3 - 04 - 2023
«مهار تورم و رشد تولید»؛ شعار سال ۱۴۰۲
رهبر انقلاب اسلامی در پیامی بهمناسبت آغاز سال ۱۴۰۲ هجری شمسی، با تبریک عید نوروز به آحاد ملت ایران و همه ملتهایی که نوروز را گرامی میدارند، مهمترین مساله کشور در سال گذشته را موضوع اقتصاد و معیشت مردم دانستند و با تاکید بر اینکه امسال نیز اقتصاد، مساله اصلی کشور است، شعار سال ۱۴۰۲ را «مهار تورم و رشد تولید» اعلام کردند. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، حضرت آیتالله خامنهای در ابتدای پیام نوروزی خود، با اشاره به تقارن بهار طبیعت با بهار معنویت گفتند: نسیم معنویت در ماه مبارک رمضان شامل حال همه است و باید دلهای خود را در معرض این نسیم الهی و معطر قرار دهیم. ایشان سپس با مروری کوتاه به سال ۱۴۰۱، این سال را همچون همه سالهای بعد از انقلاب اسلامی، همراه با عوارض گوناگون تلخ و شیرین دانستند و با تاکید بر اینکه اقتصاد مهمترین مساله کشور در سال گذشته بود، افزودند: در قضیه اقتصاد نیز تلخیها و شیرینیهایی بود، تلخیها عمدتا مربوط به تورم و گرانی بهخصوص گرانی قیمت مواد خوراکی و لوازم اصلی زندگی است که افزایش زیادی پیدا کردهاند و بیشترین فشار آن به دهکهای پایین جامعه وارد میآید. ایشان خاطرنشان کردند: البته در بخش اقتصاد کارهای خوب و سازندگیهایی شده که باید به زندگی و معیشت مردم مرتبط شوند.
رهبر انقلاب اسلامی، حمایت از تولید در سال ۱۴۰۱ با راهاندازی چند هزار کارخانه تعطیل و نیمهتعطیل و همچنین افزایش شرکتهای دانشبنیان و کاهش درصد اندکی از بیکاری را از جمله اقدامات مثبت در بخش اقتصاد برشمردند و گفتند: یکی دیگر از نقاط خرسندکننده بخش اقتصاد در سال گذشته، نمایشگاه توانمندیها و دستاوردهای تولیدگران دولتی و غیردولتی و جلسه با تولیدگران عمده کشور در حسینیه امام خمینی(ره) بود. حضرت آیتالله خامنهای با تاکید براینکه قضاوت ایشان درباره اقدامات تولیدگران کشور مثبت است، به رشد برخی شاخصهای اقتصادی نیز اشاره کردند و افزودند: در بخش بیمه، شاخصها خوب است و در بخشهای مربوط به آب، گاز، راه، و محیطزیست کارهای خوبی انجام شده است. ایشان گفتند: با تاکید میگویم کارهای خوبی که در بخش اقتصاد انجام شده، باید منجر به گشایش در زندگی و سفره مردم بهویژه طبقات ضعیف شود و این موضوع هم جز با برنامهریزی دقیق و استمرار این کارها، امکانپذیر نیست.
رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره ارزیابی از وضعیت اقتصادی کشور این نکته را متذکر شدند که باید در ارزیابیها، تلخیها و شیرینیها را کنار یکدیگر دید و مجموع آنها را محاسبه کرد. حضرت آیتالله خامنهای با تاکید بر اینکه مشکلات اقتصادی فقط مخصوص ایران نیست، بلکه تقریبا همه کشورها از جمله کشورهای دارای اقتصاد قوی و پیشرفته نیز گرفتار مشکلات اقتصادی و حتی ورشکستگی بانکها و بدهکاریهای فوقالعاده هستند، گفتند: مسوولان دولتی و همچنین فعالان اقتصادی، سیاسی و فرهنگی باید تمام تلاش خود را به کار گیرند تا با کاسته شدن تلخیها و افزایش موفقیتها، امسال یک سال شیرین برای ملت ایران باشد. ایشان درخصوص سال ۱۴۰۲ خاطرنشان کردند: مساله اصلی و محوری کشور در سال جاری نیز اقتصاد است. البته این به معنای نبود مشکل در بخشهای دیگر نیست. در کشور مشکلات گوناگونی در زمینههای فرهنگی و سیاسی وجود دارد اما اگر دولت و مجلس و فعالان اقتصادی و گروههای مردمی جوان و پرانگیزه تمام تلاش خود را برحل مشکلات مردم قرار دهند، بسیاری از مسائل دیگر نیز حل خواهد شد.
رهبر انقلاب اسلامی، حل مشکلات مردم را در گرو فعالیتهای بنیانی و اساسی اقتصادی همچون تولید و کارهای انسانی همچون مواسات و همیاریهای مردمی و کمک به طبقات ضعیف جامعه دانستند و خاطرنشان کردند: از دیگر کارهای اساسی کنار تولید، موضوع مهم سرمایهگذاری است که باید مسوولان دولتی و بخش خصوصی توجه ویژهای به آن داشته باشند. ایشان با اشاره به عقبماندگی کشور در زمینه سرمایهگذاری در دهه ۹۰ تاکید کردند: یکی از خلاءهای جدی موضوع سرمایهگذاری است که باید با برنامهریزی زمینه آن فراهم و انجام شود. ایشان افزودند: من با در نظر گرفتن همه این جهات بهخصوص موضوع تورم به عنوان مشکل اصلی و همچنین تولید به عنوان یکی از کلیدهای نجات کشور از مشکلات اقتصادی، شعار سال ۱۴۰۲ را «مهار تورم و رشد تولید» اعلام میکنم. حضرت آیتالله خامنهای تاکید کردند: باید مسوولان و فعالان اقتصادی و فعالان مردمی و فرهنگی و همچنین صداوسیما که وظیفه فرهنگسازی را برعهده دارد، همه همت خود را بر این دو موضوع قرار دهند تا در درجه اول تورم مهار شود و کاهش یابد و در درجه بعد زمینه افزایش تولید فراهم گردد. رهبر معظم انقلاب اسلامی در پایان پیام نوروزی خود ضمن ابراز ارادت به حضرت بقیهاللهالاعظم (عج) و طلب علو درجات برای روح مطهر امام بزرگوار و شهدا، از خداوند متعال خوشبختی و شادی و نوروزی ملت ایران در سال جدید را مسئلت کردند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد