20 - 08 - 2023
۱۰۰ فقره محدوده معدنی در استان زنجان غیرفعال است
استان زنجان با وجود برخورداری از عرصههای معدنی متنوع و غنی اما در حوزه اجرای عملیاتهای اکتشاف عمیق در معادن عقب مانده و حفاریهای معدنی در آن زیر ۱۰۰ متر و به صورت سطحی انجام میشود. در همین خصوص رییس سازمان صمت زنجان گفت: ۱۰۰ فقره محدوده معدنی در استان زنجان غیرفعال است. در واقع از ۴۴۷ محدوده معدنی در استان، حدود ۸۰ فقره سلب صلاحیت شده و بیش از ۳۵۰ فقره نیز دارای بهرهبردار و حدود ۱۰۰ فقره غیرفعال است.
مجید گلشنیمنفرد در واکنش به برگزاری نمایشگاه معدن، صنایع معدنی، فرآوری مواد معدنی، ماشینآلات معدنی و راهسازی و تجهیزات وابسته که در محل نمایشگاههای بینالمللی کاسپین زنجان برگزار شد، گفت: برگزاری نمایشگاههای تخصصی نباید جنبه صوری و ازسربازکنی به خود بگیرد. فعالان و حاضران در چنین نمایشگاههایی باید در این بسترها با هم ارتباط بگیرند و در واقع اقتصاد در این فضا موج بزند. وی افزود: پایان نمایشگاه تخصصی باید یک آغاز برای شرکتکنندگان باشد تا نتیجه و ثمره ارتباطگیریها را دریافت کنند.
وی به ضرورت آسیبشناسی برگزاری نمایشگاههای تخصصی حوزه صنعت و معدن در استان تاکید کرد و گفت: لازم است همهجانبهگرایی را در چنین نمایشگاههایی تقویت کنیم.مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان با بیان اینکه ۵/۲ درصد سرمایهگذاری صنعتی کشور در این استان محقق شده است، گفت: این در حالی است که سهم جمعیتی استان از کشور، نصف این رقم است.گلشنیمنفرد به هدفگذاری نزدیک به ۱۱ درصدی رشد در بخش صنعت و معدن طی سال جاری در استان اشاره کرد و ادامه داد: این هدفگذاری برای آن است تا رشد ۵/۸ درصدی استان محقق شود که در این راستا سهم صنعت و معدن نزدیک به ۱۱ درصد تعیین شده است.وی افزود: برای تحقق این میزان رشد هدفگذاری شده در سال جاری باید ۱۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان جذب سرمایهگذاری صنعتی و ۴۵۰ میلیارد تومان هم سرمایهگذاری معدنی داشته باشیم.
گلشنیمنفرد از وجود ۴۴۷ معدن ثبت شده در استان زنجان خبر داد و گفت: از این تعداد حدود ۲۰۰ معدن در وضعیت فعال قرار دارند. وی با بیان اینکه استان زنجان از حیث وجود مواد معدنی دارای ۳۶ نوع ماده معدنی است، افزود: در این زمینه زنجان جزو معدود استانهای کشور با این تنوع مواد معدنی است.رییس سازمان صمت زنجان از پیگیری ایجاد شهرک تخصصی فرآوری مواد معدنی در زنجان خبر داد و گفت: در استان زنجان بیش از ۵۰ واحد فرآوری روی، ۳۰ واحد فرآوری سرب و ۲۰ واحد فرآوری مس فعال است که در هیچ استانی چنین وضعیتی نداریم. وی ادامه داد: فعالیت کارخانههای فرآوری نیازمند مدیریت پسماند است، از این رو ایجاد شهرک تخصصی فرآوری مواد معدنی با تدابیری که در این زمینه در آن لحاظ خواهد شد، میتواند پیامدهای زیستمحیطی فعالیتهای فرآوری مواد معدنی را بهطور قابل توجهی کاهش دهد.
گلشنیمنفرد اکتشاف ضعیف و ناقص را از موانع توسعه معادن در زنجان عنوان کرد و گفت: اکثر حفاریهای اکتشافی در استان زنجان زیر ۱۰۰ متر است و همچنان سطحی کار میکنیم، در حالی که در برخی استانهای دیگر عمق حفاریها چندین برابر است.وی بر ضرورت ارتقای توان شرکتهای بومی استان در انجام حفاریهای عمیق تاکید کرد و گفت: لوازم درونچاهی برای اجرای حفاریهای عمیق اغلب وارداتی است و برای تقویت این موضوع در استان در پی جذب سرمایهگذار و همچنین حضور شرکتهای بزرگ و قوی در استان هستیم.