26 - 09 - 2024
نرخ منفی تشکیل سرمایه،چالش دهه پیشرو
در جلسه هماندیشی مجمع کارآفرینان ایران با حضور تعدادی از کارآفرینان، رییس و برخی اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس اعلام شد که صنعت با مشکلات جدی مواجه است.
به گزارش تسنیم، سیدمهدی نیازی، مشاور عالی مجمع کارآفرینان ایران در ابتدای جلسه پنج موضوع اصلی نظیر پیشنهادات مرتبط با برنامه هفتم توسعه، پیشنهادات مرتبط با بودجه 1404، پیشنهادات مرتبط با قانونزدایی(حذف قوانین زائد و دستوپاگیر)، سازوکار نظارت بر اجرای قانون و ثبات مدیریتی و سیاستی در وزارت صمت را محور اصلی رایزنی مجمع کارآفرینان با اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی بیان کرد.وی با بیان اینکه مهمترین چالش دهه پیشرو موضوع نرخ منفی تشکیل سرمایه و فرسوده شدن زیرساختهای واحدهای تولیدی است، بیان کرد: همه این موارد در نهایت منجر به افزایش قیمت تمامشده، کاهش بهرهوری، فاصله گرفتن از فناوری و کاهش رقابتپذیری در بازارهای داخلی و بینالمللی شده است.
نیازی با اشاره به اینکه فرآیند تدوین و تصویب برنامه هفتم توسعه دوسال زمان برد، افزود: اهداف سنگینی در برنامه هفتم تکلیف شده است، از این رو، دولت و مجلس باید به اتفاق هم بسترهای اجرای آن را فراهم کنند.
مهمترین بستر پشتیبانی از بخش خصوصی
و واحدهای بزرگ
مشاورعالی مجمع کارآفرینان ایران اضافه کرد: برنامه هفتم توسعه مهمترین بستر پشتیبانی از بخش خصوصی و واحدهای بزرگ است، از این رو، نیاز است بودجه مورد نیاز در این خصوص در بودجه سالجاری لحاظ شود.
وی تاکید کرد: بسترسازی برای تامین زیرساختهای مورد نیاز (بهویژه آب، انرژی، شبکه و ناوگان حملونقل داخلی و خارجی)، تعیین مشوق برای سرمایهگذاری بهویژه معافیتهای مالیاتی برای توسعه، بازسازی و نوسازی و کاهش نرخ مالیات بر درآمد برای فعالیتهای تولیدی و مولد، تامین مالی ارزی و ریالی برای سرمایهگذاری و تسهیل تجارت خارجی بهویژه تسهیل تامین مواد اولیه و ماشینآلات و تسهیل صادرات از اقدامات مورد نیاز دولت به منظور تامین نیازهای بخش خصوصی است.
نیازی با اشاره به وجود برخی قوانین زائد و دستوپاگیر در کشور تاکید کرد: برخی قوانین در کشور مانند قانون هوای پاک، قانون جدید بانک مرکزی (حذف بخش تولید از شورای پول و اعتبار)، قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، قانون تعطیلی آخر هفته و قانون تسهیل فضای کسبوکار نیاز به اصلاح دارند، چراکه با رویکرد سیاستهای کلی نظام برنامه هفتم توسعه همخوانی ندارد.
وی با بیان اینکه با وجود ازدیاد قوانین در کشور ما برای برخی موضوعات مهم کشور هیچ قانونی نداریم، گفت: متاسفانه هنوز در کشور نسبت به بزرگ شدن اقتصاد و فعالان اقتصادی نگاه منفی وجود دارد و اکثر قوانین ما مانند ذینفع واحد، تعدد مجوزهای سرمایهگذاری و خردشدن منابع سرمایهگذاری، توزیع تکلیفی منابع به صورت غیرهدفمند و… روح جلوگیری از بزرگ شدن دارد.
آسیب به فعالان اقتصادی با تغییرات مکرر
مشاورعالی مجمع کارآفرینان ایران با تاکید بر اینکه تغییرات مکرر سیاستی و مدیریتی در وزارت صمت پس از سال 1396 آسیب جدی به فعالان اقتصادی زده است، اظهار کرد: کمیسیون صنایع، کمیته یا کمیتههای تخصصی نظارتی برای قوانین خاص و موضوعات خاص باید با حضور دستگاههای اجرایی و نمایندگان بخش خصوصی و فعالان اقتصادی تشکیل جلسه داده و نسبت به رفع مشکلات موجود اقدامات لازم را انجام دهند.
رضا علیزاده، رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس نیز در ادامه این جلسه ضمن تشکر از حسننیت و فعالیت مستمر کارآفرینان و تلاشگران حوزه صنعت و تولید گفت: شما پیشرانان اقتصادی باوجود موانع بیشمار در حوزه تولید پای کار ایستادهاید و ما همواره قدردان شما هستیم.وی با بیان اینکه کشور ما نیازمند بنگاههای اقتصادی بزرگ است، افزود: یقین داریم که مشکلات کشور توسط شما پیشرانان قابل حل است، بنابراین کمیسیون ما نیازمند شما پیشرانهاست.
قوانین سبب بروز مشکلات فراوان
نماینده مردم ورزقان در مجلس با اشاره به اینکه ما با تصویب قوانین بیش از حد، موازی و متغایر مخالفیم، اظهار داشت: بسیاری از قوانین موجود نهتنها منجربه تسهیلگری نشده، بلکه سبب بروز مشکلات فراوان در حوزه اقتصاد شده است.
رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس با اشاره به فرسوده شدن زیرساختهای کشور گفت: امروز به علت مکانیزه نکردن و عدم استانداردهای لازم، بیش از 50 کارگر ماهر خود را در حادثه معدن طبس از دست دادیم.
این نماینده مجلس با اشاره به اینکه کشور ما در حوزه تامین زیرساختهای مورد نیاز و نوسازی از کشورهایی نظیر ترکیه و چین عقبمانده است، ادامه داد: امروز بیش از 57درصد زغالسنگ مورد نیاز خود را از سایر کشورها وارد میکنیم درصورتی که خودمان برای هزاران سال مصرف، زغالسنگ در انبارها ذخیره داریم.
شهباز حسنپور بیگلری، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس درپی برخی اظهارات کارآفرینان گفت: باید با هدف رفع چالشهای موجود کمیتهای تحت عنوان جهش تولید و رونق کسبوکار ذیل کمیته صنعت ایجاد شود تا موضوعات مربوطه بررسی و مسائل موجود حل و فصل شود.
علی حدادی، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس نیز با بیان اینکه یکی از وظایف اصلی ما پس از قانونگذاری مراقبت از آییننامهها و عدم انحراف آن است، گفت: این روزها صنعت با مشکلات جدی در زیرساختها و کمبود انرژیهای نظیر آب، برق و گاز روبهرو است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد