17 - 08 - 2023
ظرفیتهای بخش کشاورزی برای صادرات به آفریقا
مهر- به گفته سفیر ایران در گینه تلاش خواهیم کرد از مجموع تواناییهای کشور در تولیدات کشاورزی و صنایع تبدیلی مخصوصا دانش فنی و مهندسی و شرکتهای دانشبنیان که توانایی بالایی دارند در آفریقا استفاده شود.
جمشید پرویزی سفیر جدید جمهوری اسلامی ایران در گینه درباره کمک بخش کشاورزی ایران به کشورهای آفریقایی گفت: استعدادهای کشاورزی در آفریقا در حال شکوفایی است و به دلیل بحران اوکراین توجه به منابع غذایی در سایر نقاط کره زمین در حال افزایش است و همین امر باعث شده نیاز برای ماشینآلات و تجهیزات ادوات کشاورزی زیاد شود.
وی افزود: تقاضا برای تجهیزات سختافزاری کشاورزی تقریبا در ملاقاتهایی که بین مقامات ایرانی و برخی کشورهای آفریقایی رخ داد، اعلام شد. وی با اشاره به اینکه در محل ماموریت به عنوان سفیر پیگیر خواهیم بود تا از ظرفیتهای صادراتی ایران به آفریقا استفاده شود، ادامه داد: این توانایی در بخش کشاورزی ایران وجود دارد و موضوع ارتباطات بخش کشاورزی با آفریقا پیگیری خواهد شد.
این فعال حوزه سیاست خارجی کشور تاکید کرد: کشورهای غرب آفریقا با توجه به بهرهمندی از منابع زیرزمینی و دسترسی به سرمایه، در جستوجوی صنعتی و بهبود توسعه زندگی شهری هستند، زیرساختهای لازم را ندارند و در زمینه تامین انرژی و برق با مشکل مواجه هستند. نیاز به ژنراتور در آفریقا در واحدهای صنعتی و منازل مسکونی و آپارتمانی جدی است و خوشبختانه این نیازمندی در تراکتورسازی ایران قابل تامین است.
وی با بیان اینکه ژنراتورهای متفاوت با قدرت و توان مختلف در ایران تولید میشود، عنوان کرد: قیمتهای تولیدات تراکتورسازی بسیار رقابتی و کمتر از بازار جهانی است که تلاش میکنیم تواناییهای کشور در تولید صنعتی و صنایع تبدیلی مخصوصا دانش فنی و مهندسی و شرکتهای دانشبنیان که دارای تواناییهای بالایی هستند را در آفریقا بشناسانیم.
پرویزی آمار رسمی مراودات ایران و گینه را بسیار کم عنوان کرد و گفت: آمار رسمی رقم بالایی نیست و میتوانیم آمار ۲۰۰ هزار یورو را اعلام کنیم، اما به دلیل تحریمها شرکتهای ایرانی ناچار هستند از روشهای متفاوتی برای صدور کالاهای باواسطه و بیواسطه استفاده کنند و کالاهای ایرانی ناچار با عنوانها و برندهای ملیتهای دیگر و مبادی متفاوتی به آفریقا صادر میشود، لذا آمار رسمی رقم کمی است، اما آمار واقعی فراتر از این ارقام است و بازار در آفریقا برای محصول ایرانی وجود دارد.