29 - 01 - 2018
عرضه سیب و پرتقال شب عید از ۲۰ اسفند در بازار
اگرچه ناتوانی مسوولان در تنظیم بازار شب عید، قیمت هر کیلو نارنگی را در برخی از سالها به کیلویی ۱۸ هزار تومان هم رساند اما طبق روال معمول، مسوولان قبل از فرا رسیدن عید، به مردم این اطمینان را میدهند که کمبود و گرانی میوه برای شب عید وجود ندارد و نیازی نیست که کسی در این خصوص نگران باشد. بر همین اساس رییس سازمان تعاون روستایی با بیان اینکه میوه تنظیم بازاری از ۲۰ اسفند توزیع میشود، گفت: ۲۰ هزار تن سیب و ۴۰ هزار تن پرتقال برای تنظیم بازار شب عید عرضه خواهد شد.
علی اوسطهاشمی در نشست خبری سازمان تعاون روستایی افزود: ۲۷ هزار تن خرید پرتقال تامسون انجام شده و مابقی آن در حال انجام است همچنین قرارداد خرید پرتقال والنسیای جنوب نیز بسته شده که با توجه به آغاز شدن فصل برداشت آن کارهای آن در حال انجام است. وی افزود: از ۲۰ اسفندماه عرضه محصولات انجام میشود که قیمت آن در همان روز اعلام میشود و برای بر هم نخوردن قیمتها در بازار از اعلام نرخ آن تا زمان یادشده خودداری میکنیم.
گرانی به ما ارتباطی ندارد
رییس سازمان تعاون روستایی در پاسخ به نقش این سازمان در تنظیم بازار شب عید به تسنیم گفت: هر زمانی که احساس کنیم قیمت کالایی در بازار در حال سقوط است برای تنظیم بازار آن وارد میشویم اما اگر قیمت محصولی در بازار برای مصرفکننده افزایش یافت ستاد تنظیم بازار، سازمان حمایت و سازمان تعزیرات حکومتی مسوولیت کنترل قیمتها را دارند و ارتباطی به ما ندارد.
هاشمی یادآور شد: در این راستا قیمت شیر خام برای دامداران را از ۸۰۰ به ۱۳۰۰ تومان رساندیم و مصمم هستیم قیمت آن بهنرخ مصوب ۱۴۴۰ تومان برسد. رییس سازمان تعاون روستایی در پاسخ به سوال دیگری گفت: کارگروه اشتغال استانداریها برای پرداخت وام اشتغالزایی (از محل صندوق توسعه ملی) اقدام میکنند و ما کلیات طرح را مورد تایید قرار دادهایم. وی افزود: رستههای شغلی در استانهای مختلف کشور برای بهرهگیری از وام اشتغالزایی روستایی و عشایری در نظر گرفته شده که لیست آن در اختیار وزارت کار است.
افزایش قیمت یک میلیون تومانی زعفران
هاشمی با انتقاد از تجارت چمدانی زعفران کشور گفت: همراه بردن نیمکیلویی زعفران در واقع اجحاف در حق تولیدکننده بخش کشاورزی است و به تولیدات این بخش ضربه وارد میکند. رییس سازمان تعاون روستایی ادامه داد: از برندهای زعفران ایرانی باید حمایت شود تا تولیدکنندگان داخلی نیز ضرر نکنند و محصول آنها با نرخ کمی به فروش نرسد اما برخی به سازمان ما فشار میآورند تا برای حمایت از تولیدکنندگان و تنظیم بازار این محصول وارد نشویم. وی یادآور شد: قرار نیست مانند آمریکا خرید تضمینی کنیم و محصولات خود را در دریا بریزیم.
هاشمی یادآور شد: بیش از ۶۰ تن خرید تضمینی زعفران به قیمت چهار میلیون و ۸۰۰ هزار تومان تا پنج میلیون و ۲۰۰ هزار تومان انجام شده که عامل بالا رفتن قیمت این محصول به نفع کشاورزان شده است. وی گفت: بعد از ورود دولت به بازار زعفران قیمت این محصول حدود یک میلیون تومان به نفع کشاورزان شده است.