6 - 04 - 2023
هر اونس طلا از مرز ۱۹۰۰ دلار گذشت
به دنبال انتشار گزارش بازار کار آمریکا مبنی بر عدم ایجاد فرصت شغلی تازه در ماه آگوست سالجاری و بیکاری بیش از ۱۴ میلیون نفر از ساکنان این کشور تمامی بازارهای مالی و فلزی عکسالعمل نشان دادند. پیشبینی شده بود در ماه آگوست سالجاری ۸۰ هزار فرصت شغلی در آمریکا ایجاد شود ولی مشکلات اقتصادی اخیر این کشور و ناتوانی دولت در حمایت از بازارهای مالی مانع از تحقق این پیشبینی شد. هماکنون نرخ بیکاری در آمریکا برابر با ۱/۹ درصد است که بیشترین نرخ بیکاری در این کشور از زمان رکود بزرگ، یعنی سال ۱۹۳۰ میلادی است. پیش از بحران اقتصادی نرخ بیکاری در این کشور در مرز ۶/۳ درصد قرار داشت و سالها بود که بیکاری به عنوان یک مشکل اقتصادی در این کشور مطرح نشده بود اما از آغاز بحران اقتصادی و تعطیلی واحدهای صنعتی نرخ بیکاری در این کشور رشد کرد و در سال گذشته از مرز ۱۰ درصد هم گذشت.
به دنبال انتشار این گزارش ناامیدکننده ارزش دلار در بازار جهانی کاهش یافت. والاستریت ژورنال در این مورد مینویسد: کاهش سه درصدی ارزش دلار در برابر ارزهای دیگر دنیا و سقوط بازار سهام این کشور اولین اثرات شوک ناشی از انتشار گزارش بازار کار آمریکا بود و در مرحله بعدی نیز ارزش طلا و نفت به عنوان قابل اعتمادترین بازارهای جذب سرمایه در دنیا رشد کرد. در روز شنبه ارزش هر اونس طلا در بازار جهانی به بالاترین سطح در تاریخ رسید و از مرز ۱۹۰۰ دلار آمریکا گذشت. ارزش این فلز در بازار جهانی طی دو سال اخیر چهار برابر شده است و ظرف کمتر از پنج ماه گذشته بیش از ۱۵۰ دلار به قیمت هر اونس ان اضافه شده است. از طرف دیگر قیمت نفت هم در بازار جهانی رشد کرد.
قیمت هر بشکه نفت هم در بازار جهانی بیش از پنج درصد افزایش یافت و با توجه به شرایط حاکم بر اقتصاد این کشور انتظار میرود روند افزایشی آن تا انتهای سالجاری ادامه پیدا کند. این تحولات اقتصادی در شرایطی اتفاق افتاد که رابرت زولیک، رییس بانک جهانی در مورد ورود اقتصاد دنیا به منطقه خطر هشدار داده است.
وی در مصاحبهای با سایت بانک جهانی گفت: رشد بدهیهای دولتی در اروپا و ورشکستگی اغلب کشورهای قاره اروپا در کنار رشد بیسابقه قیمت نفت و طلا و مس و دیگر فلزات پرمصرف صنعتی سبب شد تا اقتصاد دنیا توانایی خود را برای مقابله با بحران اقتصادی از دست بدهد. هماکنون اقتصاد جهان بسیار آسیبپذیر است و احتمال وارد شدن به رکودی دیگر بسیار زیاد میباشد.
وی ضعف نظام بانکی و آسیب دیدن بانکها در جریان بحران اقتصادی را یکی از کلیدیترین عوامل تداوم بحران در اقتصاد دنیا ذکر کرد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد