17 - 09 - 2024
نامه ابطال مصوبه نرخ خوراک و سوخت صنایع
سنا- مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس اعلام کرد: نامه ابطال مصوبه نرخ خوراک و سوخت صنایع پنج ماه ابتدایی سال ۱۴۰۲ برای شرکتهای پتروشیمیها ارسال شد اما فعلا هیچ یک از شرکتها جز پتروشیمی خارک این ابلاغیه را دریافت نکردهاند.
اخیرا اطلاعیهای در سامانه کدال منتشر شد، مبنی بر اینکه بر اساس افشای اطلاعات صورت گرفته توسط پتروشیمی خارک، با رای هیات عمومی دیوان عدالت اداری نرخهای گاز محاسبه شده برای پنج ماه ابتدایی سال ۱۴۰۲ ابطال شده است، این اتفاق با واکنش مثبت فعالان بازار همراه و اعلام شد پس از مدتها نرخهای بحثبرانگیزی که مدتها بازار را تحتالشعاع قرار داد، اصلاح شده است.
در این زمینه ولیاله جعفری، مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار توضیحاتی را ارائه داد. او گفت: اصلاحیه مربوط به ابطال مصوبه نرخ خوراک و سوخت صنایع ماه ابتدایی سال ۱۴۰۲، مربوط به رای دیوان عدالت اداری در تاریخ ۱۲تیرماه ۱۴۰۳ است. مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار توضیح داد: طبق استعلام از چند پتروشیمی و با توجه به خطاب نامه، به نظر میرسد این ابلاغیه فقط مربوط به پتروشیمی خارک باشد. جعفری در پایان گفت: این نامه برای شرکتهای پتروشیمیها ارسال شده است اما طبق اظهار شرکتها، فعلا هیچ یک از شرکتها جز پتروشیمی خارک، این ابلاغیه را دریافت نکردهاند.
نامه ابطال مصوبه نرخ خوراک و سوخت صنایع پنج ماه ابتدایی سال ۱۴۰۲ برای همه پتروشیمیها ارسال شد.
منافع بازار سرمایه را در لایحه بودجه ۱۴۰۴ پیگیری میکنیم
سنا- حجتاله صیدی از تلاش سازمان بورس برای مدنظر قرار دادن مسائل مرتبط با بازار سرمایه در لایحه بودجه سال آینده خبر داد. رییس سازمان بورس و اوراق بهادار، در پاسخ به مطالبه یکی از فعالان بازار سرمایه، مبنی بر پیگیری سازمان بورس برای بازگرداندن اعتماد سرمایهگذاران به بازار سهام، در زمان تدوین لایحه بودجه اعلام کرد: در حال کار کردن روی این موضوع و مسائل مشابه هستیم.
دکتر حجتاله صیدی در ادامه گفت: تلاش ویژهای در رابطه با لایحه بودجه و مسائلی که به صورت مستقیم یا غیرمستقیم بر بازار سرمایه تاثیرگذار هستند، به کار گرفتهایم.
این گزارش حاکی است: پیشتر یکی از فعالان بازار سرمایه در فضای مجازی، پیشنهادهایی را به رییس سازمان بورس برای در نظر گرفتن منافع بازار سرمایه در تصمیمات دولت و بازگرداندن اعتماد سهامداران به بورس مطرح کرده بود.
میزان ابطالی یونیتهای صندوق توسعه بورس
سنا- مدیرعامل صندوق توسعه بازار سرمایه با اشاره به جزئیات مصوبه آزاد شدن منابع کارگزاریها در صندوق توسعه بازار سرمایه اعلام کرد: برآوردها نشاندهنده آن است که میزان ابطالی رقم بسیار ناچیزی بوده و این ابطال با توجه به شرایط صندوق توسعه بازار سرمایه لحاظ شده است.
رامین ابوالفضلی درباره مصوبه آزاد شدن منابع کارگزاریها در صندوق توسعه بازار سرمایه گفت: سازمان بورس و اوراق بهادار در تاریخ ۱۷شهریور ابلاغیهای را منتشر کرد، مبنی بر اینکه شرکتهای کارگزاری میتوانند به شرط تایید هیاتمدیره صندوق توسعه بازار سرمایه، صدورهایی که تا قبل از تاریخ ۱۳تیر ۱۴۰۰ زده شده را ابطال کنند. او از تشکیل هیاتمدیره صندوق توسعه بازار سرمایه خبر داد و گفت: در این جلسه مصوب شد با توجه به شرایط بازار و حمایت همهجانبه این صندوق از بازار با ابطال گسترده ماقبل تاریخ ۱۳تیر ۱۴۰۰ مخالفت شود.
ابوالفضلی اعلام کرد: برآوردها نشاندهنده آن است که میزان ابطالی رقم بسیار ناچیزی بوده و این ابطال با توجه به شرایط صندوق توسعه بازار سرمایه لحاظ شده است. مدیرعامل صندوق توسعه بازار سرمایه افزود: طبق ابلاغیه ۱۷شهریور مبنی بر ابطال واحدهای کارگزاریها تا قبل از تاریخ ۱۳تیر۱۴۰۰، کارگزاریها میتوانند اقدام به ارسال درخواست ابطال خود کنند اما تایید ابطال به هیاتمدیره صندوق واگذار شده است. او توضیح داد: با توجه به شرایط فعلی بازار، هیاتمدیره صرفا با ابطال ۱۲روز از تیر۱۴۰۰ موافقت کرده که عدد قابل توجهی نیست.
ابوالفضلی به صحبتهای مطرح شده مبنی بر تاثیر این مصوبه بر افزایش عرضه در بازار گفت: صندوق توسعه بازار سرمایه روزانه از بازار حمایت میکند و به طور معمول در بازار شاهد فروش خرد از سوی صندوق توسعه بازار سرمایه نیستیم. او تاکید کرد: همچنان حمایت از بازار اولویت این صندوق است.
تحلیل اثر عبور نرخ دلار نیما از مرز ۴۶ هزار تومان
صدای بورس- نرخ دلار در سامانه نیما برای نخستین بار از مرز ۴۶هزار تومان عبور کرد تا فاصله نرخ دلار با بازار آزاد بیش از پیش کاهش یابد. فاصله نرخ دلار نیما و بازار آزاد در بهار امسال به محدود ۶۰درصد هم رسیده بود. در حال حاضر فاصله بین این دو نرخ به زیر ۳۰درصد کاهش یافته است.
حمید کوشکی، مدرس و تحلیلگر بازار سرمایه با اشاره به تداوم روند کاهش فاصله نرخ ارز در بازار آزاد با سامانه نیما و تاثیر آن بر شرکتهای بزرگ صادرکننده بورسی توضیح داد: با اصلاح سیاستهای ارزی، ضمن بهبود شرایط شرکتهای بورسی شاهد کاهش سهم فساد در اقتصاد و حرکت منابع به سمت شرکتهای بزرگ و صادرکننده بورسی و ایجاد ارزشافزوده در اقتصاد خواهیم بود. وی گفت: فاصله موجود بین نرخ ارز در سامانه نیما و بازار آزاد، انگیزه تولید و صادرات را در شرکتها به شدت کاهش داده است زیرا این فاصله انگیزه دلالی را افزایش میدهد، در شرایط کنونی برخی افراد بدون هیچ کار اضافی و تنها از طریق امضای طلایی و رانت توانستهاند از شکاف بین نرخ ارزها بیشترین سوءاستفادهها را انجام دهند که این موضوع به ضرر شرکتهای بورسی و سهامداران آنهاست. کوشکی با اشاره به سیاست وزیر اقتصاد برای کاهش تعداد نرخهای ارز گفت: سیاست دولت قبل این بود که با پایین نگه داشتن نرخ ارز، از خانوارها در برابر تورم حمایت کند، اما هیچکدام از اقلام مصرفی خانوار با نرخ ارز اعلامی دولت، منطبق نشد و عموما کالاها با نرخ دلار بازار آزاد قیمتگذاری و عرضه میشود. این موضوع یک نوع بدبینی به سیاستهای دولت ایجاد کرده است. با کاهش تعداد نرخهای ارز و همچنین کاهش فاصله بین نرخ دلار در سامانه نیما با نرخ دلار در بازار آزاد و حذف واسطههای موجود، شاهد کاهش فساد و حرکت منابع به سمت شرکتهای بزرگ و صادرکننده بورسی و ایجاد ارزشافزوده در اقتصاد و بازار سرمایه خواهیم بود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد