3 - 03 - 2025
چالش اروپا برای اخراج پناهندگان
یورونیوز- ماگنوس برونر، مسوول ارشد سیاستهای مهاجرتی اتحادیه اروپا اعلام کرد که بیشتر افرادی که تقاضای پناهندگی آنها مردود شده و دستور ترک خاک گرفتهاند، اصلا منطقه اتحادیه اروپا را ترک نکردند.
کمیسیون اروپا در حال آمادهسازی یک بازنگری اساسی در سیستم اخراج مهاجران است تا از طریق آن، روند بازگرداندن پناهجویانی که پاسخ منفی دریافت کردهاند و دیپورت مهاجران مجرم را سرعت بخشد. برونر در مصاحبهای با روزنامه آلمانی «فِلت ام زونتاگ» این موضوع را اعلام کرد. براساس این طرح که انتظار میرود یازدهم مارس رونمایی شود، قوانین برای مهاجرانی که از همکاری با مقامات امتناع میکنند سختتر خواهد شد و برای عدم همکاری، «عواقب شدیدی» در نظر گرفته خواهد شد.
برونر در این مصاحبه تاکید کرد که نتیجه باید این باشد که وقتی برای متقاضیان رای بازگشت صادر میشود، این تصمیم باید به طور واقعی اجرایی شود.» این اقدام در حالی صورت میگیرد که موضوعیت مهاجرت همچنان اولویت سیاسی اصلی برای دستگاه اجرایی اتحادیه اروپا تحت رهبری اورزولا فن درلاین، رییس کمیسیون اروپاست. بروکسل تحت فشار کشورهای عضو اتحادیه اروپا قرار دارد تا هماهنگیهای اجرای این قوانین را بهبود بخشد و قوانین پناهندگی را سختتر کند.
فن درلاین در دوره دوم ریاست خود، بر سختگیریهای بیشتر در اجرای قوانین مهاجرت تمرکز کرده و از سیاستهایی حمایت میکند که به تقویت امنیت مرزی اتحادیه اروپا، تسریع در روند رسیدگی به پروندههای پناهندگی و بهبود فرآیندهای بازگشت کمک میکند. در حالی که آژانس مرزی اتحادیه اروپا (فرونتکس)، کاهش ۳۸درصدی در ورودهای غیرقانونی را در سال۲۰۲۴ ثبت کرده است که کمترین میزان از سال۲۰۲۱ محسوب میشود اما روند بازگشتها همچنان به کندی انجام میشود.
طبق دادههای اداره آمار اروپا (یورواستات)، بیش از۴۸۰هزار نفر باهای خارجی در سال ۲۰۲۳ دستور ترک اتحادیه اروپا را دریافت کردند، اما تنها یک نفر از هر پنج نفر این دستور را اجرا کردند. برونر همچنین خواستار وضع قوانین سختگیرانهتر برای بازداشت افرادی است که به عنوان تهدید امنیتی شناخته میشوند. او در مصاحبه خود گفت: «افراد خطرناک از مرزهای قانون عبور میکنند و جرائمی را مرتکب میشوند.» وی پیشنهاد داد که «قوانین مربوط به تهدیدات امنیتی باید به طور قابلتوجهی سختتر شوند و به منظور جلوگیری از ناپدید شدن افراد، آنها را تا موقع دیپورت در بازداشت نگه دارند.» این کمیسیون همچنین در حال بررسی ایجاد «مراکز بازگشت» در کشورهای فراساحلی ثالث است که آماده پذیرش افراد اخراجی هستند.
این ایده که از نظر قانونی پیچیده بوده و یادآور طرح پناهندگی بریتانیا با رواندا و توافق ایتالیا با آلبانی است. تلاشهای اتحادیه اروپا برای ایجاد چنین شراکتهایی با مشکلاتی از جمله همکاری محدود از سوی کشورهای مبدأ، چالشهای قانونی مداوم و نگرانیها در مورد نقض حقوق بشر روبهرو شده است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد