31 - 10 - 2023
فرکانسهای نسل پنجم اینترنت به زودی به اپراتورها واگذار میشوند
«جهانصنعت»- وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: دو الی سه محدوده فرکانسی وجود دارد که فرکانس طلایی برای نسل پنجم محسوب میشوند و در حال حاضر در آستانه واگذاری یکی از آنها (۳۸۰۰- ۳۷۰۰) به اپراتورها هستیم که به زودی اعلام عمومی میشود. عیسی زارعپور در حاشیه همایش ملی نسل پنجم ارتباطات در ایران در جمع خبرنگاران درباره چرایی عدم توسعه نسل پنجم اینترنت در کشور اظهار کرد: در حال حاضر باید این توسعه نزدیک به ۹۰ درصد در کشور بیشتر شده باشد که نقاط شهری تحت پوشش نسل چهارم و چهارم و نیم هم هستند و در روستاها هم نزدیک به ۹۳ درصد به نسل سوم و چهارم اینترنت دسترسی دارند. وی افزود: نسل پنجم متناسب با چیزی که باید باشد، پیش نرفته است و دلایل مختلفی هم دارد که یکی از آنها تامین تجهیزات برای اپراتورهاست که کمی با مشکل روبهرو بوده است. از سوی دیگر مدل اقتصادی شبکه به صورتی نیست که اپراتور سرمایهگذاری کند و در حال حاضر ما کار میکنیم، همچنین زیرساخت کشور هم برای استفاده از نسل پنجم آماده نبود و بیتیاسهای نسل پنجم حتما باید از طریق فیبرنوری متصل شوند و شبکه فیبرنوری در شهرها هم کامل نبوده است. انشاءالله با اجرای پروژه فیبرنوری برای نسل پنجم هم آماده خواهیم شد.
وی در پاسخ به سوال ایسنا درباره تکلیف فرکانسهای نسل پنجم اینترنت و علت تاخیر در واگذاری آن به اپراتورها تصریح کرد: دو الی سه محدوده فرکانسی وجود دارد که فرکانس طلایی برای نسل پنجم محسوب میشود، در حال حاضر در آستانه واگذاری یکی از آنها (۳۸۰۰-۳۷۰۰) هستیم و به زودی اعلام عمومی خواهد شد و واگذاری و مزایده آنها در کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات تصویب شده، بنابراین به زودی شاهد واگذاری آنها به اپراتورها خواهیم بود. زارعپور گفت: درباره سایر فرکانسها در حال آمادهسازی آنهایی هستیم که در اختیار ما قرار دارند و در حال مذاکره درباره سایر آنها هستیم که در اختیار دستگاههای دیگر هستند تا بتوانیم برای عموم مردم دسترسی به آنها را امکانپذیر کنیم. وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات همچنین درباره اقدامات این وزارتخانه درباره گرانی تجهیزات و مشکلات واردات و اینکه چگونه میتوان پوشش سایتهای نسل پنجم اینترنت را به ۱۰ درصد رساند و آن را در اختیار کاربران قرار داد، اظهار کرد: بخشی از شبکه مادر مخابراتی در اختیار وزارت ارتباطات قرار دارد که با اعتبارات دولتی در حال توسعه دادن آن هستیم و هدفگذاری ما این است تا پایان دولت بتوانیم ظرفیت را سه برابر کنیم.
او ادامه داد: بخشی دیگر در اختیار بخش خصوصی است که یا دولت باید مشوقهایی را در نظر بگیرد تا آنها به سرمایهگذاری و توسعه این بخش ورود کنند یا باید مدل اقتصادی بهگونهای پیش برود که پاسخگوی سرمایهگذاری اپراتورها باشد. در حال تلاش برای اقتصادی شدن این طرح هستیم تا با استقبال روبهرو شود. هر کاری که مدل اقتصادی نداشته باشد حتما در بلندمدت با مشکل اقتصادی روبهرو خواهد شد. زارعپور درباره پروژه فیبرنوری گفت: برای پروژه فیبرنوری دولت مشوقهایی را پیشبینی کرده است و در حال حاضر برای شهرهای کوچک خارج از مراکز استان هر کسبوکار یا خانهای تحت پوشش فیبرنوری قرار بگیرد، دولت یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان یارانه پرداخت میکند و در مراکز استان غیر از کلانشهرها ۵۰۰ هزار تومان و برای اتصال هر خانه و کسبوکار به اپراتور دو میلیون یارانه پرداخت میشود.