5 - 03 - 2024
منابع آبی را کنترل نکنیم، وضعیت به فاجعه تبدیل میشود
«جهانصنعت»- فرمانده قرارگاه خاتمالانبیا گفت: در آینده جنگ، جنگ آب است و اگر نتوانیم همین منابع آبی موجود را کنترل کنیم، تبدیل به فاجعه میشود.سردار عبدالرضا عابد در مراسم افتتاح کارخانه بتن پارچهای با بیان اینکه امروز به دشمنان و رقبا و آنهایی که نمیخواهند ایران به خودکفایی برسد میگوییم ما میتوانیم را به نتیجه رساندیم و فعل توانستن را به رخ دشمنان کشیدیم.
وی افزود: خدا را شکر میکنیم که قرارگاه به عرصه مهم آب ورود کرده است .
عابد ادامه داد: آب مایه حیات انسانهاست و متخصصان قرارگاه خاتمالانبیا این نوع محصول دانشبنیان توانستند جلوی هدررفت آب را بگیرند. این اقدام میتواند باعث خوشحالی و امیدواری مردم باشد، اما این حرکت اول خانواده قرارگاه خاتمالانبیا است و قطعا متخصصان قرارگاه میتوانند به محصولات بهتر از این دست پیدا کنند.
فرمانده قرارگاه خاتمالانبیا با بیان اینکه «میتوانیم» را به دیگران فهماندیم، گفت: در آینده جنگ، جنگ ِآب است و اگر نتوانیم همین منابع آبی موجود را کنترل کنیم، تبدیل به فاجعه میشود.
ورودی آب از افغانستان به ایران صفر است
سخنگوی صنعت آب گفت: آنچه مسلم است ما حقآبه خودمان را از هیرمند دریافت نکردهایم و باید طرف مقابل به معاهده تن در دهد و حقآبه ایران را پرداخت کند.
عیسی بزرگزاده در گفتوگو با ایلنا، درباره آخرین وضعیت تخصیص حقآبه ایران از هیرمند از سوی افغانستان افزود: متاسفانه تاکنون حقآبه ایران و مردم سیستان و بلوچستان از هیرمند داده نشده و پارسال هم آبی که رهاسازی شده بود، وارد شورهزارها و گودزره در خاک افغانستان شد.
وی افزود: اکنون ما از کانالهای دیپلماتیک و با همکاری وزارت امور خارجه پیگیر و مُصر هستیم که این حقآبه را دریافت کنیم.
سخنگوی صنعت آب تصریح کرد: هرقدر هم که بارندگی در افغانستان کم و محدود باشد، باید حقآبه ایران پرداخت شود. مطابق معاهده حقآبهای داریم و اگر سال نرمال و سیلابی و ترسالی باشد این عدد مشخص بوده و اگر خشکسالی هم باشد فرمولی که میزان حقآبه را مشخص و رهاسازی میکند مشخص است.
وی تاکید کرد: آنچه مسلم است ما حقآبه خودمان را از هیرمند دریافت نکردهایم و باید طرف مقابل به معاهده تن در دهد و حقآبه ایران را پرداخت کند.
بزرگزاده یادآور شد: در سال آبی جاری ورود آب به ایران از هیرمند صفر بوده است.
به دنبال تعالی حکمرانیها در صنعت پتروشیمی
«جهانصنعت»- مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیجفارس گفت: در کنار ارزیابی شرکتها، کیفیت حکمرانی شرکتها و سازمانهای اجرایی نیز بسیار مهم است و باید تعالی حکمرانیها نیز در صنعت پتروشیمی ارزیابی شود.
عبدالعلی علیعسکری در دهمین جایزه تعالی صنعت پتروشیمی با اشاره به اینکه پتروشیمی صنعت برتر و امید کشور است، اظهار کرد: امیدواریم بتوانیم با توسعه این صنعت گامهای بلندی در پیشرفت اقتصادی ایران برداریم.
وی افزود: اهداف بزرگی برای صنعت پتروشیمی برنامهریزی شده و حق ایران است که ارزش محصولات این صنعت به رقم ۱۰۰ میلیارد دلاری برسد که در دستیابی به این هدف، تعالی شرکتها اقدامی شایسته و ارزشمند است.
مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیجفارس با تاکید بر اهمیت تعالی شرکتها و سازمانها گفت: در کنار ارزیابی شرکتها، کیفیت حکمرانی شرکتها و سازمانهای اجرایی نیز بسیار مهم است و باید تعالی حکمرانی در صنعت پتروشیمی ارزیابی شود.
علیعسکری با بیان اینکه در دنیای کنونی در یک جنگ ترکیبی، نرم و اقتصادی هستیم، تصریح کرد: باید با جدیت تلاش کنیم و از درون تقویت شویم تا اقتصاد مقاومتی رشد یابد.
وی تاکید کرد: توجه به تعالی حکمرانی در صنعت پتروشیمی میتواند الگویی برای دیگر سازمانها هم شود تا بهترین حمایت از بخش خصوصی انجام شود.
آمریکا مانع خرید نفت ذخایر استراتژیک توسط چین میشود
یکی از بخشهای قانون تامین مالی آمریکا که از سوی سران کنگره در روز یکشنبه رونمایی شد، مانع خرید نفت از ذخایر استراتژیک این کشور توسط چین میشود.
تمایل به یک موضع تند در برابر چین، یکی از معدود موارد مشترک میان احزاب دو حزب حاکم در کنگره آمریکاست و قانونگذاران آمریکایی، دهها لایحه برای مقابله با رقابت دولت چین، معرفی کردهاند.
پس از اینکه جو بایدن، رییسجمهوری دموکرات آمریکا، در سال ۲۰۲۲ فروش ۱۸۰ میلیون بشکه نفت از ذخایر استراتژیک را با هدف کنترل قیمت سوخت اعلام کرد، موضوع فروش ذخایر نفت استراتژیک به چین، به بحث داغی تبدیل شد.
در آن سال، یکمیلیون بشکه نفت از ذخایر استراتژیک به شرکت «یونیپک آمریکا» فروخته شد که زیرمجموعه شرکت چینی سینوپک در هیوستون است. در سال ۲۰۱۷، تحت ریاستجمهوری دونالد ترامپ، ذخایر نفت استراتژیک به «پتروچاینا اینترنشنال» فروخته شد که زیرمجموعه شرکت نفتی دولتی پتروچاینا بود.ذخایر نفت استراتژیک آمریکا در حال حاضر، بیش از ۳۶۰ میلیون بشکه نفت دارد، اما به دلیل فروش در سال ۲۰۲۲، نزدیک به پایینترین رکورد ۴۰ سال اخیر ایستاده است.سنای آمریکا که اکثریت آن با دموکراتهاست، در ژوئیه گذشته، لایحهای را برای ممنوعیت صادرات نفت ذخایر استراتژیک به چین، تصویب کرد. کریس مورفی سناتور دموکرات در آن زمان گفته بود این لایحه، توهم حل مشکل را ایجاد کرد در حالی که تاثیر سیاسی چندانی نداشت و احتمالا، ضرر آن بیشتر از فایدهاش بوده است.شرکتهای نفتی آمریکایی در سال ۲۰۲۲، حدود ۸۳ میلیون بشکه نفت به چین فروختند.
مذاکرهکنندگان کنگره روز یکشنبه، یک لایحه ۱۰۵۰ صفحهای را رونمایی کردند که تامین مالی دهها بخش دولت را تشریح میکند که کنگره، مسوول تخصیص پول به آنهاست.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد