26 - 08 - 2024
پیامدهای گرمایش زمین برای صنایع آمریکا
بیگمان تغییر اقلیم و گرمایش زمین محدود و منحصر به ایران نیست و پدیدهای جهانی بهشمار میرود و در برخی کشورها نیز اثرات نامطلوبی روی صنعت گذاشته است، اما نوع و جنس اثرات منفی گرمایش زمین بر صنایع این کشورها نسبت به وضعیت صنایع در ایران متفاوت است. با وجود این، مرور مشکلات و پیامدهای منفی تغییر اقلیم بر صنایع کشورهای پیشرفته همچون آمریکا خالی از لطف نیست. کشورهایی که مشکل ناترازی برق ندارند و از همین رو، با سویههای جدید اثرات اقلیمی دست و پنجه نرم میکنند. در تابستان سال گذشته میلادی، تغییرات شدید آبوهوایی در ایالاتمتحده، ادامه چهاردهه گرمایش فزاینده جهانی بود. این پدیده چه اثری بر تولید ایالاتمتحده داشته است؟
به گزارش «جهانصنعت»، بررسیهای پایگاه تحلیلی voxنشان میدهد، در شهرهایی از ایالاتمتحده که بین دهه 1980 و 2010 افزایش متوسط دما را تجربه کردند، تعداد واحدهای صنعتی کوچک کاهش بیشتری داشتهاند، اما هیچ تغییری در تعداد واحدهای صنعتی بزرگ مشاهده نشده است.
یافتهها نشان میدهد، واحد صنعتی بزرگ احتمالا برای سازگاری طولانیمدت با تغییرات آبوهوایی مجهزتر هستند و میتوانند نقش مهمی در حفظ اشتغال محلی در مناطق تحت تاثیر تغییرات آبوهوا داشته باشند.
در سال 2023، رکورد گرما در ایالاتمتحده شکسته شد و ماه جولای سال گذشته میلادی به عنوان، چهارمین فوریه داغ در تاریخ شناخته شد. پدیده بیسابقهای که پیش از آن در 15رویداد فاجعهآمیز آبوهوایی بروز نیافته بود. 15رویدادی که بین ژانویه تا جولای رخ داده بود و خسارت هریک از آنها بیش از یکمیلیارد دلار بود. آنچه در سال 2023 مشاهده کردیم نیز ادامه چهاردهه گرمایش شتابان کره زمین است و احتمالا به طور نامحدود ادامه خواهد داشت.
در طول قرن گذشته و بهویژه از دهه 1980، میانگین دما در ایالاتمتحده بهطور قابلتوجهی افزایش یافته است. بین دهههای 1980 و 2010، میانگین افزایش دما در سراسر شهرهای ایالاتمتحده 6/0درجه سانتیگراد بود و از هر 10شهر، 9شهر این افزایش میانگین دما را تجربه کردند.
انتظار میرود ایالاتمتحده (بهویژه جنوب این کشور) حتی در سناریوهای سخت و متوسط کاهش انتشار گازهای گلخانهای افزایش دما را تجربه کند.
پایگاه تحلیلیvoxدر مطالعه خود شواهد جدیدی درباره پیامدهای تغییر آبوهوا برای تولید ایالاتمتحده ارائه داده است.
اثر متفاوت روی صنایع بزرگ و کوچک
نتایج این بررسیها نشان میدهد، در کوتاهمدت، روزهای گرم بیشتر، بهطور قابلتوجهی باعث افزایش هزینههای انرژی و کاهش بهرهوری در میان کارخانههای تولیدی کوچک میشود.
علاوهبر این، دمای بالاتر، مدیران واحدهای کوچک صنعتی را نسبت به ورود تاسیسات تولیدی جدید دلسرد میکند، اما معمولا روی کارخانههای بزرگ موجود اثر نمیگذارد. در درازمدت، شهرهای ایالاتمتحده که بین دهههای 1980 و 2010 افزایشهای بیشتر از متوسط دما را تجربه کردند، با تقسیم کار دوباره از واحدهای تولیدی کوچک به واحدهای صنعتی بزرگ و افزایش تمرکز محلی فعالیتهای تولیدی مواجه شدند. در این شرایط، در پاسخ به اینکه چرا شرکتهای تولیدی بزرگ میتوانند برای سازگاری با تغییرات آبوهوایی مجهزتر باشند، میتوان به علل بالقوهای همچون توانایی محافظت از مکانها، دسترسی بهتر به امور مالی و مهارتهای مدیریتی بالاتر در واحدهای صنعتی بزرگ یاد کرد. بنابراین، شواهد بهدستآمده با این تصور سازگار است که تغییرات آبوهوایی بر شرکتهای کوچک اثر نامطلوب میگذارد.
در کوتاهمدت، افزایش روزهای گرم معمولا بهرهوری تولید را کاهش و هزینههای انرژی را افزایش میدهد. در درازمدت نیز دماهای بالاتر منجربه افزایش تمرکز بر فعالیتهای تولید محلی در میان کارخانههای بزرگ میشود.
این نشان میدهد، واحدهای صنعتی بزرگ نسبت به واحدهای تولیدی کوچک احتمالا در برابر تغییرات آبوهوایی مجهزتر و سازگارتر هستند.
واحدهای صنعتی بزرگ احتمالا بخشی از شرکتهای چندکارخانهای هستند که طبیعتا برای جذب شوکهای آبوهوایی، حتی زمانی که این شوکها با فرکانس بالاتری رخ میدهند، بهتر محافظت میشوند. زیرا در مکانهای مختلف محصول تولید میکنند و از همین رو، ریسک آبوهوا را کاهش میدهند.
واحدهای صنعتی بزرگ همچنین ممکن است دسترسی بهتری به منابع مالی خارجی داشته باشند که به آنها اجازه میدهد با شوکهای آبوهوایی کنار بیایند و نیاز به کاهش مقیاس اشتغال یا تعطیلی کارخانهها را کاهش دهند.
در نهایت، کارخانههای بزرگ ممکن است مدیران آموزشدیده بهتری داشته باشند که تغییر در قرار گرفتن شرکت در معرض خطر آبوهوا را درک کرده و برای سازگاری با تغییرات آبوهوایی سرمایهگذاری کنند.
این فرضیه مبتنی بر دویافته مستند است که شرکتهای بزرگ ایالاتمتحده به داشتن مدیریت بهتر گرایش دارند و به عبارت روشنتر، کیفیت مدیریت در آنها بیشتر است. نکته دوم نیز این است که شرکتهای دارای مدیریت بهتر، انرژی کمتری مصرف میکنند و بهرهوری بیشتری دارند.
یکی از نکات ضمنی نتایج این بررسی این است که فعالیت شرکتهای بزرگ دارای ابزاری برای انطباق با تغییرات آبوهوایی در بلندمدت، میتواند عامل مهمی در حفظ اشتغال در سطح محلی و محدود کردن مهاجرت از مناطقی باشد که بیشتر تحت تاثیر تغییرات آبوهوایی قرار دارند.
از سوی دیگر، ممکن است گرمایش در شرکتهای کوچک اثرات خسارت باری بر تولیدات سازگار با این دسته از شرکتها داشته باشد یا حتی به مانعی برای کارآفرینی در مناطقی تبدیل شود که بیشتر تحت تاثیر تغییرات آبوهوایی قرار دارند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد