3 - 08 - 2024
احیای تجارت با روشهای جدید
«جهانصنعت»- رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در نشست «راهکارهای رفع موانع تجاری ایران و بنگلادش»، اعلام کرد که تجار و بازرگانان ایرانی آماده مشارکت در پروژههای سرمایهگذاری در بنگلادش با هدف صادرات مجدد هستند.
صمد حسنزاده در نشست با احسن الاسلام تیتو، وزیر بازرگانی بنگلادش ادامه داد: ما میخواهیم محصولاتی که حدود 80درصد تکمیل هستند را به بنگلادش صادر کنیم تا با مشارکت طرفهای بنگلادشی 20درصد دیگر نیز تکمیل شده و از آنجا به کشورهای دیگر صادرات مجدد شود. او تاکید کرد: البته به ثمر رسیدن چنین همکاریهایی مستلزم اجرای توافقنامههای اجتناب از اخذ مالیات مضاعف از تجار دو کشور و توافقنامه تجارت ترجیحی میان ایران و بنگلادش است که در 20 سال گذشته اجرایی نشدهاند.
حسنزاده با اشاره به شروع به کار رییسجمهور جدید ایران ادامه داد: دو کشور باید با یک برنامهریزی جدید روابط تجاری خود را بازتعریف کنند. رییس اتاق ایران با اشاره به جمعیت 170میلیونی بنگلادش و بازار خوب این کشور برای ایران گفت: ایران ظرفیتهای زیادی در حوزه تولید مواد غذایی، صنایع نساجی، محصولات دانشبنیان، دارو و تجهیزات پزشکی، مصالح ساختمانی، اطلاعات و فناوری و صادرات خدمات فنی و مهندسی دارد.حسنزاده با بیان اینکه سطح روابط تجاری دو کشور همگام با روابط سیاسی خوب آنها پیش نرفته است، ادامه داد: با برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور که 10 سال از آخرین برگزاری آن میگذرد و اعزام و پذیرش هیاتهای تجاری با محوریت اتاقهای دو کشور میتوان سطح روابط تجاری را افزایش داد.
ایجاد سامانه پرداخت میان ایران و بنگلادش
احسن الاسلام تیتو، وزیر بازرگانی بنگلادش نیز در این دیدار با تاکید بر اهمیت توسعه روابط ایران و بنگلادش گفت: بنگلادش میتواند مسیری برای اتصال تجار ایرانی به خلیج بنگال و کشورهایی مثل نپال و کشورهای حوزه آ.سه. آن باشد. او با اشاره به ظرفیتهای بالای بنگلادش در تولید کنف، چرم و منسوجات ادامه داد: ایران نیز ظرفیتهای خوبی در تولید قیر، گاز الپیجی، پلیستر و مواد پتروشیمی، خشکبار، زعفران و فرش دارد و ما خواستار واردات این اقلام از ایران هستیم.
تیتو با بیان اینکه مشکلات پرداخت مالی میان دو کشور، مانع از توسعه روابط اقتصادی ایران و بنگلادش شده است، افزود: با پیگیریهای انجام شده میان دولتهای دو کشور بسیار امیدواریم این مشکل به زودی برطرف شده و راههای جایگزینی برای آن تعریف شود.
او با تاکید بر تلاش برای اجرای سریعتر توافقنامههای اجتناب از اخذ مالیات مضاعف و تجارت ترجیحی میان دو کشور گفت: با اتصال بنادر ما به هم و تعریف سامانه پرداخت، میان دو کشور میتوانیم از ظرفیتهای موجود نهایت استفاده را داشته باشیم. تیتو با استقبال از سرمایهگذاری بخش خصوصی ایران در بنگلادش ادامه داد: تلاش میکنیم تعاملات بخشهای خصوصی دو کشور را تسهیل کنیم و اطلاعات لازم را در اختیار تجار ایرانی قرار میدهیم.
برقراری ارتباط مستقیم بانکی
نایبرییس اتاق ایران نیز در این نشست تاکید کرد: تقاضای بخش خصوصی ایران برقراری ارتباط مستقیم بانکی میان ایران و بنگلادش و اهتمام دولت این کشور برای تحقق این موضوع است. قدیر قیافه در این خصوص گفت: براساس آمار موجود، حجم تجارت فعلی ایران و بنگلادش 200میلیوندلار است که مناسب با ظرفیتهای تجاری دو کشور نیست.
نایبرییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در نشست «راهکارهای رفع موانع تجاری ایران و بنگلادش»، با اشاره به اقتصاد مکمل دو کشور، ادامه داد: ایران میتواند در زمینه تولید کودهای شیمیایی و اوره، نفت و گاز، خشکبار تامینکننده نیازهای بنگلادش و به طور متقابل این کشور نیز در زمینه نساجی و پوشاک و برخی محصولات کشاورزی تامینکننده نیازهای ایران باشد.او با اشاره به همکاریهای دو کشور در زمینه صادرات مجدد گفت: ارتباط مستقیم بانکی باید میان ایران و بنگلادش برقرار شود و تقاضای بخش خصوصی ایران پیگیر این موضوع از سوی هیات دولت بنگلادش است.
افزایش مناسبات تجاری با تجارت با پول محلی
احسن الاسلام تیتو، وزیر بازرگانی بنگلادش نیز با اشاره به تلاشهای این کشور برای ایجاد زیرساختهای مختلف و همچنین دسترسی به جمعیت 300 میلیونی پیرامون این کشور ادامه داد: تجار ایرانی میتوانند در کشور ما تولید کنند و سپس محصول را از طریق بنگلادش به هرجایی که بخواهند صادر کنند.
او افزود: سرمایهگذاری خارجی در بنگلادش 100درصد معاف از مالیات است. همچنین ما مناطق اقتصادی ویژهای داریم که فعالان اقتصادی ایرانی میتوانند برای سرمایهگذاری به این مناطق بیایند.
تیتو تاکید کرد: البته ما باید برای پرداختهای مالی و بانکی دو کشور راههایی مانند انجام تجارت با پول محلی دو کشور پیدا کنیم تا به افزایش سطح روابط تجاری کمک کنیم. او گفت: ایران و بنگلادش باید از فرصت توافق تجارت ترجیحی دوجانبه و تجارت ترجیحی میان کشورهای دی 8 نهایت استفاده را داشته باشند.
افزایش تعاملات تجاری با توافق تجارت ترجیحی
نیلوفر اسدی، مدیر آسیا و اقیانوسیه معاونت بینالملل اتاق ایران نیز با اشاره به پتانسیلهای خوبی که دو کشور برای همکاری دارند، گفت: کنف، خرما و خشکبار، فرش ماشینی، محصولات دانشبنیان، دارو، تجهیزات پزشکی، گردشگری و مصالح ساختمانی زمینههای خوبی برای تجارت و سرمایهگذاری مشترک ایران و
بنگلادش است.
او با تاکید بر تلاش اتاق ایران برای تسهیل روابط تجاری دو کشور ادامه داد:. با عملیاتی شدن توافقنامههای اجتناب از مالیات مضاعف و توافق تجارت ترجیحی دو جانبه و چندجانبه با کشورهای دی 8 میتوانیم امیدوار باشیم سهولت بیشتری در تجارت دو کشور رخ دهد.
احیای تجارت ایران و بنگلادش با روشهای جدید تجارت
منجورول کریم خان چودری، سفیر بنگلادش در ایران هم گفت: مشکلاتی در روابط تجاری دو کشور به دلیل تحریمها وجود دارد اما دولت ما به دنبال راهحلی سریع برای این موضوع است و امیدواریم ظرف چند ماه آینده این مشکل را حل کنیم. او ادامه داد: دولت بنگلادش مصمم به اجرایی کردن توافق تجارت ترجیحی با ایران است که در این صورت تجارت دو کشور تسهیل خواهد شد.
چودری افزود: ما میتوانیم سیستم تجاری ایران و بنگلادش را با نسل جدید تجار دو کشور و روشهای جدید تجارت احیا کنیم. سفارت بنگلادش در ایران هر تلاشی در این مسیر خواهد کرد.
سرمایهگذاری برای برندسازیهای مشترک میان ایران و بنگلادش
هادی طالبیانمقدم، مدیرکل شبهقاره هند سازمان توسعه تجارت نیز با بیان اینکه ایجاد مرکز تجاری و معرفی رایزن بازرگانی در این کشور را دنبال میکنیم، گفت: ایران در صدور خدمات فنی و مهندسی، ایجاد پالایشگاه، زیرساختهای جادهای و حملونقل، ساخت نیروگاهها، هوشمندسازی و فناوری ای تی توان بالایی دارد. همچنین دو کشور میتوانند در برندسازیهای مشترک به ویژه در حوزه منسوجات و پوشاک سرمایهگذاریهای مشترک داشته باشند.
ضرورت ایجاد کمیته مشترک متناظر در بنگلادش
خورشید گزدرازی، رییس کمیته مشترک ایران و بنگلادش نیز به ارائه پیشنهاداتی برای ارتقای سطح روابط تجاری دو کشور پرداخت و گفت: تشکیل کمیته متناظر در بنگلادش، اجرای تعرفه ترجیحی، تهاتر کالا با کالا، برقراری ارتباط فعال با اتاقهای بازرگانی بنگلادش و امضای تفاهمنامههای تجاری، سرمایهگذاری بنگلادش در پتروشیمی ایران، توسعه حملونقل میان دو کشور و مدیریت روابط پولی و بانکی از جمله این اقدامات خواهد بود.
او از سفارت بنگلادش در ایران درخواست کرد تا فرصتهای سرمایهگذاری این کشور و جزئیات شرایط ورود به بازار بنگلادش از جمله تعرفهها و قوانین واردات را در اختیار کمیته مشترک قرار دهد، تا از این طریق در اختیار تجار ایرانی قرار بگیرد. گزدرازی تاکید کرد موضوع اعزام و پذیرش هیاتهای تجاری و حضور در نمایشگاههای دو طرف میتواند روابط تجاری ایران و بنگلادش را افزایش دهد.
توسعه روابط تجاری ایران و بنگلادش
طبق اعلام وزیر صنعت، معدن و تجارت، فعالسازی ظرفیتهای موجود، این امکان را فراهم میسازد تا ایران و بنگلادش بتوانند به اهداف تجارتی بزرگ دست پیدا کنند.
عباس علیآبادی در جریان دیدار با حسنالاسلام تیتو، وزیر مشاور بازرگانی بنگلادش ضمن بیان مطلب فوق گفت: ملتهای ایران و بنگلادش به عنوان دو ملت دوست و مستقل برای افزایش قدرت و رفاه خود، نیازمند توسعه همهجانبه و به ویژه توسعه احداث ساختمانها و تاسیسات زیربنایی هستند و این میتواند یک زمینه همکاری بلندمدت و گسترده را فراهم سازد.وی افزود ایران ظرفیتهای مهمی در زمینه تولید انواع مصالح و تجهیزات ساختمانی دارد و در واقع جمهوری اسلامی یکی از بزرگترین تولیدکنندگان و صادرکنندگان در این عرصه محسوب میشود. به گفته وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران، ظرفیتهای همکاری برای دو کشور در زمینههای دیگر نظیر کشاورزی و مواد غذایی، توریسم، صنایع دارویی و پزشکی، ورزشی، دانشگاهی و سایر زمینهها وجود دارد. وی در ادامه تصریح کرد: رکوردهای موجود برای اقتصاد ایران همگی از توانمندی بالا و تابآوری بسیار پرقدرت اقتصاد ایران، در مقابل تنشها و فشارهای خارجی حکایت دارد.
علیآبادی پیرامون ظرفیتهای اقتصادی بنگلادش هم گفت: طبق مستندات تاریخی، روابط دوستی و تبادلات عمیق فرهنگی، علمی و تجاری ایران با شبهقاره هند و سرزمین بنگال همیشه برقرار بوده و عضویت فعال دو کشور ایران و بنگلادش در مجامع بینالمللی، سازمان همکاریهای اسلامی و جنبش عدم تعهد، نشان از گرایشهای راهبردی مشابه و مشترک دو کشور در عصر حاضر دارد.
در ادامه این نشست احسن الاسلام تیتو، وزیر مشاور بازرگانی بنگلادش، ایران را کشوری با توانمندیهای اقتصادی فراوان معرفی و بر ارتقای مبادلات تجاری و اقتصادی با استفاده از ظرفیتها و پتانسیلهای مشترک دو کشور تاکید کرد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد