23 - 09 - 2024
لزوم تلاش دولت برای جلوگیری از تشدید نارضایتی
«جهانصنعت»- «خودت باش»؛ این تنها توصیه غلامرضا کرباسچی به مسعود پزشکیان است. این چهره سیاسی اصلاحطلب که در این چندسال گذشته، پس از سالها فعالیت در راس حزب کارگزاران سازندگی بیشتر بر فعالیت رسانهای متمرکز است و بهعنوان مدیرمسوول روزنامه هممیهن سعی دارد بیش از یک کنشگر سیاسی، ناظر تحولات سیاسی باشد، بهتازگی در گفتوگو با پایگاه خبری-تحلیلی خبرآنلاین درباره برخی از مهمترین تحولات ماههای آغازین دولت چهاردهم اظهارنظر کرده و ازجمله با اشاره به آنچه در جریان برگزاری جلسات بررسی صلاحیت وزیران پیشنهادی در مجلس شاهد بودیم، گفته: «پزشکیان با توجه به جو حاکم بر مجلس، صداقت به خرج داد.» او که تاکید کرده «مجلس یکسری تندروهای بدخیم دارد»، گفته: «همیشه یک جریان تند در بین جریانات سیاسی وجود دارد، ولی به نظرم مجموعه نیروهای معتدل جریان اصولگرا و آنها که حرف رهبری را گوش میدهند و مصالح کشور را میبینند، در مجلس دست بالا را دارند.»
کرباسچی همچنین با اشاره به گسترش و تعمیق نارضایتی عمومی در بطن جامعه گفته است: «اگر دولتی خیلی خوب کار کند و نارضایتی افزایش پیدا نکند، میتواند تا حدی نارضایتی را کاهش دهد، ولی اینکه بگوییم الان این دولت میتواند نارضایتی را کامل از بین ببرد، بنده چنین اعتقادی ندارم. چون گرفتاریهای مردم خیلی زیاد است و با یک دوره حل نمیشود، مگر اینکه روش و روالی روی دور بیفتد که بعد از دو، سه دولت که همین روال را طی کنند، مشکلات مردم حل شود.» او میگوید: «مردم با ما لجبازی ندارند. مردم براساس مشکلاتشان با ما هستند. از طرفی باوجود بحثهای فرهنگی و آزادیهای اجتماعی و اینترنت و حجاب و… نمیتوانیم بگوییم همه این مشکلات در این دولت تمام میشود. دولت باید تلاش کند نارضایتیها را اضافه نکند. آنجایی که میتواند کاری کند و مقداری کاهش دهد.»
این چهره سیاسی اصلاحطلب همچنین در پاسخ به پرسشی درباره آخرین وضعیت رفع حصر میرحسین موسوی، مهدی کروبی و زهرا رهنورد، ضمن تایید اظهارات اخیر حسین کروبی گفته است: «ظاهرا به آقای کروبی اعلام شده که میتواند مساله حصر را پایانیافته تلقی کند. ظاهرا هم آقای پزشکیان اقدام کرد و هم آقای محسنیاژهای در این زمینه فعال بوده است، ولی آقای کروبی بنابر ملاحظات انسانی و سیاسی که دارد، گفته که خوب است اگر قرار است رفع حصر شوم با مهندس موسوی باهم رفع حصر شویم، اما اینکه دستگاه قضایی و مجموعه حاکمیت این را قبول کنند، نمیدانم، ولی خود اینکه بابی باز شده، آقای پزشکیان هم اقدام کرده، آقای محسنیاژهای هم در این زمینه فعال بوده و خود پزشکیان هم پیغامی برای کروبی داده، فتحبابی است و امیدوارم به رفع حصر و هم آزادی بسیاری از زندانیهایی که وجودشان در جامعه مشکلی برای امنیت ایجاد نمیکند، منجر شود.»
کرباسچی میگوید: «احتمال اینکه حصر میرحسین موسوی، زهرا رهنورد و مهدی کروبی پایان یابد، وجود دارد ولی اینکه چقدر است، نمیتوانم بگویم. در مورد رفع حصر به قول یکی از دوستان اگر برای مثال ماموران حاضر در منزل یا اطراف بروند، کسی نمیتواند بگوید حصر را قبول ندارم و به نظرم هیچ اتفاقی نمیافتد. بعضا به همین نیروها گفتهام اگر همین الان نیروها جمع شوند و بروند و کاری نداشته باشند، کروبی و موسوی کسانی هستند که بیش از کسانی که الان مدعی دلسوزی هستند، دلسوز هستند، سالهای سال خدمت کردهاند. به نظرم اتفاقی نمیافتد، ولی شاید سیستم اداری این کار مقداری پیچیده است.» او با بیان اینکه «رفع حصر نشانهای از وفاق ملی است»، در پاسخ به این پرسش که آیا رفع حصر هنوز اولویت مردم است، گفته: «بخشی از مردم بله. نیروهای سیاسی روی این قضیه حساس هستند. برای مردم هم به لحاظ احساسی مهم است، ولی به لحاظ زندگی مردم، آنها دچار مشکلاتی هستند که خیلی وقتها احساس میکنیم مسائل سیاسی کلا – چه حصر، چه انتخابات، چه تبلیغات مذهبی و غیره-در زندگی آنها کمرنگ شده است.» او اضافه کرد: «یعنی زندگی، مساله اصلی مردم شده است. کسی امروز نمیتواند خرید کند. مواردی است که نمیدانم درست است یا نه. خانم مسنی در یک نانوایی میآید، قوری خود را به نانوا میدهد که نان بگیرد. این وضعیتی است که نمیشود توقع داشت آنجا فکر رفع حصر باشند یا مسائل سیاسی. بخشی از زندگی مردم اینطور مختل است.» او همچنین در پاسخ به پرسشی درباره رویکرد رییس قوه قضاییه درمورد رفع حصر گفته است: «شنیدهام آقای اژهای هم در مجموع رویکرد مثبتی دارد و تلاشهای زیادی کرده و امیدوارم به نتیجه برسد.»
کرباسچی که پیش از تحصیلات دانشگاهی بهعنوان یک دانشآموخته رشته علوم ریاضی کاربردی به حوزه علمیه رفته بود و تحصیلات حوزوی نیز دارد، همچنین به پرسشی درباره نگاه امروز شهروندان به روحانیت پاسخ داده و گفته است: «ما الان روحانیونی داریم که به دلیل شخصیت و دیدگاه و نوع برخوردشان با جامعه خیلی هم مورد احترام هستند. اجتماع، دیدگاههای روشنی نسبت به مسائل دارد. اینطور نیست که کسی را با لباس قضاوت کند. ما الان کسی را مانند آقای خاتمی داریم. هیچوقت لباسش را در نیاورده است. به جز دوره سربازی زمان شاه. هیچکس غیراز کسانی که با ایشان بحث سیاسی دارند و حتی مخالفان سیاسی خاتمی هم به او احترام میگذارند. کسی به آقای خاتمی نمیگوید در لباس روحانیت هستی. برخی هم ارزش و قدر این لباس را نمیدانند. این بحث ایدئولوژیک که آیا افرادی که در حوزهای مطالعه دینی دارند باید لباس تنشان باشد یا نباشد، این مربوط به گذشته است یا چه دورهای است، بحثهای ریشهای است که زمانی شاید آدم به آن برسد، ولی بالاخره در همه دنیا رجال مذهبی یک شاخصه دارند.» او گفته است: «در کلیسا که بروید همه ارباب کلیسا لباس خاص خودشان را دارند. در بوداییها و یهودیان هم همین هستند. لباس افرادی که در رشته مذهبی هستند، مشخص است، اما اینکه ما چقدر این را تکثیر کردهایم و چقدر این را در کارهای اجرایی آوردهایم و به اسم روحانیت آوردهایم و آن بازده و عملکرد مثبت را نداشتهاند و این مورد نقد قرار گرفته و سرایت به خیلی از همین مشکلات سیاسی و مسائل روحانیت و لباس روحانیت پیدا کرده، بحث حاشیهای است، اما اگر کسی رجال مذهبی باشد، اشکالی ندارد. مانند همه جای دنیا همه ادیان این ویژگی را دارند که شخصیتهای مذهبیشان یک لباس مخصوص بپوشد.»
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد