15 - 08 - 2024
وزير صمت با چالشهای معدنی چه خواهد کرد؟
بنیامین نجفی
سرانجام انتظارها برای معرفی کابینه دولت چهاردهم به مجلس به پایان رسید و روز یکشنبه هفته جاری نامه اسامی وزرا در صحن بهارستان اعلام
وصول شد.
در مدت اخیر گمانهزنیهای بسیاری درخصوص وزارتخانههای اقتصادی از جمله وزارت صنعت، معدن و تجارت مطرح شده بود که در نهایت محمد اتابک به عنوان گزینه پیشنهادی این وزارتخانه کلیدی معرفی شد.
گفته میشود که اتابک به دلیل سابقه حضور در اتاق بازرگانی ایران و تهران و سابقه بنگاهداریاش جزو پیشنهادات بخشخصوصی به رییسجمهور بوده است، هرچند در ابتدا نام حسین سلاحورزی به عنوان گزینه مطلوب اتاق بازرگانی مطرح شد و حتی نامهنگاریهایی هم از سوی پارلمان بخشخصوصی برای او انجام گرفت تا به بهارستان معرفی شود اما در نهایت این اتفاق نیفتاد اما محمد اتابک که پیش از این مدیرعامل هلدینگ صنایع معدنی کاوه پارس بوده، به عنوان معاون اقتصادی بنیاد مستضعفان فعالیت
کرده است.
اتابک دارای سوابقی چون رییس هیاتمدیره انجمن سیمان، رییس هیاتمدیره سیمان تهران، عضو شورای مشورتی وزارت صنایع و… است. با این حال او در صورت جلب آرای نمایندگان مجلس و کسب رای اعتماد با چالشهای مختلفی در حوزه صنایع و معادن مواجه است؛ چالشهایی که طی سالیان و حتی دهههای گذشته روی هم انباشت شده و حلوفصل آنها در دورههای مختلف به تعویق انداخته شده است.
اگرچه موافقان این انتخاب مزیت اتابک را آشناییاش با چالشهای حوزه بنگاهداری میدانند اما شاید نبود آشنایی با ساختار پیچیده و چند وجهی وزارت صمت به پاشنه آشیل او تبدیل شود. مسالهای که اتفاقات در این روزها رسانههای مخالف او روی آن مانور میدهند اما در عین حال سابقه او در عرصه بنگاهداری و تشکلهای صنفی توانسته نظر مثبت بخشخصوصی را به او جلب کند و حمایت آنها را داشته باشد.
در میان بخشهای مختلف وزارتخانه، اتابک با چالشهای جدی در حوزه معادن و صنایع معدنی مواجه خواهد بود. در دو،سه سال گذشته فعالان معدنی با سیاستهای سختگیرانه و بعضا فلجکنندهای مانند عوارض صادراتی روبهرو بودهاند که نتیجه آن ضربه به این بخش پیشران بوده است. در عین حال مساله واگذاری و آزادسازی محدودههای معدنی که در سالهای اخیر توسط سازمانهایی مانند ایمیدرو و انرژی بلوکه شده است یکی از اصلیترین چالشهای اتابک در حوزه معادن خواهد بود.
از سوی دیگر باید دید که برای تیم معدنی خود در معاونت معدنی وزارت صمت و سازمان ایمیدرو چه افرادی را انتخاب خواهد کرد. آیا این انتخاب از افراد شناخته شده مدیریتی حوزه معادن کشور خواهد بود یا اینکه از میان افراد نزدیک به بخشخصوصی و همراهان خودش انتخاب
خواهد کرد؟
در واقع سوال اصلی این است که آیا اتابک از یک تیم فنی و کارشناسی معتمد خود برخوردار است یا باید از نیروهای دیگر استفاده کند؟ با این حال همه منتظرند که در صورت کسب رای اعتماد آیا اتابک میتواند معضل چندین ساله بخش معدن را گرهگشایی کند یا خیر؟
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد