14 - 03 - 2024
واگذاری پرسپولیس به تامین اجتماعی منتفی شد
«باشگاه پرسپولیس را به تامین اجتماعی واگذار میکنید که از جیب ضعیفترین قشر جامعه برای متمولترین آن، هزینه کنید؟!» اینها بخشی از انتقاداتِ کارگران و بازنشستگان و فعالان صنفی به واگذاری بخشی از سهام باشگاه پرسپولیس به صندوق مادر تامین اجتماعی است؛ صندوقی بینالنسلی که از بُن متعلق به طبقه کارگر است و از سالهای ابتدای دهه ۵۰ شمسی، کارگران شاغل هر ماه سی درصد از حقوق ماهانه خود را در آن اندوختهاند تا روز مبادای بیماری و پیری به کارشان بیاید.
سی درصد از مستمری ماهانه کارگر، رقم بسیار قابل توجهی است؛ اگر کارگران این مبلغ را هر ماه در بانک سپرده میکردند یا خیلی سادهتر، دلار و طلا میخریدند، در زمان بازنشستگی، صاحب یک اندوخته ریالیِ بهدردبخور و قابل توجه بودند؛ حالا اما همه اندوخته سالیانشان در اختیار مدیریت دولتی سازمان تامین اجتماعی است و این مدیران هر طور که بخواهند با این صندوق و داراییهای آن رفتار میکنند؛ یک نمونه از این رفتارهای ناعادلانه و یکجانبه مدیران دولتی، «آری گفتن» به دولت برای دریافت بخشی از سهام باشگاه ورزشی پرسپولیس به جای رد دیون است، باشگاهی که هیچ سودی برای صندوق تامین اجتماعی ندارد و مدیریت سهام آن با توجه به دستمزدهای نجومی فوتبالیستها و مربیان فوتبال و درآمدزاییِ صفر، فقط صَرف هزینه از جیب کارگرانِ زیر خط فقر است.
۲۱ اسفندماه، محمد مخبر معاون اول رییسجمهوری تصویبنامه ۲۷ دیماه امسال در خصوص واگذاری ۸۰ درصد از سهام پرسپولیس جهت رد دیون دولت را به وزارتخانههای اقتصاد، تعاون و ورزش ابلاغ کرد. براساس این مصوبه، معادل ۸۰ درصد سهام شرکت فرهنگی ورزشی پرسپولیس متعلق به وزارت ورزش و جوانان، به صندوق بازنشستگی کشوری، سازمان تامین اجتماعی و صندوق بیمه روستاییان و عشایر بابت رد دیون و سایر تکالیف دولت واگذار میشود. البته هنوز تعداد دقیق و نهایی قیمت سهام قابل واگذاری، مشخص نشده است، اما هرچه که هست، ۸۰ درصد سهام باشگاهِ پرهزینه پرسپولیس، قرار است به صندوقهای متعلق به مزد و حقوقبگیران منتقل شود.
همان ۲۱ اسفند، باشگاه پرسپولیس با انتشار نامهای در سامانه کدال، خبر از مصوبه هیات دولت در خصوص واگذاری ۸۰ درصد از سهام این باشگاه داد.
پانزدهم اسفند، صولت مرتضوی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در جمع خبرنگاران گفت: «طبق آخرین تصمیمات موضوع واگذاری پرسپولیس به ما مطرح شده است و صندوقهای ما از پرسپولیس حمایت خواهند کرد و معتقدیم اگر مدیریت صحیحی بر این باشگاه حاکم شود، این باشگاهها خودکفا و درآمدزا خواهند شد و ما میتوانیم با کمک هواداران و استفاده از ظرفیت صندوقها در قالب مسوولیتهای اجتماعی به باشگاه استقلال و پرسپولیس کمک کنیم که از این وضعیت نجات پیدا کنند.» وزیر کار در ادامه تاکید کرد «ما با افتخار پذیرای این باشگاهها خواهیم بود…»
حال دیروز و در حاشیه جلسه هیات دولت، سخنگوی دولت با اعلام منتفی شدن واگذاری پرسپولیس به صندوقهای بازنشستگی از مذاکرات اولیه با دو بانک غیردولتی در این خصوص خبر داد.
علی بهادریجهرمی گفت: این دو تیم و دو باشگاه سرمایههای ملی کشور ما هستند. هواداران زیادی دارند، دولت هم رسالت خود را پشتیبانی از این سرمایههای ملی و حمایت از هواداران آنها قرار داد و از ابتدا تلاش شد موانع حقوقی و مشکلات آنها برطرف شود و دولت کمک کار دو باشگاه باشد که موانع حقوقیشان را برطرف کنند.
وی گفت: فرآیند واگذاری این دو باشگاه به مردم یا خصوصیسازی در این دولت در بورس رقم خورد که هم شفافیت از عملکرد مالی این دو باشگاه ایجاد شد و هم بخشی از سهام این دو به مردم در سازمان بورس واگذار شد. برای واگذاری بقیه سهام این دو باشگاه که موانع حقوقیشان برطرف شود در طول دو سال گذشته بارها از سوی هیات واگذاری و سازمان خصوصیسازی آگهی انجام شد تا بخش خصوصی وارد شود و آنها را خریداری کند که هم حامی آنها باشد و هم اینکه از مزایای تجاری و اقتصاد آنها بتواند با تبلیغات و نشان آنها بهرهبرداری لازم را داشته باشد، اما در این دو سال این مانع حقوقی قابلیت برطرف شدن پیدا نکرد.
بهادریجهرمی یادآور شد: در نهایت پیشنهادی از سوی سازمان خصوصیسازی به هیات وزیران ارائه شد که برای تسریع در حل این مساله هیات وزیران مجوزی بدهد و به عنوان تسویه بخشی از دیون به تامین اجتماعی هیات وزیران بپذیرد که به جای واگذاری و فروش به عنوان تسویه دیون یکی از آنها به تامین اجتماعی واگذار شود تا مشکل حقوقی دو باشگاه به خاطر مالک واحد داشتن برطرف شود، بعد هم بنا بود تامین اجتماعی دینی که از دولت گرفته را به شرکتهایی که خودش دارد واگذار کند که سودده هستند و توان اقتصادی مناسبی هم دارند.
سخنگوی دولت گفت: دولت بررسی کرد و با این پیشنهاد موافقت کرد و مجوز را برای هیات واگذاری صادر کرد که اگر جوانب بررسی شد و امکان قانونی این را داشت از این ظرفیت قانونی استفاده کند، هیات واگذاری دیروز تشکیل جلسه داد و جوانب را بررسی کردند و به جمعبندی نرسیدند، یعنی به این نتیجه رسید که از این مجوز استفاده نکند، دلیل اصلی هم این بود که گزینههای دیگری در این فاصله با پیگیریهایی که متولیان مربوطه در مجموعههای دولت داشتند از مجموعه بانکهای غیردولتی پیدا شدند.
وی با بیان اینکه مذاکرات اولیهای با دو بانک غیردولتی در این خصوص انجام شده است، گفت: گزارش و پیشنهاد هیات واگذاری در دولت مطرح شد. در صورتی که توافق جمعی داشته باشیم در بخشهای مختلف دولتی و غیردولتی که مستعد هستند و توانمندی مالی دارند که حامی این سرمایههای ملی ما باشند، این کار انجام میشود. بانکها هم چون سرمایههای مردمی داخلشان هست هم توان اقتصادی بالایی دارند، هم بزرگترین شرکتهای مردمی ما هستند، اگر موفق شویم تیمهای مردمی را به بانکهای غیردولتی واگذار کنیم یعنی موفق شدیم به شرکتهای مردمی واگذار کنیم.
بهادریجهرمی خاطرنشان کرد: دولت از این پیشنهاد استقبال کرد. مثل گذشته که پیش از این هم بارها آگهی زده شده بود که این دو باشگاه به مجموعههای دیگری واگذار شود، همه اجزای دولت توافق کردند و وزیر اقتصاد و رییس کل بانک مرکزی در این خصوص مذاکراتی را با هیاتهای عامل بانکها خواهند داشت. پیشبینی میکنیم در چند روز آتی به توافق نهایی با این دو بانک غیردولتی برسیم که از این سرمایههای ملی حمایتهای گسترده داشته باشیم. امیدواریم خبر خوبی برای هواداران هر دو تیم باشد و بتوانیم امروز یک بازی خیلی قشنگ از هر دو تیم ببینیم.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد