20 - 08 - 2024
مصرف 15درصد زعفران تولیدی در داخل
ایسنا- به گفته عضو شورای ملی زعفران، بنابر آمار سالانه ۱۰ تا ۱۵درصد زعفران تولیدی در داخل مورد استفاده قرار میگیرد و مابقی به بازارهای هدف صادر میشود. علی حسینی گفت: با توجه به غفلت وزارت جهاد در آموزش کشاورزان به کشت صحیح زعفران، احتمال خسارت و آسیب از حیث تنشهای گرمایی به تولید زعفران وجود دارد.
به گفته او، کشاورزانی که عمق کشت زعفران آنها کمتر از ۲۵ سانتیمتر است یا کود مناسبی به زمین ندادند، بیتردید تنشهای گرمایی آسیب جدی به مزارع وارد میکند و در نهایت این امر موجب شده تا برآورد افزایش دو تا سه برابری تولید زعفران نسبت به مدت مشابه سال قبل محقق نشود.
حسینی ادامه داد: با توجه به شرایط مساعد جوی و بارش در فصل بهار برآورد میشد که تولید زعفران نسبت به مدت مشابه سال قبل دو تا سه برابر افزایش یابد که حال به نظر میرسد در مزارعی که اصول کشت رعایت نشده، این امر محقق نخواهد شد. هرچند برای برآورد نهایی تولید تا اوایل آبان همزمان با برداشت نسبی زعفران باید منتظر ماند.
عضو شورای ملی زعفران در واکنش به بیتوجهی وزارت جهاد نسبت به آموزش صحیح بهرهبرداران افزود: برخی کشاورزان به سبب بهرهگیری از تجربه دیگران، کشت زعفران را همانند جو و گندم انجام دادند که همین امر موجب شده خساراتی از حیث تنشهای گرمایی به تولید وارد شود که براین اساس سرمایه کشت به هدر میرود و زمین نابود میشود. این در حالی است که وزارت جهاد به عنوان متولی امر با آموزش صحیح به کشاورزان و نظارت بر مدیریت تولید میتواند از چنین خسارتهایی جلوگیری کند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد