26 - 10 - 2024
نیاز بازفرآوری باطله معدنی به قانون
خبرگزاری صداوسیما- برای تحقق باز فرآوری باطلههای معدنی، موضوع تملک آنها نیاز به دستورالعمل دارد. کارشناس فرآوری مواد معدنی گفت: هنوز تعریفی درباره موضوع تملک باطلهها انجام نشده است. به عبارت دیگر هنوز بخشنامهای درباره تملک این باطلهها به سرمایهگذار و نحوه مدیریت بازفرآوری این باطلهها وجود ندارد.
راضی افزود: دستورالعملی وجود ندارد که مشخص شود باطلهها تملکشان با سرمایهگذار است یا متولی این پروسه. وی با تاکید بر لزوم داشتن بخشنامه الزام آور مبنیبر اینکه اگر بهرهبردار چنین پروسهای را انجام نداد جریمه میشود، افزود: در این زمینه هم به خاطر نبود قانون، محیطزیست نمیتواند با بهرهبردار بر سر هر مسالهای مرتبط شود چرا که در نهایت هرگونه مساله ایجاد شده به یک اخطار یا جریمه منتهی میشود.
کارشناس فرآوری مواد معدنی گفت: در صورت وجود بخشنامه الزامآور یا به عبارت دیگر قانون برای تحقق بازفرآوری باطله به سرعت باطلههای معدنی تبدیل به ثروت ملی میشود. راضی همچنین گفت: حدود 2 تا 6 هزار همت باطله معدنی در کشور وجود دارد.
وی افزود: ارزش اقتصادی باطلهها به قدری زیاد است که تقریبا در هر 20میلیون تن باطله معدنی، حدود 160همت عناصر کانی در آن وجود دارد.با توجه به اینکه اکثر دپوها در مناطق خشک قرار دارد و با کمبود سوخت و برق مواجه هستیم بنابراین دانش فنی بازفرآوری این باطلهها باید براساس اقلیم خشک باشد که خوشبختانه به این نقطه رسیده و دانش را بومیسازی کردیم و امکان شروع کار از هر لحظه وجود دارد.
راضی افزود: برای بازفرآوری این مقدار باطله معدنی حدود یک همت سرمایهگذاری لازم است تا 160همت استحصال شود. وی خاطر نشان کرد: برای تحقق بازفرآوری باطلههای معدنی سرمایهگذاری خصوصی وجود دارد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد