17 - 09 - 2024
فولاد بیجان
چیلان- بررسی گزارشات عملکرد ماهانه و فصلی واحدهای تولیدی فولاد کشور موید ارزش از دست رفته عظیم در این صنعت به دلیل قطعی برق در بهار و تابستان امسال است.
بررسی سنوات گذشته موید پایداری این روند در آینده است و کسری قابل توجه و منابع مورد نیاز کشور جهت برطرفسازی آن نیز خبری خوش برای صنعت فولاد نیست. چنانچه گزارشات پژوهشگاه قوه مقننه که نشانگر غریب به 30درصد ناترازی گازی در کشور و کسری 10درصدی سالانه منابع برق به دلیل عدم سرمایهگذاری کلان مورد نیاز است را تایید کنیم واحدهای فولادی در تحلیل ریسک، متاثرترین بخش صنعت از این ناترازی هستند.
به این منظور و به دلیل راهبرد تحقق سود پایدار و صیانت از منافع ذینفعان هماکنون فولاد شاهرود بررسی فنی و اقتصادی کامل و جامعی را در سناریوهای مختلف مورد ارزیابی قرار داده و بر اساس روشهای مختلف تامین برق مورد نیاز از منابع خورشیدی، نیروگاه گازی و حرارت بازیافتی از کورههای SL/RN در حال تدوین راهبرد مدیریتی مورد نیاز است.
به تازگی انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، آمار تولید فولاد کشور در پنج ماهه سال ۱۴۰۳ را منتشر کرد. محدودیتهای شدیدتر برقی نسبت به سال گذشته، تولید پنج ماهه فولاد میانی کشور را حدود ۷۰۰هزار تن به ارزش بیش از ۳۰۰میلیون دلار کاهش داده است.
بیشترین نرخ افت تولید زنجیره فولاد در نبشی و ناودانی، میلگرد و شمش فولادی به ترتیب با 6/13 و 2/9 و 9/7درصد کاهش بوده است.
افزایش 6/11درصدی تولید آهن اسفنجی در برابر کاهش 4/5درصدی تولید فولاد میانی خبر خوبی برای فولادسازان به ویژه کارخانجات ذوب القایی است. کاهش ۲درصدی تولید گندله سنگآهن موجب نگرانی تولیدکنندگان آهن اسفنجی است.
رشد تولید در همه انواع ورقهای فولادی خبر خوبی بوده که تداوم آن نیازمند کنترل هدفمند واردات است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد