18 - 10 - 2023
نقشه اسرائیل برای نابودی فلسطین
گروه بینالملل- یازدهمین روز از طوفان الاقصی و جنگ غزه در حالی سپری شد که در مهمترین تحولات اتفاق افتاده روز گذشته تعداد شهدا به بیش از ۲۸۳۷ نفر و میزان مجروحان نیز به بالای ۱۲ هزار نفر رسید. در همین راستا طبق گزارش رسانههای حملات سنگین و بیامان اسرائیل به غزه همچنان ادامه داشته و علاوه بر کشتار غیرنظامیان، بیمارستانها و مراکز درمانی نیز هدف حمله قرار گرفتهاند؛ به طوری که بخشهایی از بیمارستان اروپایی غزه و همچنین بیمارستان صحرایی امارات ویران شده است. همچنین روز گذشته تلویزیون الجزیره گزارش داد که در حمله اسرائیل به خانههای مجاور بیمارستان ابویوسف النجار این مرکز درمانی نیز آسیبدیده و حتی شدت حملات در خان یونس و منطقه اروپایی غزه به حدی بوده که نزدیک به ۷۷ نفر در این مناطق جان خود را از دست دادهاند.
سفر بایدن به اسرائیل
مساله مهم دیگر سفر جو بایدن رییسجمهوری آمریکا به سرزمینهای اشغالی است که بنا به گفته منابع خبری قرار است امروز (چهارشنبه) انجام شود. پیش از این و بلافاصله پس از عملیات طوفان الاقصی، آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا در سفری به اسرائیل با مقامات رژیم صهیونیستی دیدار کرده و از آنجا به برخی کشورهای منطقه مانند عربستان و مصر رفت. به فاصله یک روز پس از سفر بلینکن به اسرائیل، لوید آستین وزیر دفاع آمریکا به سرزمینهای اشغالی سفر کرده و حالا قرار است بایدن نیز در اوج جنگ و کشتار مردم غزه به تلآویو سفر کند. تاکنون پیام آمریکاییها در مورد جنگ غزه، اعلام حمایت بیچونوچرای واشنگتن از تلآویو بوده است. هرچند در این میان بایدن روز دوشنبه اعلام کرد که اشغال دوباره غزه از سوی اسرائیل بزرگترین اشتباه است و آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا هم تاکید کرده که واشنگتن از سیاست ترک اجباری مردم شمال غزه به سمت جنوب این منطقه حمایت نمیکند. طبق گزارش رسانههای آمریکایی، بایدن همزمان با شروع جنگ در غزه تاکنون ۵ بار با نتانیاهو تلفنی گفتوگو کرده و از همان روزهای اول شروع عملیات طوفان الاقصی آمریکا علاوهبر اعزام ناوگان جنگی به مدیترانه، کمکهای نظامی و تسلیحاتی خود به اسرائیل را نیز افزایش داده است. در همین راستا روزنامه نیویورکتایمز روز گذشته به نقل از سه منبع مطلع گزارش داده که اسرائیل از آمریکا درخواست ۱۰ میلیارد دلار کمک اضطراری کرده و لایحه آن نیز توسط کنگره آمریکا در حال تنظیم شدن است. روز یکشنبه نیز چاک شومر رهبر جمهوریخواه اکثریت سنای آمریکا که به سرزمینهای اشغالی سفر کرده بود، اعلام کرد قانونگذاران آمریکایی در مورد ارائه مهمات ۱۵۵ میلیمتری به تلآویو، مهمات جایگزین برای سیستم دفاع موشکی گنبد آهنین، بمبهای هدایتشونده دقیق و کیتهای JDAM برای تبدیل بمبها به مهمات دقیق برای تلآویو بحث کردهاند.
اسرائیل ۱۵ خبرنگار را کشته است
همچنین در حالی که طی ۱۰ روز گذشته و به واسطه بمبارانهای بیامان رژیم صهیونیستی تاکنون ۱۵ خبرنگار مستقر در غزه جان خود را از دست دادهاند، همچنان نگرانیها در مورد عملیات احتمالی زمینی اسرائیل در غزه وجود دارد؛ امری که به گفته ناظران همزمان با کشتار بیسابقه مردم غزه، منجر به یک قتلعام دستهجمعی شده و ممکن است دامنه جنگ را به سراسر منطقه گسترش دهد.
در همین رابطه سایت میدلایستنیوز در گزارشی درخصوص سیاست اسرائیل در نوار غزه آورده است: اسرائیل نقشه کاملی برای غزه و تمام فلسطینیان داشت؛ زمانی که در سال ۲۰۰۵ تصمیم گرفت نیروهای خود را از نوار غزه خارج کند. در واقع علیرغم صحبتهایی که مبنی بر عقبنشینی و شانه خالی کردن اسرائیل از مسوولیت برای تخلیه غزه و شهرکهای آن مطرح میشود، داستان واقعی متفاوتتر است.
داو وایزگلاس مشاور ارشد آریل شارون نخستوزیر پیشین اسرائیل که خود از معماران این طرح بود، در همان سال ۲۰۰۴ به روزنامه هاآرتص گفته بود، اهمیت این اقدام در متوقف کردن روند صلح است. با این اقدام نهتنها موضوع صلح متوقف میشود بلکه اسرائیل دست به اقداماتی میزند که دیگر هیچگونه امکان مذاکرهای هم وجود نداشته باشد. در سایه این اقدامات بود که رشد تصاعدی شهرکهای غیرقانونی یهودیان، کشتار فلسطینیها، هتک حرمت اماکن مقدس و طرحهای الحاق، روزبهروز راهحل دو دولتی را نیز عملا غیرممکن کرد.
به گفته ویزگلاس، وقتی این روند را متوقف میکنید، مانع ایجاد یک کشور فلسطینی میشوید و از بحث در مورد پناهندگان، مرزها و بیتالمقدس جلوگیری میکنید. بنابراین عملا کل بسته موسوم به دولت فلسطین با هر آنچه در بر دارد به لطف حمایت رییسجمهوری و کنگره آمریکا به صورت نامحدودی از دستور کار خارج شده است.
به همین دلیل است که به گفته کارشناسان شاهد هستیم، تمامی دولتهای رژیم صهیونیستی، فارغ از جهتگیری سیاسی و ایدئولوژیکشان به چنین طرحی وفادار مانده و هرگز در مورد آینده یک کشور فلسطینی و حقوق فلسطینیان وارد گفتوگوهای سیاسی نشدهاند. این موضوع در واقع به مفهوم تثبیت اشغال از سوی اسرائیل است؛ زیرا وقتی تمام دولتهای آمریکا از ۲۰۰۵ به این سو از طرح اسرائیل حمایت کردهاند، چنین اتفاقی نمیتواند ساده یا تصادفی رقم خورده باشد.
بعد از این ماجرا بود که نتانیاهو با همراهی ترامپ، سفارت آمریکا را به قدس اشغالی منتقل کرده و دولت بایدن این مسیر تلخ را همزمان با شهرکسازیهای غیرقانونی ادامه داد. در واقع تقسیم فلسطینیان به گروههای مختلف به اسرائیل این امکان را داده تا طرحهای اشغال خود را پیش ببرد.
همچنین اسرائیل در طول این سالها با حملات مکرر به جنین، نابلس، اریحا و راه انداختن جنگهای مرگبار در غزه این پیام را صادر کرده که هیچگونه مقاومتی را تحمل نخواهد کرد.
همچنین وقتی تشکیلات خودگردان در کنار اسرائیل قرار گرفت، هرگونه مقاومت فلسطینی اینگونه جلوه داده میشد که تلآویو شریک صلح ندارد و اقدامات خشونت بارش نیز قابل توجیه است. در نتیجه طوفان الاقصی حماس شروع جنگ نیست، بلکه جنگ از ۱۸ سال قبل از سوی اسرائیل در غزه آغاز شده و واقعیت آن است که نتانیاهو فقط یک چرخدنده در ماشین سیاسی عظیم اسرائیل است که هدف آن نادیده گرفتن آرمان فلسطین برای همیشه است. به همین خاطر هم هست که بسیاری از ناظران تاکید دارند، بدون فلسطین آزاد، هرگز صلح، امنیت یا ثبات واقعی وجود نخواهد داشت.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد