ واکسنی برای جلوگیری از ابتلا به بیماری تب کریمهکنگو برای انسان و دام وجود ندارد، گفت: بر اساس آخرین آمار در سال جاری ۱۸ مورد ابتلا به این بیماری و یک مرگ ناشی از آن داشتهایم و این در حالی است که طی کل سال گذشته تنها ۱۳ مورد مبتلا به تب کریمهکنگو و دو مرگ ناشی از آن در سامانهها به ثبت رسیده است.
وی با اشاره به اینکه افزایش موارد ابتلا به تب کریمهکنگو دلایل گوناگونی دارد، بیان کرد: الان بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی در کشور عراق ۲۱۲ مورد مبتلا شناسایی شده است. به نظر میرسد شرایطی فراهم شده باشد که انتقال ویروس مهیا باشد. مباحثی مانند عدم کنترل موارد بهداشتی هم مطرح است که در حال حاضر نامهای به امضای وزیر محترم بهداشت رسیده و به دانشگاهها ابلاغ شده است تا مراقبتهای خود را افزایش دهند و از تبادل دام به ویژه در مناطق مرزی جلوگیری شود.
او ادامه داد: همچنین همکاران مراقب بهداشتی ما در مبادی مرزی پایشهای خود را افزایش دهند تا موارد بیماری را شناسایی کنند. اقدامات مقتضی در قالب دستورالعمل به دانشگاهها ابلاغ شده است.
امیری در توضیح شرایط بیماری و پیشبینی از موارد آن در سال جاری، تصریح کرد: بنا بر روند فعلی بیماری، طی سال جاری آمار موارد ابتلا به تب کریمهکنگو نسبت به سال قبل افزایش خواهد داشت.
او به مردم توصیه کرد: راههای انتقال بیماری به سه روش است؛ اول از طریق گزش نیش کنه است که یا ممکن است خود کنه انسان را نیش بزند یا اینکه کنه روی بدن باشد و انسان دانسته یا ندانسته آن را له کند. راه انتقال بعدی از طریق خون، مایعات و ترشحات آلوده دام به انسان است که این در زمان ذبح دام یا انتقال امعاء و احشاء دام اتفاق میافتد؛ البته اگر فرد گوشت و احشاء دام را به شکل خام یا درست پخته نشده مصرف کند هم احتمال ابتلایش به بیماری وجود دارد. راه انتقال سوم هم از بیمار آلوده به سایر انسانها است. درصورتی که بیماری مشکوک به تب کریمهکنگو به بیمارستان وارد شود، مراقبتهای بهداشتی لازم صورت میگیرد تا از انتقال انسان به انسان بیماری جلوگیری کنیم. البته خوشبختانه تب کریمهکنگو مانند کرونا انتقال تنفسی ندارد و انتقال از طریق ترشحات آلوده و خون فرد اتفاق میافتد، بنابراین لازم است بیمار در اتاق ایزوله نگهداری شده و هنگام مواجهه با او از تجهیزات حفاظت فردی مانند دستکش، ماسک و… استفاده شود.
وی افزود: موضوعی که سبب نگرانی ما میشود این است که متاسفانه برخی مردم اعتقاد دارند گوشت تازه را از کنار جادهها خریداری کنند که ما اکیدا توصیه میکنیم از خرید گوشتی که خارج از شبکه دامپزشکی ذبح شده است، خودداری کنند. نکته مهم دیگر این است که اگر قرار است خودشان دامی را ذبح کنند حتما این دام را از میادین مجاز عرضه دام تهیه کنند که تحت نظر سازمان دامپزشکی باشد و به هیچ وجه دام را در منازل، معابر و خیابانها ذبح نکنند، زیرا این موضوع در زمینه گسترش بیماری بسیار خطرناک است. از مردم میخواهیم دام را به کشتارگاه ببرند تا تحت نظارت کامل ذبح صورت گیرد.
او با تاکید بر اینکه گوشت تازه ذبح شده به هیچ عنوان نباید به سرعت به مصرف برسد، بیان کرد: گوشت دام ذبح شده، قبل از مصرف باید به مدت حداقل ۲۴ ساعت در دمای ۴ درجه سانتیگراد در یخچال قرار داده شود. این اقدام به آن جهت است که پدیده جمود نعشی منجر به افزایش PH گوشت شود که این فرآیند باعث میشود، چنانچه ویروسی در گوشت وجود داشته باشد، از بین برود. البته تاکید میکنیم، جگر و سایر امعاء و احشاء دام، پس از ۴۸ ساعت نگهداری در دمای چهار درجه سانتیگراد، مصرف شوند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد