3 - 03 - 2025
نشانههای بهبود پس از رکود
تحلیلگران پیشبینی میکنند که با کاهش واردات و بهبود تقاضا در بخش ساختوساز، قیمت فولاد در اتحادیه اروپا در سه ماهه دوم سال ۲۰۲۵ به ۶۴۰ تا ۶۵۰یورو در هر تن افزایش یابد.
تقاضای فولاد در اتحادیه اروپا از ابتدای سال ۲۰۲۵ با نوساناتی روبهرو بوده است که این نوسانات به دلیل عوامل مختلفی ازجمله تغییرات اقتصادی، سیاستهای تجاری و وضعیت بازار جهانی به وجود آمده است. براساس پیشبینی تحلیلگران، این نوسانات در سه ماهه دوم سال بهبود خواهد یافت و میتوان گفت پس از رکود صنایع مصرفکننده فولاد در پایان سال ۲۰۲۴ و نوسانات بازار در سه ماهه اول امسال، نشانههای اولیه بهبود به ویژه در بخش ساختوساز مشاهده خواهد شد.
کاهش 6/1 درصدی فعالیت صنایع مصرفکننده فولاد در اروپا
در دسامبر۲۰۲۴، کل فعالیت صنایع مصرفکننده فولاد نسبت به سال گذشته 6/1درصد کاهش یافت. این کاهش نشاندهنده چالشهایی است که صنایع مختلف با آن مواجه هستند اما در آغاز سال ۲۰۲۵، جو بازار در منطقه یورو بهبود یافته است. این بهبود میتواند تاثیر مثبتی بر تقاضا در ماههای آینده داشته باشد و به ویژه در بخش ساختوساز که به عنوان یکی از محرکهای اصلی تقاضای فولاد شناخته میشود، انتظار میرود فعالیتها به سطوح قبل از همهگیری کرونا بازگردد.بخش ساختوساز به عنوان یکی از بزرگترین مصرفکنندگان فولاد، نقش کلیدی در تقاضای این ماده دارد. پیشبینی میشود با افزایش پروژههای ساختمانی و بهبود شرایط اقتصادی، فعالیت در این بخش تا پایان سه ماهه دوم به سطوح قبل از بحران بهداشتی بازگردد، همچنین انتظار میرود تولید سازههای فلزی به تدریج بهبود یابد، هرچند با سرعت کمتری نسبت به سایر بخشها.
تقویت تقاضای داخلی با کاهش واردات فولاد به اتحادیه اروپا
کاهش واردات فولاد به اتحادیه اروپا میتواند به تقویت تقاضای داخلی کمک کند. بین اول ژانویه تا ۱۸فوریه، واردات ورق گرم نسبت به سال گذشته ۴۲درصد کاهش یافته است. این کاهش واردات به معنای کاهش رقابت از سوی تامینکنندگان خارجی است و میتواند به نفع تولیدکنندگان داخلی باشد. اگر محدودیتهای جدیدی در واردات در ماه آوریل اعمال شود، ممکن است واردات فولاد ۲۵درصد دیگر نسبت به سه ماهه قبل کاهش یابد و این موضوع به نفع تولیدکنندگان فولاد اروپایی خواهد بود.
تحلیلگران بر این باورند که اگر تقاضا به بهبود خود ادامه دهد و واردات کاهش یابد، قیمت فولاد در سه ماهه دوم میتواند به ۶۴۰ تا ۶۵۰یورو در هر تن افزایش یابد. این افزایش قیمت میتواند به تولیدکنندگان داخلی کمک کند تا به سودآوری بیشتری دست یابند و در عین حال به سرمایهگذاریهای جدید در این صنعت تشویق شوند.
با این حال، ریسکهای متعددی ازجمله عدم اطمینان اقتصادی، تغییرات نظارتی و پویایی بازار جهانی همچنان وجود دارد که میتواند بر این پیشبینیها تاثیر بگذارد. به عنوان مثال، نوسانات قیمت مواد اولیه، تغییرات در سیاستهای تجاری بینالمللی و تاثیرات ناشی از بحرانهای اقتصادی جهانی میتواند بر تقاضا و قیمت فولاد تاثیر بگذارد. تولیدکنندگان و تحلیلگران باید به دقت این عوامل را زیر نظر داشته باشند و استراتژیهای خود را براساس شرایط بازار تنظیم کنند.
در نهایت، بهبود تقاضا و کاهش واردات میتواند به عنوان یک فرصت برای صنعت فولاد اروپا تلقی شود اما برای بهرهبرداری از این فرصتها، نیاز به برنامهریزی دقیق و مدیریت ریسکهای موجود است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد