7 - 08 - 2023
قیمت تمامشده کنسرو ماهی صادرات را صفر کرد
مهر- عضو کمیته فنی آبزیان گفت: بنا بر آمار سازمان شیلات ایران، حدود ۵ سال قبل آمار تولید کنسرو ماهی تقریبا ۵۰۰ میلیون قوطی در سال بود که با کاهش ۵۰ درصدی بازار تقاضا، تولید دچار افت شده است.
مسعود بختیاری اظهار کرد: برآوردها حاکی از تولید سالانه ۲۵۰ تا ۳۰۰ میلیون قوطی کنسرو ماهی در کشور است، اما آمار دقیق و قابل اعتمادی در تولید و مصرف محصولات کنسروی وجود ندارد.
وی ادامه داد: وضعیت تولید در ۴ ماهه نخست سال نشان میدهد آمار تولید نسبت به مشابه سال گذشته کاهش چشمگیری نداشته است.
عضو کمیته فنی آبزیان کشور درباره میزان صادرات کنسرو ماهی گفت: سالهای گذشته تا حدودی صادرات به ویژه به کشورهای همجوار مانند عراق و افغانستان انجام میشد، اما در چند سال اخیر بخش عظیمی از تولید به مصرف داخل میرسد و اگر صادراتی وجود داشته باشد عدد بسیار ناچیزی است.
عضو کمیته فنی آبزیان کشور درباره چرایی این موضوع بیان کرد: قیمت ماهی به عنوان ماده اولیه کنسرو ماهی به شکل سرسامآوری افزایش یافته، از این رو قیمت تمامشده کنسرو رقابتی نبوده و سایر بازیگران بینالمللی سهم بازار ایران را از آن خود کردهاند.
بختیاری با بیان اینکه ۷۰ درصد نرخ تمامشده کنسرو مربوط به ماهی است، ادامه داد: صادرات از نیمه دوم سال گذشته به حداقل رسید و برخی برندها فقط برای بخشی از مهاجران ایرانی که مشتریان آنها بودند صادرات دارند که این بازار عدد قابلتوجهی نیست.
اهمیت تجهیزات صید و انجماد
چند سالی است کیفیت برخی محصولات کنسروی از جمله تنماهی کاهش یافته است. چرا با وجود افزایش قیمتها، کیفیت محصولات پایین آمده است؟ رییس هیاتمدیره سندیکای کنسرو ایران درباره چرایی این موضوع گفت: ۸۰ درصد ماهی مصرفی کنسرو ماهی به وسیله صید داخل تامین میشود و ۲۰ درصد وارداتی است. روش صید و انجماد ماهی تاثیر زیادی در تولید کنسرو ماهی دارد. وی تصریح کرد: مشکلات تحریم، تخصیص بهنگام ارز و… سبب شده تا واردات و تامین ماهی وارداتی با مشکلاتی مواجه شود.
بختیاری اظهار کرد: روشهای تولید تغییر نکرده، اما کیفیت مواد اولیه باید افزایش پیدا کند. صید و انجماد در کشورهایی مانند غنا که از شناورهایی با تجهیزات نوین بهره میبرند سبب شده تا کیفیت ماهیان صیدشده در رتبه بالایی قرار داشته باشند.
وی گفت: حرف اول را در کنسرو ماهی نیروی انسانی میزند، بر عکس سایر صنایع که دستگاهها و ماشینآلات نقش پررنگی دارند. در حال حاضر روشهای تولید کنسرو در صنایع غذایی مطابق با استانداردها بوده و سعی میشود تا کیفیت محصول حفظ شود، اما این مساله فقط به روش تولید کنسرو برنمیگردد و در صید و انجماد نیز ضرورت دارد تجهیزات مطابق با استانداردهای روز باشد.
عضو کمیته فنی آبزیان کشور با بیان اینکه بزرگترین تولیدکننده و صادرکننده کنسرو ماهی در جهان تایلند است، گفت: ایران در صید و تولید تن ماهی از بسیاری از کشورهای منطقه جلوتر است زیرا کشورهایی مانند مالزی، اندونزی و حتی هند ماهی را پس از صید در ساحل منجمد میکنند، در حالی که شناورهای ایرانی با توجه به تجهیزاتی که در اختیار دارند به ویژه در آبهای دور، انجماد پس از صید در داخل شناور انجام میشود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد