19 - 10 - 2024
لزوم سازش حتی با «پایداری»
«جهانصنعت»- چند روزی است که پایداریهای پارلمان و برخی دیگر از نمایندگان تندروی مجلس بیتوجه به هر آنچه در این ایام پرالتهاب در داخل کشور و منطقه میگذرد، عزم خود را جزم کردهاند تا به هر نحو ممکن، به حضور ظریف در دولت پزشکیان پایان بدهند. تلاشی که در این چند روز چنان افزایش یافته که حتی یکی از همین نمایندگان تندرو، شخص رییسجمهور را به عزل و حبس تهدید کرد.
کامران غضنفری که بهتازگی در یک مصاحبه مطبوعاتی در این رابطه اظهارنظر کرده، با اشاره به تلاشهای خود و چند نفر دیگر از نمایندگان مجلس در راستای رایزنی با شخص رییسجمهور، مدعی شده بود که «آقای پزشکیان گفتند که ما ظریف را در دولت آوردیم که به اپوزیسیون تبدیل نشود. یعنی ملاک اینکه کسی را بهعنوان معاون راهبردی رییسجمهور منصوب کنند، بر مبنای صلاحیت داشتن فرد نیست.» ادعایی که بهویژه وقتی بیشتر مورد توجه قرار گرفت که از سوی حمید رسایی نیز مطرح شد. این نماینده اصولگرای مجلس که از شهرت بیشتری نسبتبه غضنفری برخوردار است و طبیعتا ادعاهایش نیز بیش از دیگر نمایندگان مورد توجه قرار میگیرد، در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «در جلسه نمایندگان تهران با رییسجمهور، از ابقای غیرقانونی ظریف در جایگاه معاونت ریاست جمهوری پرسیدم. پزشکیان پاسخ داد: آقای ظریف بیرون مانده بود، اپوزیسیون ما میشد، داخل دولت که باشد کنترل میشود!» او در ادامه مدعی شد: «یعنی هرکس به این شیوه عمل کرد، یک پست میگیرد!»
این ادعای رسایی البته بلافاصله با واکنش شماری از نزدیکان رییسجمهور ازجمله فرزند رییسجمهور مواجه شد. یوسف پزشکیان که همچون حمید رسایی از طریق حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس در این رابطه اظهارنظر میکرد، نوشت: «از رییسجمهور پرسیدم، گفتند حرفم همان بوده که همیشه گفتهام. نتیجه تنگنظریها بیرون راندن دلسوزان توانمند از دایره انقلاب است. مواضع وفاقستیز به صلاح ایران نیست. دوستی و برادریام با آقای دکتر ظریف خدشهناپذیر و خیرخواهی و وفاداری ایشان به نظام و ایران انکارناپذیر است.» همزمان حسامالدین آشنا که در دولت حسن روحانی در قامت مشاور فرهنگی رییسجمهور فعالیت میکرد نیز به این ادعای رسایی واکنش نشان داد و در توئیتی مختصر و مفید خطاب به این نماینده تندروی مجلس نوشت: «برادر رسایی! سلام علیکم؛ ظریف اگر میخواست اپوزیسیون بشه، تا حالا شده بود!»
اما در حالی که همزمان با طرح این مباحث، برخی نمایندگان اقدام به تهدید رییسجمهور کردند، حسین میرمحمد صادقی، معاون قوانین مجلس دهم به این بعد از ماجرا واکنش نشان داد و در گفتوگویی با پایگاه خبری-تحلیلی خبرآنلاین گفت: «شاید دلیل حساسیتها به آقای ظریف به خاطر مخالفت برخی افراد با برجام است و نقش ایشان را در تصویب برجام پررنگ میبینند و دشمنی با او را در خودشان نهادینه کردند. اما اینکه ما با چنین ادبیاتی بخواهیم با رییسجمهوری صحبت کنیم، در شأن نماینده مجلس نیست.» میرمحمد صادقی که علاوهبر همکاری با قوه مقننه، سالها با قوه قضاییه نیز همکاری کرده، همچنین درباره برخی اقدامات حقوقی دولت برای حل این مشکل ازجمله ارائه لایحهای برای اصلاح قانون نحوه انتصاب افراد در مشاغل حساس نیز پرداخت و گفت: «تصدی مشاغل حساس قانونی است که مقداری شتابزده تصویب شد. گاهی اوقات تصویب قوانین و موضعگیریهای ما به خاطر حادثهای است که ممکن است اتفاق افتاده باشد.» این در حالی است که در بخشی از لایحه اصلاح قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس که ۱۰مهرماه امسال تقدیم مجلس شد، آمده: «خود افراد نباید تابعیت مضاعف داشته باشند، نه همسر و فرزندان آنها!» در شرایطی که طی روزهای گذشته همزمان با اوجگیری بحثها درخصوص ادامه حضور ظریف در دولت، همواره شاهد سکوت این عضو دولت بودیم، بالاخره سکوت ظریف نیز شکست و در این رابطه اظهارنظر کرد. او که شامگاه پنجشنبه هفتهای که گذشت، در جمع نخبگان و فعالان جامعه مدنی استان اصفهان سخن میگفت، در بخشی از سخنانش نیز به این غائله اشاره کرد و با تاکید بر ضرورت وفاق بین همه گروهها برای پیشبرد امور کشور، گفت: «درست است که گروه پایداری امروز میخواهند من را عزل و زندان کنند یا هزار کار دیگر انجام دهند، اما آنها هم جزوی از این کشور هستند و باید با آنها هم ساخت!»
معاون راهبردی رییسجمهور همچنین گفت: « اگر میخواهیم از مهاجرت جوانان جلوگیری کنیم، آینده را بسازیم، باید امید ایجاد کنیم اما این امید به معنای دروغ گفتن نیست. رفتار ما، رفتار دیگران را میسازد و باید بپذیریم که میتوانیم آدمهای دیگر را تغییر دهیم. باید با واقعیت زندگی کنیم نه آرزو. ما نباید جلوی کسانی که میخواهند جلوی آینده را بگیرند، کم بیاوریم و شکست بخوریم.»
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد