20 - 02 - 2025
وجود ۹۰۰هزار بازمانده از تحصیل در کشور
تسنیم- مشاور آموزشی رییسجمهور و رییس مرکز ملی تحقیقات راهبردی آموزش علوم پزشکی دیروز در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: آموزش مسالهای فراتر از درس و مشق و کارنامه و مدرک است و به نوعی محوریترین پدیده اجتماعی است. دسترسی عادلانه به آموزش کیفی و معنیدار مهنترین آزمون برای یک تمدن، کشور و حاکمیت است. اگر دسترسی عادلانه به آموزش کیفی و معنیدار وجود داشته باشد نشانگر حاکمیت مطلوب بر جامعه است و آموزش کیفی به توسعه اقتصادی، همگرایی اجتماعی، توسعه فرهنگی و اکولوژیک منجر میشود.
شهرام یزدانی افزود: در مقابل بیسوادی عامل ایجاد چرخه معیوب در جامعه است و بیسوادی فقر را ایجاد و فقر بیسوادی را تشدید میکند. بیسوادی و کاهش سطح سلامت نیز با یکدیگر رابطه مستقیم دارند. این مسائل نشان میدهد برای توسعه همه جانبه، نیاز به توسعه آموزش کیفی داریم.
وی ادامه داد: تحول آموزش در دستور کار دولت چهاردهم قرار گرفته و رییسجمهور بر اصلاحات آموزشی به عنوان مهمترین اصلاحات دولت ایشان تاکید دارند. نشستهای متعدد و اقدامات مختلفی نیز در این زمینه برگزار و انجام شده است. یزدانی بیان کرد: ما به دنبال دسترسی عادلانه به تحصیل هستیم. تحصیلات حق همه کودکان، نوجوانان و جوانان است و نباید کسی از این حق محروم شود. اگر نگاه آموزشوپرورش به یک کودکی که از تحصیل بازمانده، به عنوان یک فاجعه باشد، هیچ کودکی از تحصیل بازنخواهد ماند و اتفاق بزرگی رخ میدهد. مشاور آموزشی رییسجمهور اعلام کرد که از کودکان 6 تا 18سال 900هزار نفر بازمانده از تحصیل هستند.
وی گفت: حدود 98درصد افراد، تحصیلات ابتدایی و 90درصد متوسط اول و 80درصد متوسط دوم را تکمیل میکنند و این در حالی است که همه کودکان و نوجوانان باید دسترسی به تحصیل داشته باشند. گام اول در این راستا، دسترسی فیزیکی کودکان به مدارس است اما عوامل دیگری نیز بر عدم دسترسی برخی کودکان به مدارس موثر است. وی افزود: رییسجمهور هفتگی در شورایعالی آموزش و پرورش شرکت میکند.
یزدانی با بیان اینکه آموزش فرآیندی است که باعث میشود افراد برای ورود به زندگی آماده شوند، تصریح کرد: باید غیر از مدرسهسازی، اتفاقی بیفتد که بتوانیم دسترسی افراد جامعه به خدمات آموزشی را افزایش دهیم. یکی از ایرادات نظام آموزشی ما، این است که به دلیل تعداد بالای دانشآموزان، کودکان فقط فرصت جزوهبرداری پیدا میکنند و این موضوع باعث کاهش کیفیت آموزش میشود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد