7 - 10 - 2024
چرا ظفرقندی در انتصاب معاونان وزارت بهداشت تعلل میکند
مهر- بعد از گذشت قریب به دو ماه از انتخاب محمدرضا ظفرقندی به عنوان وزیر بهداشت، هنوز تکلیف معاونتهای مهم این وزارتخانه مشخص نشده و معلوم نیست که آیا وزیر بهداشت میخواهد با همین معاونان ادامه دهد یا اینکه درصدد معرفی گزینههای جدید است. در بین معاونتهای وزارت بهداشت، معاونت درمان، معاونت پرستاری، معاونت آموزشی، معاونت تحقیقات و فناوری و سازمانهای غذا و دارو، بیمه سلامت، انتقال خون و هیات امنای صرفهجویی ارزی، همچنان بلاتکلیف باقی ماندهاند.
شاید مهمترین تصمیم وزیر بهداشت که خیلیها منتظر اعلان آن هستند، معرفی رییس سازمان غذا و دارو است. این سازمان را میتوان پرحاشیهترین معاونت وزارت بهداشت تلقی کرد که مدیریت آن نیز با چالشهای فراوانی همراه است.
شاید بتوان گفت اگر معاونت غذا و دارو را از وزارت بهداشت منفک کرد، این وزارتخانه کمتر با چالش مواجه میشود. هر چند که معاونت آموزشی هم وارد چالشهای مربوط به خود شده است و روز گذشته نیز شاهد تجمع دانشجویان در اعتراض به تصمیمات این معاونت بودیم اما آنطور که به نظر میرسد این معاونت به اندازه سازمان غذا و دارو با چالشهای بزرگی نظیر کمبود نقدینگی، تامین دارو و… مواجه نیست. از همین رو، نگاه فعالان صنعت داروسازی و تجهیزات پزشکی، به تصمیم وزیر بهداشت دوخته شده که چه زمانی میخواهد تکلیف سازمان غذا و دارو را مشخص کند.
شنیدهها حکایت از این موضوع دارد که از بین چند گزینه مورد بررسی برای معرفی رییس سازمان غذا و دارو، فقط یک گزینه همچنان به قوت خود باقی است که برخی معتقدند گزینه موردنظر با توجه به اینکه سن و سال زیادی دارد، چندان برای این پست مناسب نیست. در همین حال، بحث ابقای رییس فعلی سازمان غذا و دارو نیز مطرح است. طی روزهای اخیر گزینههای مختلفی برای تصدی ریاست سازمان غذا و دارو مطرح شدند که فعالیت آنها در بخشخصوصی یا عضویت در هیاتمدیرههای شرکتها شائبه تضاد منافع را در اذهان ایجاد کرد بنابراین به نظر میرسد ظفرقندی در انتخاب یک فرد با تجربه، پاکدست و بدون تعارض منافع باید دقت زیادی داشته باشد.
به دنبال آن، انتصاب معاونان درمان، پرستاری، آموزشی و تحقیقات و فناوری نیز همچنان به قوت خود باقیمانده است. انتصاب مدیرعامل سازمان انتقال خون، سازمان بیمه سلامت و در نهایت انتصاب رییس هیات امنای صرفهجویی ارزی در معالجه بیماران، دیگر مجموعههای بلاتکلیف وزارت بهداشت در دولت چهاردهم است.
در همین راستا رضا لاریپور، معاون سازمان نظام پزشکی نیز در توئیتی از برخی فشارها و لابیها برای انتخاب رؤسای دانشگاههای علوم پزشکی نیز انتقاد کرده بود.
علی جعفریان، مشاور عالی و جانشین وزیر بهداشت درباره روند انتصابات در این وزارتخانه اظهار داشت: انتصابات طبق مسیر تعیین شده در حال انجام است و به نظرم با بررسی همه جوانب، هماهنگیهای لازم، جمعآوری اطلاعات، مصاحبه و استعلام، روند انتصابات سریعتر از اکنون نخواهد شد. همه تلاش خود را به کار گرفتهایم تا قبل از آبانماه تکلیف دانشگاههای علوم پزشکی مشخص شود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد