17 - 09 - 2024
نفت تحت تاثیر تصمیم آمریکا
گروه انرژی- چهارشنبه این هفته قرار است فدرالرزرو تکلیف نرخ بهره را روشن کند. از چند ماه پیش که شرطبندیها درباره میزان کاهش نرخ بهره داغ است، قیمت نفت هم تحت تاثیر انتظارات برای کاهش نرخ بهره آمریکا دچار نوسان شده است؛ موضوعی که این هفته تکلیف آن روشن خواهد شد.
در آستانه تصمیم نهایی بانک مرکزی آمریکا برای کاهش نرخ بهره، بهای معاملات نفت برنت برای تحویل در نوامبر، با ۳۸سنت معادل 5/0درصد افزایش، به ۷۱دلار و ۹۹سنت در هر بشکه رسید و بهای معاملات نفت آمریکا برای تحویل در اکتبر، ۴۹سنت معادل 7/0درصد افزایش یافت و در ۶۹دلار در هر بشکه ایستاد.
هر دو شاخص در معاملات روز جمعه که نگرانیها نسبت به مختل شدن تولید نفت منطقه خلیج مکزیکو پس از طوفان گرمسیری فرانسین کمتر شد، و آمار رشد هفتگی دکلهای حفاری نفت آمریکا را نشان داد، با کاهش بسته شد. همچنان حدود یکپنجم از تولید نفت خام و ۲۸درصد از تولید گاز طبیعی خلیج مکزیکو پس از طوفان فرانسین، تعطیل مانده است.
رویترز به نقل از پریانکا ساچدوا، تحلیلگر بازار ارشد شرکت فیلیپ نووا نوشت: بازارها به تصمیمات سیاست پولی در نشست کمیته بازار آزاد فدرال آمریکا متمرکز شدهاند و معاملهگران احتمالا محتاط خواهند ماند. وی افزود: قیمتها با توجه به ظرفیت متوقفمانده در خلیج مکزیکو، همچنان از نگرانیها نسبت به وضعیت عرضه، حمایت یافتهاند.
انتظار میرود کمیته بازار آزاد فدرال در نشست روزهای ۱۷ و ۱۸سپتامبر، درباره نرخ بهره تصمیم بگیرد. ابزار دیدهبان فدرال شرکت CME نشان میدهد سرمایهگذاران انتظار دارند بانک مرکزی آمریکا نرخ بهره را به جای ۲۵واحد، ۵۰واحد کاهش دهد.
نرخهای بهره پایینتر، هزینه استقراض را کاهش داده و فعالیت اقتصادی و به نوبه خود، تقاضا برای نفت را افزایش میدهد.
با این حال، تحلیلگران نگران کاهش ۵۰واحدی نرخ بهره هستند که به منزله نگرانیها نسبت به رکود اساسی است و میتواند خطری برای تقاضا باشد.
همزمان کلوین ونگ، تحلیلگر ارشد بازار شرکتOANDA در اینباره به رویترز گفت: کاهش ۵۰واحدی نرخ بهره بانک مرکزی آمریکا احتمالا علامت ضعف در اقتصاد این کشور خواهد بود و نگرانیهای تقاضا برای نفت را برمیانگیزد.
استراتژیستهای شرکت ایجی براین باورند که دادههای اقتصادی چین که در آخر هفته منتشر شدند و دورنمای رشد اندک برای مدت طولانیتر را ترسیم کردند، به خوشبینی در بازار نفت لطمه زد و تردیدها نسبت به تقاضا برای نفت را تقویت کرد.
رشد تولید صنعتی در چین که بزرگترین واردکننده نفت در جهان است، در اوت به کمترین میزان در پنجماه گذشته رسید و خردهفروشی و قیمت خانههای نوساز، ضعیفتر شد. تولید پالایشگاه نفت با ضعیف ماندن تقاضا و حاشیه سود ضعیف صادرات، برای پنجمین ماه کاهش یافت.
هفته گذشته اوپکپلاس اعلام کرد که حذف محدودیت عرضه اضافی را در پاییز آغاز خواهند کرد. اگرچه این تصمیم، نگرانیها نسبت به احتمال شکلگیری مازاد عرضه با نزدیک شدن به فصل پاییز را کمتر کرد و به معکوس شدن روند کاهش قیمت نفت انجامید، اما افزایش قیمت تداوم چندانی نداشت.
پیش از آن اوپک در گزارش ماهانه خود، پیشبینی کرده بود که تقاضا برای نفت در سال ۲۰۲۴، به میزان 03/2میلیون بشکه در روز رشد کند که کمتر از برآورد 11/2میلیون بشکه در روز در گزارش ماه قبل بود. اوپک همچنین برآوردش از رشد تقاضا برای نفت در سال میلادی آینده را از 78/1میلیون، به 74/1میلیون بشکه در روز کاهش داد.
اداره اطلاعات انرژی آمریکا (EIA) هم همزمان تقاضای جهانی برای نفت در سال جاری، به رکورد بزرگتری خواهد رسید، اما رشد تولید کمتر از پیشبینیهای قبلی خواهد بود.
کاهش تقاضای نفت از سوی چین یکی دیگر از عواملی است که بازار نفت را تحت تاثیر قرار داده است. البته اخیرا منابع تجاری اعلام کردند پس از آنکه عربستان سعودی قیمت فروش نفت خود را به مشتریان آسیایی کاهش داد، تقاضا برای نفت این کشور بالا رفته و بدینترتیب عرضه نفت خام عربستان سعودی به چین در ماه اکتبر به ۴۶میلیون بشکه میرسد.
عربستان سعودی بعد از روسیه دومین عرضهکننده نفت خام به چین است. بااینحال، دادههای گمرک چین نشان میدهد صادرات نفت خام عربستان به چین در هفتماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل 3/10درصد کاهش یافته و به ۴۶میلیون و ۷۹۰هزار تن (یکمیلیون و ۶۱۰هزار بشکه در روز) رسیده است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد