26 - 11 - 2024
احیای ۲۸۱ واحد غیرفعال صنعتی در ۱۰۰ روز اول
ایرنا- احیا و بازفعالسازی واحدهای غیرفعال (راکد) یکی از اقدامات وزارت صنعت، معدن و تجارت در دوره تحولی بخش صنعت است که در راستای رفع موانع تولید و رشد اقتصادی رقم خورد؛ بر این اساس در ۱۰۰روز ابتدایی خدماترسانی دولت چهاردهم ۲۸۱واحد غیرفعال صنعتی احیا شد. وزارت صنعت، معدن و تجارت در راستای اجرای سیاستهای دولت مردمی و رفع موانع تولید اقدام به بازفعالسازی واحدهای تولیدی راکد و افزایش ظرفیت تولید در سایر واحدها کرده است.
در این رابطه، بخش دولتی در کنار بخش خصوصی اقدام به برگزاری جلسههای ستاد تسهیل و رفع موانع تولید کرده است و با شناسایی موانع از همکاری بانکها، موسسههای مالی و اعتباری، خبرگان بخش صنعت، سرمایهگذاران جدید و مشاوران تخصصی بهره بردهاند که این امر زمینه رشد و جهش تولید در کشور با افزایش ظرفیت تولید شده است.
براساس گزارش وزارت صنعت، معدن و تجارت، در ۱۰۰روز فعالیت دولت چهاردهم به ۷۶۲واحد صنعتی که زیر ظرفیت تولید و بهصورت نیمهفعال مشغول به کار بودند، افزایش ظرفیت تولید داده شد.
رفع موانع تولید واحدهای صنعتی و حمایت از استقرار واحدهای دانشبنیان در شهرکهای صنعتی، به توسعه صادرات واحدهای صنعتی کوچک و متوسط مقیاس کمک کرده است.
در همین رابطه، حمایت از نقش و جایگاه صنایع کوچک و متوسط با هدف ارتقای رقابتپذیری و اشتغالزایی در راستای رشد اقتصادی کشور توسط سازمان سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران که یکی از نهادهای متولی در حوزه واحدهای صنعتی در وزارت صمت است، انجام شد.
۹۲درصد از بنگاههای کشور را صنایع کوچک و متوسط تشکیل میدهند، در همین راستا سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران با کمک به ارتقای دانش فنی و مدیریتی و ارائه خدمات حمایتی جامع در راستای توانمندسازی این بخش برای ایفای نقش در رشد اقتصادی و بهبود بهرهوری و افزایش سهم صنعت در تولید ناخالص داخلی ملی خدمات حمایتی ارائه میکند.
برپایه این گزارش، در ۱۰۰روز فعالیت دولت چهاردهم ۶شهرک و ناحیه صنعتی در شهرکها و نواحی صنعتی مصوب و وارد فاز اجرایی شد، ۵۵هکتار تامین اراضی در شهرکها و نواحی صنعتی، ۱۴۵هکتار زمین صنعتی، ۲۵۹هکتار فاز عملیاتی جدید و ۲واحد کارگاهی کوچکمقیاس دانشبنیانی ایجاد شده است.
تامین برق و آب و زیرساختهای مخابراتی یکی از مهمترین نیاز واحدهای صنعتی است که در دولت چهاردهم این موضوع مورد پیگیری قرار گرفت و به مقدار ۴۰مگاوات برق، ۵۵لیتر بر ثانیه و یک شهرک مخابراتی به ظرفیت زیرساختی شهرکهای صنعتی افزوده شد.
موضوع دانشبنیانی در شهرکهای صنعتی یکی از مهمترین الزامات است که به ارتقای فناوری و نوآوریها در صنعت کمک میکند. در همین راستا استقرار واحدهای جدید دانشبنیانی و حمایت از آنها در دولت چهاردهم مورد پیگیری قرار گرفت و نزدیک به ۱۰۹واحد مستعد دانشبنیانی شناسایی و ۴۰واحد صنعتی دانشبنیان شدند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد