4 - 08 - 2024
فاجعهای به نام بلندمرتبهسازی در نهضت ملی مسکن
مهر- یک کارشناس مسکن گفت: دولت چهاردهم برای عمل به تعهد طرح نهضت ملی مسکن باید از شیوه افقیسازی بهره گیرد زیرا با اجرای این روش مستاجران کمتر از یکسال صاحبخانه خواهند شد.
فرشید ایلاتی، کارشناس مسکن با بیان اینکه بلندمرتبهسازی و تراکم بالا یکی از سرنخهای مهم مشکلات کلانشهرهای کشور است، گفت: بلندمرتبهسازی در کلانشهرها تاکنون از سوی کارشناسان زیادی مورد انتقاد قرار گرفته که رشد شتابان جمعیت و مهاجرت از روستاها به سمت شهرهای بزرگ باعث شد تا بلندمرتبهسازی به عنوان یک راهحل برای این بحران مطرح شود، بهطوری که هماکنون بلندمرتبهسازی به عنوان نمادی برای کلانشهرها به شمار میرود.
او افزود: در سالهای اخیر شاهد بلندمرتبهسازی در کلانشهرها هستیم در صورتی که درگذشته ساختمانهای بلند برای امور اداری و تجاری استفاده میشد، البته یکی از مهمترین مشکلات اساسی بلند مرتبهسازی تخریب محیطزیست خواهد بود زیرا در سایه بلند مرتبهسازی شاهد از بین رفتن باغات و فضاهای سبز موجود خواهیم بود که این روند میتواند تبعات منفی را در کشور رقم بزند.
این کارشناس مسکن در ادامه افزود: دولت چهاردهم در راستای عمل به تعهد طرح نهضت ملی مسکن نباید به سمت بلندمرتبهسازی حرکت کند زیرا علاوه بر اینکه تحویل واحدهای مسکونی زمانبر خواهد بود و از سوی دیگر اجرای این طرح سرمایه بیشتری از افقیسازی صرف خواهد کرد به عبارت دیگر دولت با اعطای زمین به متقاضیان در روستاها و اعطای تسهیلات به آنها میتواند کمتر از یک سال مستاجران را صاحبخانه کند.
او تصریح کرد: با توجه به تورم مصالح ساختمانی و زمانبر بودن ساخت مسکن آپارتمانی، تنها مستاجران با شیوه تدریجی ساخت مسکن طعم خانهدار شدن را خواهند چشید؛ در بازاری که قیمت مصالح دارای تورم و تغییر روزانه است؛ عنصر زمان نقش کلیدی ایفا میکند. در این رابطه نیز تفاوت محسوسی میان مدت ساخت خانههای تکطبقه با مدت ساخت ساختمانهای چندطبقه وجود دارد.
ایلاتی در پایان گفت با توجه به موارد ذکر شده، ساخت مسکن با شیوه افقیسازی میتواند با ساخت تدریجی مسکن، دست دلالان را کوتاه و مردم واقعی را صاحبخانه کند، خانههای تک طبقه پس از سفتکاری و آمادهسازی نسبی نمای بیرونی خانه، قابلیت تحویل به افراد را دارد و مراحل بعدی را میتوان به تدریج و با آماده شدن سرمایه افراد تکمیل کرد. اکثر این افراد نیز حاضرند میان دو گزینه هرگز صاحب خانه نشدن یا تکمیل و اسکان تدریجی، گزینه دوم را انتخاب کنند. در این صورت است که وعدههای طرحهای نهضت ملی مسکن محقق خواهد شد و خانه به دست جامعه هدف حقیقی طرح میرسد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد