6 - 01 - 2025
نمره ضعیف شهرداری
گروه جامعه- با اینکه چند ماه به پایان عمر مدیریت شهری ششم باقی نمانده اما نهتنها شهردار تهران همچنان وعدههای روزهای ابتدایی حضورش در بهشت را میدهد؛ از ارزانسازی زندگی در تهران در حالی که هزینه مرگ هم در تهران نجومی و قبرهای چند طبقه امسال ۳۸۰برابر گرانتر شد تا کاهش آلودگی هوا و ترافیک در صورتی که تعداد روزهای آلوده همچنان رکورد میزنند، بلکه به دنبال افزایش طول عمر شهرداری و شورای شهر است. او همچنان معتقد است که تحریمها تاثیری در مشکلات کشور ندارند و اصل چالشها بیعرضگی و بیغیرتی مدیران است. او هنوز نتوانسته وعدههای خود درخصوص واگنهای مترو، اتوبوس، ون و موتورهای برقی چینی را محقق کند. خبری هم از شهرکسازی چینی، هتلسازی و ورود یک میلیون گردشگر چینی در سال نیست. به گفته مدیران شهری تاکنون ۱۰ اتوبوس برقی به تهران رسیده و گفته میشود دو تراموا و ۱۲۹ اتوبوس هم از آب گذشته و به گمرک بندرعباس رسیدهاند؛ رقمی که هم با وعدههای چینی شهردار فاصله دارد و هم نیاز تهران. هفته گذشته مهدی چمران، رییس شورای شهر به رسانهها گفت که طرف چینی ناز میکند و ممکن است در زمان اعلام شده وعدههای حوزه حملونقل محقق نشود. یکی از ابتداییترین وظایف شهرداری، نظافت شهر است در حالی که تهران تمیز دستکم در برخی محلات تهران رویا شده ولی از نگاه شهردار تهران، تهران شهری تمیز است. از نگاه او تهران شهری است که آسیبهای اجتماعی در آن مدیریت شده و خبری از کلونیهای معتادان در آن نیست و اگر شبها کوچه به کوچه به دنبال معتادان متجاهر در مناطق قرمز باشید، شاید ۱۵نفر را هم پیدا نکنید!
زاکانی معتقد است که در همان روزهای اول حضورش در شهرداری از مشکلات و تنش مالی عبور کرده و بهزودی همه بدهیهای شهرداری را هم پرداخت میکند. این درحالی است که بهروز شیخ رودی، کارشناس مالیه و اقتصاد شهری درباره ادعاهای مدیران شهری پیرامون اداره مالیه پایتخت به خبرآنلاین میگوید: «این روزها شهردار تهران و مدیران ارشد شهرداری پایتخت به جای گزارشگری مالی شفاف و پاسخگویی درباره چگونگی هزینهکرد منابع در دسترس مدیریت شهری دوره ششم، مشغول روایتسازی و افتخار بازی هستند! به هر حال زاکانی از ابتدای مدیریتش تا پایان مهرماه۱۴۰۳ براساس دادههای گزارش درآمد و هزینه شهرداری، مجموعا رقمی بالغبر ۳۱۱هزار میلیارد تومان منابع در دسترس داشته است تا بتواند با آن، وعدههایش و البته برنامه چهارم شهر تهران را عملی کند. این روزها متاسفانه شاهد آن هستیم که زاکانی به جای ارائه گزارش تحقق وعدههایش مشغول مقایسه و ضرب و تقسیم منابع در دسترس خود با دیگر ادوار مدیریت شهری و افتخارسازی با اعداد و ارقام است، حال آنکه مردم برایشان افتخارسازیهای زاکانی مهم نیست و به دنبال آن هستند که ببینند زاکانی و چمران با این ۳۱۱هزار میلیارد تومان -که سه برابر منابع در دسترس دوره پنجم و چهار و نیم برابر منابع در دسترس دوره چهارم است- چه گلی به سر تهران زده است!»
در دوره آینده انتخابات شوراها شرکت نخواهم کرد!
مهدی چمران در حاشیه جلسه دیروز شورای شهر تهران با حضور در جمع خبرنگاران در مورد جلسه اخیرش با وزیر کشور با تاکید بر اینکه این جلسه خصوصی و برای تبریک به مناسبت وزیر شدن ایشان بود، گفت: بنده نیز در کنار برخی دوستان حضور داشتم اما در جلسه بخشی از مشکلات از جمله ترافیک و آلودگی هوا را مطرح کردم و وزارت کشور آمادگی خود را برای حل برخی مشکلات اعلام کرد و درخواست کردیم هم ایشان و هم رییسجمهور کمک کنند. از سوی دیگر قطعا در دوره آینده انتخابات شوراها شرکت نخواهم کرد.
وی افزود: در این جلسه موضوع قرارداد چین را نیز مطرح کردند و درخصوص مشکلاتی که ممکن است برای واگنها پیش بیاید، مباحثی مطرح شد البته مشخص نیست مشکل ایجاد شود اما امیدواریم پیش نیاید. برای مقامات بالاتر سهلتر است که در این زمینه ورود کنند. اتوبوسها به بندرعباس آمده و گیر کرده است. گمرک یکبار ترخیص انجام داده و به سری جدید ایراد گرفته است. این مشکلات داخلی است و دقت داشته باشید که باتری این اتوبوسها شارژی است و نمیتوان آنها را در گمرک نگه داشت و قرار شد با رییس گمرک و رییس دارایی صحبت کنیم تا کمک کنند. چمران در مورد واگنها نیز گفت: اگر به موقع اقدام میشد با مشکل امروز در واگنهای مترو مواجه نمیشدیم. بنده به ورود واگنها امیدوارم. پول واگنها را گرفتند و قرارداد هم منعقد شده و باید واگنها بدهند. وقتی کشور تحریمها را پشتسرگذاشته چه تاثیری خواهد داشت؟
وی با بیان اینکه نتیجه جلسه با شوراها اعلام میشود، گفت: هفت ساله شدن شوراها منتفی شده و قرار است یکسال اضافه شود. ما به دنبال یکسال اضافه یا کم شدن نیستیم و گفتیم آنچه به صلاح است صورت بگیرد. پیشنهاد دادند که انتخابات شوراها یکسال عقب بیفتد و در سال۱۴۰۵ برگزار شود و انتخابات مجلس و ریاستجمهوری در سال۱۴۰۷ برگزار خواهد شد.
چمران تاکید کرد: مخالفتهایی مطرح شد اما چند شهر نماینده مجلس ندارند و نمیتوانند انتخاب کنند و از سویی شورای بعدی سه ساله خواهد بود و مجلس باید بر شوراها نظارت کنند. مجلس تازه تشکیل میشود و باید بر شورا نظارت کند.
رییس شورای شهر تهران با بیان اینکه یکسال به این دوره اضافه میشود و دوره بعد چهار ساله خواهد بود، گفت: با این روند انتخابات ریاست جمهوری جدا میشود. این موضوع هم مطرح شد که انتخابات شوراها در پنج هفته متوالی به صورت محلی برگزار شود. ما هم اینکه انتخابات شورا محلی است قبول داریم و استانها میتوانند در تاریخهای مختلف انتخابات برگزار کنند. حسن این است که آنچه مجمع تشخیص تصویب کرده بود عملیاتی شود. در کل هنوز این کار هم به جایی نرسیده است. باید فکر شود که انتخابات مجلس و ریاستجمهوری با هم برگزار شود یا انتخابات شورا و مجلس خبرگان همزمان باشد.
دوره زاکانی الحمدلله رو به پایان است
علیاصغر قائمی، عضو شورای شهر تهران نیز گفت: اگر شما آدرس این تهران را پیدا کردید، به ما هم آدرس را بدهید! ما هم این تهران را که شهردار تهران درخصوص آن صحبت میکند، ندیدهایم و خبری از آن نداریم. در روزهای ابتدایی که آمدند ادعا کردند که تهران قرار است الگوی جهان اسلام شود، نمیدانم شده است یا خیر… اگر الگو شده، کدامیک از شهرهای اسلامی به شهردار مراجعه کردند گفتند تجارب موفقیتآمیزتان را در اختیار ما بگذارید تا ما هم استفاده کنیم!؟ یا روی در و دیوار شعار نوشتند: «تهران شهر تلاش و سرزندگی» اما ما خبرچندانی از این شعار هم نمیبینیم، چه برسد به الگو شدن برای جهان اسلام.
وی درخصوص فهرست وعدههای محقق نشدهای که شهردار تهران در صحن علنی مطرح کرده بود و او در قالب تذکر خواسته بود رییس شورا پیگیر آنها باشد هم افزود: متاسفانه شهرداری مانند گذشته به این تذکر جواب نداد. درباره بیشتر آن وعدهها، مهلتی که اعلام شده بود تمام شد و در لیست وعدههای بیسرانجام قرار گرفتند.
قائمی در این زمینه که به دلیل وعدههای محقق نشده در این دوره شهرداری، بسیاری از شهروندان امید خود را به بهبود وضعیت از دست دادهاند و به نوعی سرمایه اجتماعی شهرداری هم در میان شهروندان و هم در میان کارکنان شهرداری دچار آسیب شده و آیا این قابل جبران است؟ گفت: امید داریم این سرمایه اجتماعی بازگردد. جوامع با امید زنده هستند. دوره ایشان هم الحمدلله رو به پایان است و امیدوارم که زودتر ایشان از شهرداری بروند و اجازه بدهند که این تشکل که بارها به مردم شهر تهران اثبات کرده که میتواند بالنده و پرانرژی باشد، به دوران شکوفایی خودش بازگردد و شاهد این باشیم که هر روز در تهران اتفاقی تازه رقم بخورد.
او درخصوص اینکه در این مدت، کدام بخشهای شهرداری تهران بیشتر دچار لطمه شد؟ ادامه داد: پیشرفت در حوزه حملونقل باوجود همه حمایتهایی که شورای شهر انجام داد، در همه این سالها در حد وعده و حرف باقی ماند. اینجا هم اتفاق شاخصی را نمیبینیم و هر روز وعده فردا را میدهند. البته ما امیدواریم که برای آسایش و زندگی بهتر شهروندان این وعدهها به سرانجام برسد.
این عضو شورای شهرتهران اظهار کرد: حوزه دیگری که به شدت آسیب دیده، حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات و زیرساختهای الکترونیکی شهر است که میزان آسیبش بسیار سنگینتر بوده منتها چون سبدش کوچکتر است، ممکن است کمتر به چشم بیاید. نسبت ورودی به خروجی عددش به مراتب بزرگتر از آسیبی است که در حوزه حملونقل دیدهایم و سازمان جدید این حوزه هم همچنان بلاتکلیف است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد