11 - 02 - 2025
چرخ تولید بدون تجارت نمیگردد
ایسنا- رییس فراکسیون کارآفرینی، رفع موانع تولید و اشتغال مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه چرخ تولید بدون تجارت نمیگردد، گفت: متاسفانه برخی سیاستگذاران این واقعیت را نمیپذیرند و باوجود ادعاهای متعدد درباره تسهیل فضای کسبوکار و رونق تولید، آنچه در عمل مشاهده میشود، دستاندازهای گسترده در مسیر واردات و حتی صادرات است.
سیدکریم معصومی در نشستی تخصصی که با حضور تولیدکنندگان و کارآفرینان کشور برگزار شد، با اشاره به چالشهای جدی پیشروی صنعت و تجارت داخلی تاکید کرد: چالشها و سختیهای واردات، تولید ملی را به خطر انداخته و انگیزه کارآفرینان را بهشدت کاهش داده است.
وی با اشاره به وضعیت تولید در کشور اظهار کرد: فرآیند طولانی و پیچیده واردات و ترخیص کالا که گاه بین چهار تا ششماه به طول میانجامد، تولیدکنندگان را در وضعیت دشواری قرار داده و هزینههای تولید را بهطور چشمگیری افزایش داده است. این وضعیت که میتوان آن را «تونل وحشت واردات» نامید، عملا تداوم تولید و رقابتپذیری صنایع داخلی را به خطر انداخته است.
نماینده مردم فومن و شفت در مجلس مشکلات اساسی فرآیند واردات و تامین مواد اولیه را یکی از اصلیترین موانع تولید در کشور عنوان کرد و گفت: در حالی که بسیاری از کشورهای پیشرفته از واردات به عنوان یک ابزار برای توسعه تولید داخلی استفاده میکنند، در ایران این فرآیند به مانعی بزرگ برای تولیدکنندگان و صنعتگران تبدیل شده است. معصومی تصریح کرد: چرخ تولید بدون تجارت نمیگردد، اما متاسفانه برخی سیاستگذاران این واقعیت را نمیپذیرند. باوجود ادعاهای متعدد پیرامون تسهیل فضای کسبوکار و رونق تولید، آنچه در عمل مشاهده میشود، دستاندازهای گسترده در مسیر واردات و حتی صادرات است. تخصیص نامنظم ارز، فرآیندهای بوروکراتیک پیچیده، قوانین متضاد و سامانههای ناکارآمد از جمله عواملی هستند که فعالیت اقتصادی را برای تولیدکنندگان تلخ و دشوار کردهاند.
وی با انتقاد از سیاستهای ناکارآمد در زمینه تامین مواد اولیه و قطعات مورد نیاز صنعت افزود: وقتی تولیدکنندگان برای تامین سادهترین مواد اولیه و قطعات باید ماهها درگیر بوروکراسی اداری و مشکلات گمرکی باشند، دیگر نمیتوان انتظار داشت که رقابتپذیری و توسعه صنعتی در کشور شکل بگیرد.
رییس فراکسیون کارآفرینی، رفع موانع تولید و اشتغال مجلس شورای اسلامی به افزایش بیرویه هزینههای تولید بهدلیل سیاستهای نامناسب وارداتی اشاره کرد و گفت: زمانی که مواد اولیه یا قطعات بهموقع تامین نشوند، خطوط تولید متوقف میشوند و این توقفها مستقیما هزینه تولید را افزایش داده و در نهایت فشار آن به مصرفکننده منتقل میشود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد