12 - 08 - 2024
وزیر کدام راهبرد اقتصادی
«جهانصنعت»- مسعود پزشکیان دیروز کابینه خود را معرفی کرد. اسامی و رزومههای کوتاهی از 19 وزیر دولت چهاردهم به مجلس قانونگذاری داده شد تا کمیسیونهای گوناگون بتوانند در یک مدت کوتاه با معرفیشدگان گفتوگو کرده و آرای خود را به هیاترییسه مجلس ارائه کنند. با توجه به ترکیب 19نفری که برای وزارت در بخشهای گوناگون به مجلس معرفی شدهاند و با توجه به فرآیند انتخابات و اینکه پزشکیان گفته بود نفرات معرفی شده پس از مشورت با مقام رهبری به مجلس معرفی میشوند به نظر نمیرسد نهاد قانونگذاری بخواهد پزشکیان را با دردسر مواجه کند اما در بیرون از مجلس و در گروههای نیز شبکههای اجتماعی گروهی غوغایی برپاست. بسیاری از کسانی که به پزشکیان رای دادند و دیگران را نیز تشویق به رای دادن میکردند حالا میگویند ترکیب کابینه نشاندهنده عدم تغییر در راهبردهاست. این نوشته قصد ورود به تحلیل درباره کل وزیران و نیز معاونان رییسجمهور را ندارد و تنها به مقوله وزیران اقتصادی توجه خواهد داشت. پیش از اینکه درباره اعضای اقتصادی دولت نکاتی یادآور شود خالی از فایده نیست که گفته شود قول ظریف درباره اینکه بسیاری از وزیران بیش از این در منصب وزارت نبودهاند، اتفاق افتاده است.
واقعیت این است که وزیران انتخاب شده برای وزارت صنعت، معدن و تجارت، کشاورزی، راهوشهرسازی، نیرو، نفت، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، وزارت امور اقتصادی و دارایی اکنون میخواهند برای حضور در مجلس قانونگذاری برنامه ارائه کنند و از خود میپرسند چه برنامهای باید ارائه کنند در حالی که رییس دولت هنوز راهبرد اقتصادی خود را برملا نکرده است.پزشکیان هنوز در زمینه اقتصاد نتوانسته یا نخواسته است مانیفست خود را ارائه کند و معلوم نیست وزیران اقتصادی باید مسیر خود را چگونه شناسایی کنند و از کدام راه باید بروند تا هم به پزشکیان وفادار باشند و هم اینکه بتوانند نظر مجلس را مثبت کنند و سرانجام اینکه برنامهای ارائه دهند که به درد شهروندان بخورد. آقای پزشکیان تا امروز هرچه گفته است کلیات مسائل اقتصادی بوده و گونهای نیز سخن گفته که گویا همه چیز خود به خود حل میشوند و گرههای کور اقتصاد منتظر بودند وی بیاید و خود به خود باز شوند. تا فرصت باقی است وی به همراه حلقه اول یارانش باید دیدگاه خود را نسبت به چند مساله اصلی منتشر کند. بهطور مثال دولت چهاردهم میخواهد نرخ ارز را یکسان کرده و چندنرخی بودن ارز را به تاریخ بسپارد؟آیا پزشکیان قصد دارد نظام یارانهای بیدر و پیکر و ایرانسوز را ادامه دهد؟ آیا قرار است نان و بنزین و آب و برق و گاز همچنان با قیمتهای سوبسیدی ارائه شود و بر بودجه فشار آورد؟ آیا دولت چهاردهم قصد دارد سیاست قیمتگذاری دستوری را ادامه دهد و از تعزیرات و نهادهای نظارتی کمک بگیرد؟
دولت چهاردهم در حالی تاسیس میشود که هنوز راهبرد اقتصادی خود را علنی نکرده است و هیچکس نمیداند دولت میخواهد چه کند؟ کارشناسی و محافل سیاسی و ….
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد