4 - 03 - 2025
قیمت دارو در 1404 چگونه خواهد بود؟
«جهانصنعت»- رییس سازمان غذا و دارو گفت: فکر میکنم در بخش دارو افزایش قیمت خیلی حادی را در سال آینده نداشته باشیم و اگر قیمتهای ارزی خیلی تغییر نکند، با یک معادل تورم شاید قیمتهایمان را افزایش بدهیم و جهشی در قیمت نداشته باشیم.
مهدی پیرصالحی با بیان اینکه در مساله دارو سال آینده با توجه به تخصیص ارز مورد نیاز نگرانی در حوزه تامین دارو مورد نیاز کشور نداریم، اظهار داشت: در حوزه دارو، برخی از کمبودهای دارویی ناشی از قیمتگذاری نامناسبی بوده که در چند سال اخیر رخ داده یعنی محدودیت قیمت برای شرکتهای تولیدکننده که عملا آن داروها را از سودآوری خارج و از چرخه تولید خارج کردهاند.
معاون وزیر بهداشت با اشاره به سیاست جدید وزیر بهداشت گفت: سیاست ما به سمتی است که اصلاح قیمتها را در محدودهای انجام دهیم که برای شرکتهای دارویی صرفه اقتصادی داشته باشد و تولید شود اما همه نگرانی و دغدغه اصلی ما این است که پرداختی از جیب مردم خیلی افزایش پیدا نکند.
وی تاکید کرد: برای اینکه دارو همیشه در دسترس مردم باشد، حضور پررنگ بیمهها را لازم دارد یعنی سازمانهای بیمهگر مثل تامین اجتماعی باید داروها را به موقع پوشش بدهند و بدهیهای خودشان را به نظام سلامت به موقع پرداخت کنند که این دغدغه هم کمتر شود.
جهشی در قیمت دارو نخواهیم داشت
رییس سازمان غذا و دارو درباره افزایش قیمت دارو سال آینده خاطرنشان کرد: فکر میکنم در بخش دارو افزایش قیمت خیلی حادی را در سال آینده نداشته باشیم و اگر قیمتهای ارزی خیلی تغییر نکند با یک معادل تورم شاید قیمتهایمان را افزایش بدهیم و جهشی در قیمت نداشته باشیم.
نگرانی از افزایش قیمت در بخش تجهیزات پزشکی
وی با اظهار نگرانی درباره افزایش قیمت در بخش تجهیزات پزشکی تصریح کرد: در حوزه تجهیزات، چون ارز تجهیزات از 4200 تومان به 28500 تومان تبدیل میشود آنجا نگرانیهایی از افزایش قیمتها داریم؛ در بخش تجهیزات هم با توجه به اینکه قرار شد این مابهالتفاوت قیمت در اختیار سازمانهای بیمهگر قرار بگیرد وقتی پرداختی مردم خیلی افزایش پیدا نکند، خیلی نباید جای نگرانی باشد ولی بالاخره یک افزایش قیمتی را در حوزه تجهیزات شاهد خواهیم بود که بحث ما در این جلسات این است که بتوانیم آن را مدیریت کنیم.
دستور رییسجمهور برای کاهش هزینه درمان
رییس سازمان غذا و دارو با اشاره به دستور رییسجمهور برای کاهش هزینه درمان تاکید کرد: رویکرد ما این است که کسانی که وارد بیمارستانهای دولتی میشوند از طریق نظام ارجاع، با کمترین هزینه بتوانند درمان شوند و ما برای بخش عمومی کشور بتوانیم این داروها و تجهیزات را با ارزانترین قیمت تامین کنیم که این حتما نیاز به همکاری و همیاری سازمانهای بیمهگر است تا به مردم فشاری وارد نشود. این مقام مسوول در زمینه داروهای خاص اظهار داشت: در این حوزه ما خوشبختانه عمده داروهای خاص یعنی داروهای سرطانی و داروهای انکولوژی را در داخل کشور تولید داریم و خیلی مشکل خاصی برای کمبود آن داروها نیست و بحث افزایش قیمت هم روی آن داروها با شیب تندی نیست که خارج از توان بیمهها باشد.
98درصد داروها تولید شرکتهای داخلی هستند
پیرصالحی گفت: عمده مشکلاتی که ما پیشتر داشتیم در حوزه داروهای بیمارستانی و داروهای عمومی بود؛ در حوزه داروهای تخصصی مشکلاتمان کمتر است و انشاءالله آن را میتوانیم تامین کنیم. رییس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه در بحث کیفیت داروها گاهی مطرح میشود که کیفیت داروهای داخلی خیلی کمتر از داروهای خارجی است، تاکید کرد: در حال حاضر از نظر تعدادی بیش از 98درصد داروها تولید شرکتهای داخلی هستند و از لحاظ ارزشی هم بیش از 70 درصد داروها در داخل ایران تولید میشوند.
در چه مواقعی دارو از سطح بازار جمع میشود؟
وی با بیان اینکه همه مردم بدانند وقتی بحث کیفیت میشود سازمان غذا و دارو به عنوان متولی کیفیت تمام داروهایی که در داخل کشور تولید یا واردات دارو انجام میشود اینها پایش و از لحاظ کیفی و استانداردهایی که در حوزه دارو است براساس رفرنسهای جهانی مقایسه میشود، گفت: اگر دارویی چه در بدو ورود به بازار و چه دارویی که در بازار وجود دارد دچار اشکال کیفی یا افت کیفیت شود فراخوان دارو از بازار اعلام میشود.
معاون وزیر بهداشت در تکمیل سخنان خود خاطرنشان کرد: فراخوانهایی که سازمان غذا و دارو برای کیفیت یک دارو اعلام میکند، یعنی این دارو از بازار جمعآوری شود و این نشان میدهد که وزارت بهداشت بازار را تحت کنترل دارد و اگر جایی فکر کند که کیفیت لازم نیست حتما آن دارو از بازار جمعآوری میشود.
داروهای تولید ایران کیفیت لازم را دارد
وی تاکید کرد: از لحاظ کیفی هم اگر بخواهید آماری را بررسی کنید وقتی ما تقریبا 100درصد فشار خون بیماران کشور را با داروهای داخلی درمان میکنیم، وقتی 100درصد داروهای خوراکی دیابت ما توسط تولیدکنندگان داخلی تولید و کنترل میشود نشان میدهد داروهای ما کیفیت لازم را دارد و میتواند پاسخگوی نیازهای مردم باشد.
مصرف دارو در ایران چه میزان است؟
رییس سازمان غذا و دارو درباره میزان مصرف دارو در ایران خاطرنشان کرد: از لحاظ اینکه آیا از مصرف جهانی بالاتر هستیم یا خیر، قطعا اینطور نیست یعنی مصرف دارویی کشور نسبت به میانگین جهانی خیلی پایینتر است؛ در یکی، دو گروه دارویی مشکل مصرف بیش از حد را داریم یعنی در حوزه آنتیبیوتیکها و در حوزه پورتیکو استروئیدهای تزریقی مصرف بیشازاندازه داریم و باید کنترل کنیم اما در کلیت بازار، ما حجم بازار و مصرفمان کمترین میانگین جهانی است و باید آنجا را اصلاح کنیم.
فرهنگسازی در حوزه مصرف دارو
معاون وزیر بهداشت گفت: شاید در حوزه کنترل فشار خون، ما خیلی از بیماران فشار خونی را داریم که شناسایی نشدهاند و یا دارو مصرف نمیکنند. آنجا نیاز به مصرف بالاتر است. در حوزه آنتیبیوتیک ما نیاز به فرهنگسازی داریم که مصرف آنتیبیوتیک را در کشور کاهش دهیم، چه در مصرف نسخهای و چه در مصرف غیرنسخهای یعنی آنهایی که خودسر آنتیبیوتیک مصرف میکنند چون باعث مقاومتهای میکروبی میشود میتواند به سلامت جامعه آسیب بزند. ولی در مجموع مصرف ما مصرف کنترل شده است.
وی با اشاره به نیاز به فرهنگسازی در حوزه مصرف دارو گفت: برای تجویز و مصرف منطقی، ما نیاز به این داریم که پزشکان و سازمانهای بیمهگر با هم همکاری کنند و تجویزهای منطقیتری انجام دهند.
تحریم دارویی ایران/ غرب دروغ میگوید
رییس سازمان غذا و دارو با انتقاد از چهره دروغین غرب و تحریم دارویی ایران گفت: متاسفانه در فشارهای غیرمنصفانه و غیراخلاقی که به کشور ما وارد میشود، در بحث تحریمها ظاهر قضیه این است که غذا و دارو و اقلام بشردوستانه شامل تحریم قرار نمیگیرند ولی درواقع اینگونه نیست؛ از طرفی ارسال پول برای شرکتهای تامینکننده دارو یا مواد اولیه دارو هستند اما از نظر نقلوانتقالات مالی دچار تحریم هستیم. از طرف دیگر نیز برخی شرکتها هم عملا عدم تمایل به همکاری نشان میدهند. وی گفت: تحریمهای ظالمانه به سلامت مردم لطمه میزند و دنیا به آن شعارهای انساندوستانه خود وفادار نیست و فقط در حد شعار آنها را مطرح میکند ولی ما برای آنکه مردم فشار کمتری را تحمل و کمبودی را احساس نکنند با توجه به اینکه مجلس و دولت ذخایر دارویی و تجهیزات پزشکی را برای 6 ماه در نظر گرفتهاند، ما با کمک بودجه تامین شده و با کمک دانشگاههای علوم پزشکی بحث ذخایر استراتژیک را شروع کردهایم.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد