16 - 09 - 2024
پیشبینی قیمت مسکن در آینده
مهر- یک کارشناس حقوق در حوزه مسکن گفت: باتوجه به اینکه هماکنون مسکن در بازار به عنوان یک کالای سرمایهای شناخته میشود، در آینده نزدیک احتمال افزایش مجدد قیمت ملک وجود دارد.
محمد رسولی، دبیر نخستین نشست تخصصی بررسی بازار مسکن و اثرات اقتصادی آن با اشاره به اینکه وضعیت فعلی مسکن در واقع به گونهای مبهم و پنهان است، گفت: آمار و ارقام مسکنی که هماکنون وجود دارد، اطلاعات دقیق و درستی نیست و از سوی دیگر آماری نیز که توسط مراکز رسمی و دولتی کشور نیز اعلام میشود، به دلیل نداشتن سرمنشأ معتبر، چندان قابل اطمینان و اتکا و استناد نیستند.
او افزود: هماکنون مسکن در کل به عنوان یک کالای سرمایهای به شمار میرود که همین مساله یکی از موجبات افزایش قیمت آن شده است، در حالی که مسکن باید به عنوان یک کالای مصرفی در بازار بین مصرفکنندگان واقعی عرضه شود. البته عدهای اعلام میکنند که قیمت مسکن در بازار ارزان شده یا ارزان خواهد شد اما این شعارها با واقعیت بازار مسکن فاصله دارد.
دبیر نخستین نشست تخصصی بررسی بازار مسکن و اثرات اقتصادی آن در ادامه تاکید کرد: زمانی که از زاویه اقتصادی به بازار مسکن نگاه کنیم، متوجه خواهیم شد که قیمت مسکن نهتنها رو به کاهش قیمت نیست بلکه به خاطر وجود رکود در تولید، رو به افزایش قیمت حرکت میکند. چنانکه امسال نیز قیمت مسکن نسبت به سالگذشته، گرانتر هم شد.
او با اشاره به اینکه حوزههای مرتبط با ساخت مسکن و تصمیمگیر در این موضوع باید کاهش پیدا کند تا با سهولت در تصمیمگیری و اتخاذ سیاستهای مناسب، قیمت مسکن رو به نزول گام بردارد، افزود: قیمت مصالح ساختمانی، امکانات مورد نیاز ساختوساز، دستمزد کارگر و… در سالجاری افزایش داشته بنابراین در وضعیت فعلی نمیتوان انتظار ارزان شدن مسکن را داشته باشیم. البته ممکن است بهعلت رکود افرادی در جهت تعجیل برای فروش به صورت موردی یک یا دو واحد را زیر قیمت روز بفروشند اما این مساله نباید سبب گمراهی تحلیلگران شود. بدین ترتیب براساس واقعیت مسکن گران شده و در آینده نیز گرانتر هم خواهد شد.
رسولی با بیان اینکه آمار مستاجران بدون مسکن در کشور بالاست، گفت: روشهای گوناگونی برای ساخت مسکن در کشور وجود دارد که طرح ساخت واحدهای ۲۵متری یکی از آنهاست اما نکته حائزاهمیت اینجاست که مسکنهای ۲۵متری نمیتواند متناسب با روحیه و فرهنگ مردم ایران باشد زیرا از لحاظ مسائل شرعی- دینی و اسلامی – ایرانی نیز تطابق ندارد.
او افزود: درخصوص مسائل حوزه مسکن باید نسبت به تمام زوایای موجود اشراف داشت تا بتوان بهترین راهحل ممکن را ارائه کرد. دولت باید با اتخاذ تدابیری از تولیدکنندگان مسکن و انبوهسازان حمایت کند، برخلاف تصور عموم و عامه، عدهای گمان میکنند، رکود در بازار مسکن کارگشاست و فروشنده باید قیمت ملک خود را پایینتر از نرخ استاندارد به فروش برساند اما رکود در بازار مسکن به زیان اقتصاد داخلی ماست و دولت باید با ایجاد بستههای تشویقی در زمینه بازار مسکن، برای تولیدکنندگان صنف مسکن انگیزه ایجاد کند.
این کارشناس حقوقی با اشاره به اینکه باید محدودیتها در حوزه مسکن کاهش یابد، ادامه داد: در علم اقتصاد به هر میزان که محدودیتها کاسته و به کمیت اضافه شود، دسترسی به کالا طبیعتا آسانتر خواهد بود. بدین ترتیب به هر میزان که مسکن در بازار تولید و عرضه شود، علاوه بر اینکه قیمت این کالا متعادل میشود، عموم آحاد جامعه نیز امکان دسترسی و خرید آن را خواهند داشت.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد