11 - 03 - 2025
استانهای برتر در تولید کالاهای اساسی
ایسنا- طبق دادههای منتشر شده از سوی مرکز آمار ایران، دو استان قزوین و گیلان بیشترین سرانه تولید کالاهای اساسی مانند گوشت قرمز، مرغ، شیر، تخممرغ و آبزیان را به خود اختصاص دادهاند.
در سال۱۴۰۲ سرانه تولید گوشت قرمز عرضه شده از کشتارگاههای رسمی کشور به ازای هر نفر 54/5کیلوگرم است که بر این اساس بیشترین سرانه تولید این کالای اساسی به ازای هر نفر متعلق به استانهای قم(65/11 کیلوگرم)، قزوین(37/11)، اصفهان(53/10 کیلوگرم)، گیلان (96/8 کیلوگرم) و خراسان رضوی (84/8 کیلوگرم) است.
در مقابل، استانهایی که کمترین سرانه تولید گوشت قرمز عرضه شده از کشتارگاههای رسمی کشور را به خود اختصاص دادهاند عبارتند از بوشهر، هرمزگان، ایلام، البرز و کهگلویه و بویراحمد.
در بخش دیگری از این آمار به سرانه تولید شیر در استانهای کشور اشاره شده است. بررسیها حاکی از آن است که در سال گذشته سرانه تولید شیر در کل کشور به ازای هر نفر 51/106کیلوگرم است که نسبت به سال ۱۴۰۱، 62/9کیلو گرم به ازای هر نفر افزایش یافته است.
در این میان بیشترین سرانه تولید این کالای اساسی به ازای هر نفر متعلق به استانهای سمنان (8/405کیلوگرم)، قزوین (32/378کیلوگرم)، آذربایجان شرقی (06/229 کیلوگرم)، یزد (95/208کیلوگرم) و اردبیل (35/181 کیلوگرم) است.
در مقابل، استانهایی که کمترین سرانه تولید شیر را به خود اختصاص دادهاند عبارتند از هرمزگان، بوشهر، سیستان و بلوچستان، کرمان و تهران.
مرکز آمار همچنین در بخش دیگری از گزارش خود به وضعیت سرانه تولید گوشت مرغ در مرغداریهای صنعتی اشاره کرده که براین اساس سرانه تولید این کالای اساسی در کل کشور به ازای هر نفر 25/25کیلوگرم برآورد شده که استانهای کهگلویه و بویر احمد، سمنان، گیلان، مازندران و زنجان به ترتیب 48/120، 47/79، 38/70، 33/55 و 35/40کیلوگرم، بیشترین سرانه تولید را به خود اختصاص دادهاند.
گفتنی است استانهایی چون سیستان و بلوچستان، تهران، البرز، قم و خوزستان کمترین سرانه تولید گوشت مرغ را به خود اختصاص دادهاند.
بررسیهای انجام شده حکایت از آن دارد که سرانه تولید تخممرغ در کل کشور به ازای هر نفر 59/14کیلوگرم است و استانهای قم (47/95)، قزوین (09/82)، سمنان (33/46 ) مرکزی (08/36) و خراسانجنوبی (69/34) کیلوگرم بیشترین سرانه تولید این کالای اساسی به ازای هر نفر را به خود اختصاص دادهاند. استانهای گیلان، هرمزگان، بوشهر، سیستان و بلوچستان و مازندران کمترین سرانه تولید تخم مرغ را دارند.
علاوه بر موارد گفته شده، این مرکز به آخرین وضعیت سرانه تولید آبزیان در کل کشور پرداخته که در کل کشور به ازای هر نفر 62/16کیلوگرم است. به این صورت که استان هرمزگان با 40/195 کیلوگرم بیشترین میزان را به خود اختصاص داده است و پس از آن بیشترین سرانه تولید آبزیان در استانهای سیستانوبلوچستان (62/88 کیلوگرم)، بوشهر (37/69کیلوگرم)، مازندران (64/38کیلوگرم) و چهارمحال بختیاری (76/33 کیلگرم) به ازای هر نفر قرار دارند.
لازم به ذکر است، کمترین سرانه تولید آبزیان هم به استانهای تهران، البرز، یزد، قم و خراسان رضوی تعلق دارد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد