8 - 08 - 2023
پیشبینی ۴ میلیون زائر اربعین برای سال جاری
«جهانصنعت»- معاون حملونقل وزیر راهوشهرسازی از پیشبینی ۴ میلیون زائر در ایام اربعین خبر داد و گفت: تلاش ما بر این است تا با توسعه پارکینگها و امکانات در پایانههای مرزی جابهجایی از طریق وسایل حملونقل شخصی افزایش یابد.
شهریار افندیزاده روز گذشته در نشستی خبری اظهار کرد: ستاد مرکزی ۱۸ کمیته دارد که یکی از آنها کمیته حملونقل و سوخت با مسوولیت وزارت راهوشهرسازی است و از بهمن ۱۴۰۱ جلسات این کمیته شروع شد. او افزود: با توجه به آمار سال گذشته یعنی ۵/۳ میلیون زائر اربعین در حوزه حملونقل که با توجه به رفت و برگشت ۲ برابر میشود، این رقم در سال جاری ۴ میلیون نفر پیشبینی شده است. وی ادامه داد: ۹۰ درصد مسافران اربعین سال گذشته از طریق ناوگان جادهای سفر کردند که بخش زیادی توسط وسیله حملونقل شخصی و باقی توسط ناوگان حملونقل عمومی جابهجا شدند. معاون حملونقل وزیر راهوشهرسازی گفت: امسال چند راهکار با توجه به نیازهای حملونقل عمومی در پیش گرفته شد که یکی از این راهکارها استفاده از سازمانها و وزارتخانههای دیگر برای تامین اتوبوس و سرویسهای خدماتدهی به زائران بود.
افندیزاده ادامه داد: این موضوع از طریق وزیر کشور برای دریافت ۵ هزار و ۲۰۰ دستگاه ناوگان ابلاغ شد، اما تنها وزارت نفت و صمت با این موضوع موافقت کردند. او افزود: راهکار دوم استفاده از روش استیجاری اتوبوس از سایر کشورها مثل پاکستان و ترکیه بود و سومین روش نیز ورود حدود ۲ هزار دستگاه اتوبوس از سایر کشورها بود که قرار شد از طریق شرکتهای دارای کارت بازرگانی انجام شود.
به گفته معاون حملونقل وزیر راهوشهرسازی در حال حاضر امکان ثبت سفارش در وزارت صمت وجود دارد. او ادامه داد: به توسعه پارکینگها در همه پایانهها اقدام کردیم تا ضریب استفاده از وسایل حملونقل شخصی افزایش یابد و حتی هماهنگی برای استفاده از تاکسیهای اینترنتی هم در حال انجام است.
افندیزاده تاکید کرد: تلاش شده تا از طریق ستاد مرکزی اربعین مجوزهای لازم برای سوخت و… دریافت شود. او مهمترین پایانههای مرزی را در استانهای ایلام و خوزستان دانست و گفت: ۵۰ درصد مسافران سال گذشته از پایانه مرزی مهران و حدود ۴۰ درصد از پایانههای مرزی
شلمچه و چذابه عبور کردند.
وی گفت: امسال ستاد اربعین تلاش میکند از مرزهای تمرچین، باشماق و خسروی زائران منتقل شوند چون امکانات بیشتری دارند.
معاون حملونقل وزیر راهوشهرسازی با بیان اینکه امکانات خوبی امسال برای استانهای شمالغربی فراهم شده، افزود: خدمات برای سفرهای ایام اربعین امسال از ابتدای صفر تا ۲۵ صفر معادل ۲۷ تعداد تا ۲۰ شهریور در نظر گرفته شده و تلاش ما این است تقاضای سفرهای اربعین در این ایام توزیع شود تا امکانات بهتری به زائران داده شود. او با بیان اینکه ستاد مرکزی اربعین در همه زمینهها اقدامات خوبی انجام داده، افزود: وزارت راه دو مسوولیت حملونقل و زیرساختها را در ایام اربعین بر عهده دارد و در تمام استانهای هدف یعنی ایلام، خوزستان، کرمانشاه، آذربایجانغربی، کردستان و استان سیستانوبلوچستان در چند ماه اخیر در توسعه زیرساختها اقدامات خوبی توسط سازمان راهداری و حملونقل جادهای و شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حملونقل انجام
شده است.
افندیزاده گفت: از سازمان هواپیمایی درخواست کردیم پیشفروش بلیت را به صورت پلکانی و قبل از ایام اربعین آغاز کنند تا بتوانیم تقاضا را به خوبی مدیریت کنیم. او افزود: با توجه به پیشبینی حدود ۴ میلیون زائر اربعین (مجموعه ۸ میلیون) احتمال بروز مشکلات وجود دارد، اما قرارگاههایی در سازمان راهداری هواپیمایی و راهآهن تشکیل شده و با حضور مدیران در پایانههای مرزی این مشکلات مدیریت خواهد شد.
افندیزاده تاکید کرد: زمان سفرهای بازگشت را به ۵ روز بعد از اربعین افزایش میدهیم و تا ۲۰ شهریور خدمات حملونقلی در تمام حوزهها ارائه میشود.
معاون حملونقل وزیر راهوشهرسازی تاکید کرد: در حوزه حملونقل دریایی مقرر شد خط کشتیرانی بین بندر خرمشهر یا آبادان تا بصره به عنوان نمونه و الگو برقرار شود که منتظر پاسخ طرف عراقی هستیم.
انتقال شبانهروزی و رایگان زائران اربعین از خرمشهر به شلمچه با ریل باس
مدیرعامل شرکت راهآهن از راهاندازی خط مستقیم ریلی از خرمشهر به شلمچه برای ارائه خدمات به زائران اربعین خبر داد و گفت: جابهجایی به صورت رایگان و شبانهروزی انجام میشود. سیدمیعاد صالحی مدیرعامل شرکت راهآهن به تشریح اقدامات انجام شده در حوزه حملونقل ریلی برای ایام اربعین پرداخت و گفت: در سال گذشته هم تلاش شد با افزایش ۳ برابری ظرفیت نسبت به ایام معمول تابستان به زائران اربعین خدماترسانی کنیم و با توجه به افزایش زمان اربعین از یکم تا ۲۵ صفر بنا شد بیش از ۶۰۰ هزار نفر صندلی در مسیرهای منتهی به خرمشهر در نظر گرفته شود.
مدیر عامل شرکت راهآهن خاطرنشان کرد: با برنامهریزیهای انجامشده در سال جاری بیش از ۶۰۰ هزار زائر میتوانند با قطار به خرمشهر، شلمچه و کرمانشاه عزیمت کنند.
صالحی با تاکید بر اینکه هیچ افزایش قیمتی در قیمت بلیت قطارهای اربعین نسبت به ایام عادی تابستان نخواهیم داشت، گفت: بلیت قطارهای اربعین با قیمت کمتر از ۴۰۰ هزار تومان در اختیار زائران قرار میگیرد. او در ادامه به بازسازی و بهسازی و ایجاد خطوط منتهی به پایانه مرزی شلمچه اشاره کرد و گفت: در سال گذشته مسیر تهران- خرمشهر و تهران- شلمچه وجود داشت، اما مسیر مستقیم ریلی خرمشهر به شلمچه وجود نداشت و امسال با تمهیدات در نظر گرفتهشده و مصوبه قرارگاه اربعین، سوزنبندی و ریلگذاری خط جدید از مسیر خرمشهر به شلمچه به طول ۵ کیلومتر انجام شد تا در این مسیر ریل باس به صورت ۲۴ ساعته و رایگان از خرمشهر به نقطه صفر مرزی شلمچه حرکت کند.
صالحی خاطرنشان کرد: هر سیر یکربع تا ۲۰ دقیقه زمان میبرد و با این مسیر ریلی جدید که امسال ایجادشده ظرفیت این خط ۵/۲ برابر خواهد شد.
مدیر عامل شرکت راهآهن گفت: با سوزنبندی انجامشده در ایستگاه راهآهن خرمشهر، فاصله تردد ریلباسها بین ایستگاه خرمشهر و ایستگاه شلمچه از حدود ۴۵ دقیقه به ۱۵ الی ۲۰ دقیقه کاهش یافته است. او ادامه داد: طی دو روز گذشته ۱۲۰ کانتینر خالی از بندر خرمشهر به نقطه صفر مرزی شلمچه منتقل شده تا عبور و مرور راحتتر شود و سالنهای ایستگاههای اهواز و خرمشهر به میزان ۵۰ درصد توسعه یافته است.
صالحی با بیان اینکه تلاش شده ایستگاههای مبدا و مقصد بتوانند سرویسرسانی بهتری داشته باشند، افزود: با همکاری وزارت کشور مسیر ترکیبی مشهد- تهران-کرمانشاه را تا مرز خسروی راهاندازی شده و برای زائرانی که از تهران یا مشهد به صورت ریلی به کرمانشاه میروند، اتوبوسهایی فراهم شده که از کرمانشاه به سمت مرز خسروی و بالعکس زائران را جابهجا میکنند.
تامین کمبود اتوبوس در اربعین از طریق اجاره از سازمانها و کشورهای همسایه
رییس سازمان راهداری و حملونقل جادهای با اعلام اینکه هماینک برای ایام اربعین ۷ هزار اتوبوس عملیاتی است از برنامه سازمان برای تامین کمبود اتوبوس در اربعین از طریق سازمانها، نهادها و کشورهای همسایه به شکل استیجاری خبر داد. داریوش امانی معاون وزیر راهوشهرسازی و رییس سازمان راهداری و حملونقل جادهای به بیان اقدامات آن سازمان برای سفرهای جادهای اربعین پرداخت.
رییس سازمان راهداری و حملونقل جادهای با تاکید بر اینکه دو موضوع اصلی آمادهسازی مسیرهای منتهی به اربعین و تامین ناوگان حملونقل جادهای از دو سو توسط سازمان در حال پیگیری است، گفت: سازمان تلاش کرده تا مسیرهای جادهای منتهی به پایانههای اربعین، ایمنسازی، تعریض، اصلاح، هوشمندسازی و سایر موارد تجهیز شود که در این زمینه ارائه خدمات در حال تکمیل است.
معاون وزیر راهوشهرسازی ادامه داد: بالاترین میزان اعتبار در سال گذشته برای زمینهسازی سفرهای اربعین به سازمان راهداری اختصاص یافت. در سال گذشته ۱۸۰۰ میلیاردتومان و امسال تاکنون ۲۸۰۰ میلیاردتومان اعتبار برای سفرهای اربعین به سازمان راهداری تخصیص یافت.