24 - 11 - 2024
آلودگی هوا جان ۵۰هزار نفر را گرفته است
ایرنا- رییس مرکز تحقیقات آلودگی هوا دانشگاه علومپزشکی تهران با اشاره به نقش ۱۲درصدی آلودگی هوا در فوتیهای کشور گفت: توقف مصرف مازوت در سه نیروگاه توسط دولت چهاردهم میتواند فرصت باشد اما مساله مهم داشتن برنامه و نصب تجهیزات کنترل آلودگی هوا بر صنایع و نیروگاههاست که برای رسیدن به آن باید سرمایهگذاری سرعت بگیرد.
محمدصادق حسنوند اظهار کرد: در حال حاضر آلودگی هوا مهمترین عامل خطر محیطی است یعنی مهمترین آلودگی محیطزیستی است که نه فقط سلامت مردم کشور ما بلکه سلامت مردم جهان را به خطر میاندازد، براساس رتبهبندیهایی که وجود دارد از بین عوامل خطر و ریزفاکتورها آلودگی هوا جزو چهارمین عامل خطر است، حتی گاهی سومین عامل هم شناخته میشود.
وی افزود: براساس اطلاعات مرکز تحقیقات آلودگی هوا که دادههای آن از ایستگاههای پایش سراسر کشور گرفته شده، نشان میدهد که سال گذشته حدود ۵۰هزار مرگ منتسب به آلودگی هوا در کشور رخ داده، این تعداد موارد مرگ بین ۱۰ تا ۱۲ درصد از کل موارد مرگ در کشور را به خود اختصاص داده، سالانه حدود ۴۵۰هزار مورد مرگ ناشی از عوامل مختلف مانند تصادف و بیماری در کشور اتفاق میافتد که از این تعداد 50هزار مورد آن به آلودگی هوا منتسب است یعنی تقریبا حدود ۱۲درصد از کل موارد مرگ را به خودش اختصاص میدهد.
رییس مرکز تحقیقات آلودگی هوا دانشگاه علومپزشکی تهران ادامه داد: بنابراین آلودگی هوا یکی از عوامل خطر جدی و مهمترین آلاینده محیطزیستی است که سلامت مردم را تهدید میکند؛ روند تغییرات آلودگی هوا را براساس دادههای به دست آمده از ایستگاههای پایش دریافت میکنیم، در کشور ۲۰۰ تا ۳۰۰ ایستگاه پایش وجود دارد که تعدادی از آنها وابسته به سازمان حفاظت محیطزیست، برخی متعلق به شهرداریها و تعدادی نیز متعلق به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است. این ایستگاهها اندازهگیری غلظت آلایندههای هوا را انجام میدهند، در دانشگاه علومپزشکی تهران هر ساله این دادهها را گرفته و تحلیل و روند تغییرات آلایندههای هوا و اثرات آن را برآورد میکنیم.
حسنوند گفت: مهمترین آلایندهای که در حال حاضر در کشور وجود دارد و تعداد روزهای ناسالم را رقم میزند ذرات معلق کمتر از 5/2میکرون است، این آلاینده تقریبا از سال۱۳۹۰ تاکنون اندازهگیری میشود. سال ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۷ روند تغییرات این آلاینده کاهشی بود یعنی بهترین سال از لحاظ آلودگی هوا تاکنون سال ۱۳۹۷ بود که علت آن هم ناپایداری جوی و بارندگیهای مناسب در کشور بود، بعد از آن سالهای ۱۳۹۸، ۱۳۹۹، ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ یعنی چهار سال متوالی تقریبا روند افزایش غلظت آلاینده ذرات معلق کمتر از 5/2میکرون را داشتیم یعنی رکورد افزایش آلاینده هوا در آن چهار سال زده شد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد