4 - 04 - 2023
همکاری اصغر فرهادی و «آلپاچینو» دروغ آوریل بود!
در حالی که خبرهایی درباره ساخت فیلم جدید اصغر فرهادی در آمریکا با حضور ستارههایی چون «آلپاچینو» در رسانهها منتشر شده، این خبر فعلا هیچ منبع موثقی ندارد و به نظر میرسد با یک دروغ آوریل (مشابه خارجی دروغ ۱۳) روبهرو هستیم!
از روز گذشته (۱۴ فروردین) خبری در فضای مجازی و به نقل از نشریه معتبر سینمایی هالیوود ریپورتر مبنی بر ساخت فیلم جدید اصغر فرهادی در آمریکا با حضور «آلپاچینو» و «آنا د آرماس» (بازیگر نقش مریلین مونرو در فیلم بلوند) منتشر شد، اما بررسیها نشان میدهد که این خبر وجود خارجی ندارد و در سایت این نشریه معتبر سینمایی چنین خبری درج نشده و به نظر میرسد دروغ آوریل یا همان دروغ ۱۳ تمام رسانههای داخلی را فریب داده است!
موضوع زمانی عجیبتر به نظر میآید که خبرگزاری رسمی دولت نیز فریب این بازی رسانهای را خورده و در صفحه اصلی فرهنگی خود این خبر را پوشش داد!
«ایرنا» حتی پا را فراتر هم گذاشت و جزئیاتی مهم از این خبر را روی خروجی خود فرستاد؛ جزئیاتی که تا ساعاتی پس از انتشار به مرور در تمام کانالهای خبری و رسانههای مختلف بازتاب داده شد: «فیلمبرداری این فیلم قرار است از تابستان ۲۰۲۳ شروع شود و احتمالا نخستین اکرانش در فستیوال کن ۲۰۲۴ خواهد بود. در خلاصه داستان این فیلم آمده است: ماجرای پدری به اسم راس روایت میشود که ۲ سال بعد از جدایی، در سفری ۳ روزه با دخترش مارگو همراه میشود و رازهایی از زندگی گذشتهاش را برای او برملا میکند. اصغر فرهادی فعالیتهای سینمایی و حرفهای خود را به عنوان فیلمنامهنویس در دوازدهمین ساخته سینمایی ابراهیم حاتمیکیا یعنی ارتفاع پست آغاز کرد. فرهادی دوران کارگردانی خود را در کمتر از یک سال پس از اکران فیلم ارتفاع پست آغاز کرد، رقص در غبار محصول سال ۱۳۸۱ اولین فیلم بلند و رسمی فرهادی در مقام کارگردان است.
شهر زیبا، چهارشنبه سوری، کنعان، دایره زنگی و محاکمه در خیابان از دیگر آثار فرهادی در مقام کارگردان است.»این خبر با پایان تعطیلات نوروز با سرعت بیشتری در حال دست به دست شدن در شبکههای اجتماعی و حتی خبرگزاریهاست.اصغر فرهادی هنوز هیچ واکنشی به این خبر نداشته است و بر اساس اطلاعات مندرج در سایت IMDb نیز آخرین پروژه فرهادی فیلم «قهرمان» است و هنوز جزئیاتی از پروژه جدید این سینماگر ایرانی منتشر نشده است.روز دروغ آوریل در بسیاری از کشورها به عنوان یک روز ویژه با گفتن دروغهایی به شوخی در اول آوریل گرامی داشته میشود.
در برخی کشورها (از جمله بریتانیا، اتریش، نیوزیلند و زیمبابوه) دروغگویی در این روز از صبح تا شب ادامه پیدا میکند و شخصی که قبل از شب، حقیقت را فاش کند یا شخصی که این دروغ را باور کند احمق آوریل
(April Fool) لقب میگیرد، اما در مناطق دیگر تا پایان ظهر ادامه دارد.بیش از ۶۰ سال است که در ایران، شوخی سیزده نوروز از سوی چند روزنامهنگار ایرانی نیز رواج پیدا کرده است. آغاز ماه آوریل یک روز پیش از سیزده نوروز است و این همزمانی دستاویزی شد که در سیزده نوروز که ویژه جشن، شادی و نیایش برای باران و باروری زمین است، زیر نام شوخی سیزده با مردم و دیگر رسانهها شوخی کنند.یکی از جنجالیترین شوخی سیزده در ایران خبر کج شدن و احتمال سقوط برج میلاد بود که در سال ۱۳۸۳ منتشر شد. این شوخی توسط رسانههای اپوزیسیون جدی گرفته شد و به تحلیل آن پرداختند. برخی دیگر نیز آن را به برنامه اتمی ایران نسبت دادند! همچنین قیمت ملک در مناطق اطراف برج میلاد نیز برای مدتی کاهش یافت. خبرگزاری میراث فرهنگی در سیزده فروردین ماه ۱۳۹۴ نیز خبری از قول دفتر ملکه بریتانیا اعلام کرد: کوه نور را به ایران باز پس میدهیم! این خبرگزاری سپس در یادداشتی به قلم شاهین سپنتا این خبر را «شوخی سیزده» این رسانه اعلام کرد و در این مورد نوشت: شوخی سیزده در ایران معمولا بازتاب طنزگونه حقایق مختلف تاریخی و اجتماعی و گاه سیاسی است تا در یک روز شاد، تلنگری باشد به مخاطب رسانهها و توجه آنها را به گوشههای ناگفتهای از حقایق تاریخی و اجتماعی جلب کند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد