30 - 12 - 2024
هفتهای با نوسانات متفاوت در بازارهای جهانی
«جهانصنعت»- در هفته گذشته، بازارهای جهانی شاهد نوسانات چشمگیری در قیمت کالاهای پایه بودند. کاهش ذخایر نفت آمریکا، ضعف تقاضای صنعتی در چین و تغییر در انتظارات مربوط به سیاستهای پولی فدرالرزرو ازجمله عوامل کلیدی تاثیرگذار بر قیمت انرژی، فلزات گرانبها و مواد اولیه صنعتی بودند. نفت برنت افزایش قیمت را تجربه کرد، گاز طبیعی افت شدیدی داشت و فلزات گرانبها و صنعتی نیز با روندهای متفاوتی روبهرو شدند.
واکنش بازارهای جهانی به دادههای اقتصادی و سیاستهای پولی ایالاتمتحده، همراه با شرایط اقتصادی چین و تغییرات ژئوپلیتیکی، از مهمترین عوامل تاثیرگذار بر قیمتها بود. انتظار میرود که ادامه این روند به توانایی اقتصادهای بزرگ در مدیریت چالشهای داخلی و خارجی بستگی داشته باشد.
نفت برنت و کاهش ذخایر نفتی
نفت برنت در پایان روز گذشته با قیمت 17/74 دلار در هر بشکه معامله شد و رشد هفتگی 69/1 درصدی را به ثبت رساند. کاهش ذخایر نفت خام آمریکا به میزان 3/4میلیون بشکه که نشاندهنده تقاضای بالای داخلی است، از عوامل اصلی افزایش قیمت نفت برنت بود. علاوهبراین، تداوم کاهش تولید اعضای اوپک پلاس نیز حمایت بیشتری از قیمت نفت ایجاد کرد. با این حال، نگرانیها درباره کاهش تقاضای نفت چین، بهعنوان بزرگترین واردکننده نفت به دلیل ضعف اقتصادی این کشور، همچنان بر بازار سایه انداخت. همچنین، افزایش عرضه نفت از سوی کشورهای غیراوپک پلاس مانند کانادا، برزیل و ایالاتمتحده، چالشی جدی برای حفظ ثبات قیمتها بهشمار میرود.
افت شدید قیمت گاز طبیعی
بازار گاز طبیعی روز گذشته افت شدید 74/9درصدی را تجربه کرد و قیمت آن به 38/3 دلار در هر میلیون بیتییو رسید. این کاهش عمدتا به دلیل دمای بالاتر از حد انتظار در زمستان نیمکرهشمالی رخ داد که مصرف گاز برای گرمایش را کاهش داد. علاوهبراین، افزایش عرضه گاز در برخی مناطق نیز فشار نزولی بر قیمتها وارد کرد.
نوسانات در فلزات گرانبها
طلا روز گذشته با کاهش جزئی به قیمت 56/2620 دلار در هر اونس رسید که کاهش هفتگی 06/0 درصدی را نشان میدهد. کاهش انتظارات از سیاستهای انقباضی فدرالرزرو و احتمال کاهش نرخ بهره در سال آینده، از مهمترین عوامل اثرگذار بر قیمت طلا بود. با این حال، تنشهای ژئوپلیتیکی ناشی از جنگ روسیه و اوکراین و خطرات افزایشیافته در خاورمیانه، همچنان طلا را بهعنوان یک دارایی امن در مرکز توجه سرمایهگذاران نگه داشته است. در بازار نقره، قیمت این فلز به 34/29دلار در هر اونس کاهش یافت که کاهش هفتگی 56/0درصدی را ثبت کرد. مازاد عرضه در صنعت پنلهای خورشیدی چین و احتمال کاهش ارزش یوان، از عوامل کاهش تقاضای صنعتی برای نقره بهشمار میروند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد