23 - 10 - 2019
آخرین وضعیت سدهای تهران
میزان بارندگیها از ابتدای سال آبی جاری تا ۲۸ مهرماه در مقایسه با بارش ۱۰ میلیمتری سال آبی گذشته حدود ۳۹ درصد و در مقایسه با مدت متوسط بلندمدت حدود ۱۴ درصد کاهش یافته و این میزان بارندگی در میان بارشهای نیمقرن اخیر در همین بازه زمانی رتبه نوزدهم را به خود اختصاص داده است.
به گزارش ایسنا، سال آبی جدید در حالی از ابتدای مهرماه در کشور آغاز شده که ۲۴ استان کشور بارندگیهای کمتری را نسبت به مدت متوسط بلندمدت تجربه میکنند و در پنج استان کشور تاکنون یک میلیمتر بارندگی نیز به ثبت نرسیده است. میزان بارندگیهای کشور از ابتدای سال آبی جاری تا روز ۲۸ مهرماه به حدود شش میلیمتر رسیده است که این رقم در مقایسه با بارش ۱۰ میلیمتری سال آبی گذشته حدود ۳۹ درصد و در مقایسه با مدت متوسط بلندمدت حدود ۱۴ درصد کاهش یافته است. این میزان بارندگی در میان بارشهای نیمقرن اخیر در همین بازه زمانی رتبه نوزدهم را به خود اختصاص داده است.
عنوان پربارشترین مناطق ایران در طی حدود یک ماه اخیر به نام استانهای نوار شمالی کشور ثبت شده است. استانهای گیلان با ۱۰۶ میلیمتر، مازندران با ۶۶ میلیمتر و گلستان با ۳۶ میلیمتر بارندگی تاکنون سه استان پربارش کشور بودهاند. در این میان سیستانوبلوچستان نیز به دلیل بارندگیهای مناسب یک ماه اخیر و سیلابهای رخ داده توانسته با ثبت ۲۲ میلیمتر بارندگی چهارمین استان پربارش کشور باشد.
این در حالی است که ۲۴ استان کشور سال آبی جدید را با بارندگیهای کمتری نسبت به مدت متوسط بلندمدت آغاز کرده و این روند در ۱۹ استان کشور به منفی ۵۰ درصد رسیده است. وضعیت نامطلوب بارندگیها در استانهای ایلام، خراسان جنوبی و خراسانرضوی، خوزستان و سمنان به مراتب محسوستر است چرا که این مناطق از ابتدای مهرماه تا ۲۸مهرماه شاهد یک میلیمتر بارندگی هم نبودهاند و استانهای تهران، یزد، لرستان، قم، چهارمحال و بختیاری، البرز و اصفهان بارندگی کمتر از یک میلیمتر را تجربه کردهاند.
براساس آمار وزارت نیرو، در میان شش حوضه آبریز اصلی کشور نیز حوضه آبریز دریای خزر با ۲۶ میلیمتر، دریاچه ارومیه با هفت میلیمتر، خلیج فارس و دریای عمان با پنج میلیمتر، مرزی شرق با چهار میلیمتر، فلات مرکزی با دو میلیمتر و قرهقوم با ۱/۰ میلیمتر بارندگی به ترتیب پربارشترین و کمبارشترین حوضههای آبریز اصلی کشور بودهاند. همچنین از ابتدای مهرماه تاکنون ایستگاههای بارانسنجی رامسر صفارود با ثبت ۲۳۸ میلیمتر بارندگی و هشتپر تالش با ثبت ۱۷۴ میلیمتر بارندگی، پربارشترین مناطق کشور بودهاند.
بر این اساس حجم آب موجود مخازن سدهای کل کشور در خردادماه (۴۰۰۷۲ میلیون مترمکعب) نسبت به ماه گذشته (۴۱۰۴۰ میلیون مترمکعب) ۳۵/۲ درصد کاهش داشته است. حجم آب ورودی به سدهای مخزنی کل کشور نسبت به ماه گذشته ۴۹ درصد و حجم آب خروجی مخازن سدهای کل کشور نسبت به ماه گذشته ۳۵ درصد کاهش داشته است.
حجم آب موجود مخازن سدهای کل کشور تا پایان تیرماه سال ۱۳۹۸ (۳۶۳۸۰ میلیون مترمکعب) نسبت به ماه گذشته (۴۰۰۷۲) ۲/۹ درصد کاهش داشته است. حجم آب ورودی به سدهای مخزنی کل کشور نسبت به ماه گذشته ۵۲ درصد و حجم آب خروجی مخازن سدهای کل کشور نسبت به ماه گذشته ۶۳۵/۱۳ درصد کاهش داشته است.
به گزارش ایسنا،طبق آخرین آمار نیز حجم آب موجود مخازن سدهای کل کشور تا پایان مردادماه سال جاری (۳۲۶ هزار و ۳۲ هزار و ۶۴۲ میلیون مترمکعب)، نسبت به ماه گذشته ( ۳۶ هزار و ۳۸۰ میلیون مترمکعب) ۳/۱۰ درصد کاهش داشته است. حجم آب ورودی به سدهای مخزنی کل کشور نسبت به ماه گذشته ۷/۴۱ درصد و حجم آب خروجی مخازن سدهای کل کشور نسبت به ماه گذشته ۲۰ درصد کاهش داشته است.
همچنین طبق آخرین آمار میزان ورودی سد امیرکبیر ۵ مترمکعب در ثانیه و میزان خروجی ۵/۱۳ مترمکعب در ثانیه است. میزان ورودی و خروجی سد لتیان به ترتیب ۱۲ و ۲۱ مترمکعب در ثانیه است. میزان ورودی سد لار ۷/۴ مترمکعب در ثانیه و میزان خروجی این سد ۲۴ مترمکعب در ثانیه است. میزان ورودی و خروجی سد طالقان به ترتیب ۵/۱ مترمکعب در ثانیه و ۵ مترمکعب در ثانیه بوده و میزان ورودی و خروجی سد ماملو نیز به ترتیب ۵/۱۵ مترمکعب و ۵/۱۱ مترمکعب در ثانیه است.
حجم کل مخازن سدهای پنجگانه تهران ۸۱۷ میلیون مترمکعب است که این میزان در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته که ۵۷۹ میلیون مترمکعب بوده ۲۳۹ میلیون مترمکعب بیشتر است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد